14 Ιαν 2016

Πώς θα «πολεμήσουν» τη Γιούβε ώστε να μην μπει και πάλι στο ευρωπαϊκό κλαμπ των ισχυρών

Αν θέλεις να «χτυπήσεις» έναν σύλλογο που τον θεωρείς ανταγωνιστή σου, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνεις. Ο πιο αποτελεσματικός είναι να τον αποδυναμώσεις.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Η Γιουβέντους προσπαθεί να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ελίτ και πέρσι έγινε ένα σημαντικό βήμα για αυτόν το στόχο. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στα δύο παιχνίδια με την Μπάγερν και αν τελικά θα συνεχίσει η ομάδα στο Champions League αλλά ακόμη κι αν αποχαιρετήσει τον θεσμό, ο στόχος δεν αλλάζει. Θα συνεχίσει στο ίδιο τέμπο.

Αντίπαλοί της σε αυτή τη μάχη δεν είναι όλοι. Όπως στην Ιταλία δεν μάχεται με 18 ομάδες για το σκουντέτο, έτσι και στην Ευρώπη δεν μας βλέπουν και δεν τους βλέπουμε όλους ανταγωνιστικά.

Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Παρί είναι οι σημαντικότερες ομάδες που ξοδεύουν χρήματα για μεταγραφές. Είναι οι ομάδες που συγκροτούν την ευρωπαϊκή ελίτ. Κάποιες παροδικά, κάποιες ως σταθερές αξίες…

Πώς μπορούν να «χτυπήσουν» αυτές οι ομάδες τη Γιουβέντους; Αν αποδυναμώσουν τους μπιανκονέρι. Εδώ και περίπου δύο χρόνια, ακούμε τις προσφορές για τον Πολ Πογκμπά. Στο παζάρι μπήκε πρόσφατα και η Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Γάλλος είναι στην παρούσα φάση το καλύτερο περιουσιακό χαρτί της Κυρίας. Υπάρχει ακόμη ένας βέβαια που μπορεί να μπει, μελλοντικά, στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών ομάδων. Ο Πάουλο Ντιμπαλά.

Αν κάποιος ήθελε αυτή τη στιγμή να μειώσει τη δύναμη της Γιούβε, θα προσπαθούσε να της πάρει αυτούς τους δύο. Έχει φτιάξει η ομάδα «άμυνα» για τέτοιες επιθέσεις; Η περίπτωση του Γάλλου μας λέει πως «ναι, έχει φτιάξει». Δεν είναι μακριά η άρνηση της πώλησης του Πολ στην Τσέλσι.

Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να κρατήσει τη συγκεκριμένη φιλοσοφία η Γιούβε και μέχρι πόσο θα αντέξει. Βλέπετε τα ζεστά εκατομμύρια τα θέλουν όλες οι εταιρείες. Και ποια είναι η κόκκινη γραμμή που έχουν βάλει οι μπιανκονέρι; Δεν τον πουλάει μέχρι 100 εκατομμύρια και τον δίνει για παραπάνω;

Αν η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ελίτ θέλει να δυσκολέψει την επιστροφή της Γιούβε στο κλαμπ των ισχυρών, έχει τρόπο να το προσπαθήσει. Έχει πάντως τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστούν οι πρωταθλητές Ιταλίας τέτοιες επιθέσεις γιατί όπως βλέπουμε εμείς την Γιουβέντους να μεγαλώνει και την καμαρώνουμε, την βλέπουν οι άλλοι και φοβούνται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου