21 Ιαν 2016

Ο Πίρλο μιλάει για την... δικτατορία των παλιών και λέει μια μεγάλη αλήθεια για τα ιταλικά ταλέντα

Για μια σειρά από θέματα μίλησε ο Αντρέα Πίρλο, εστιάζοντας στη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στους πιτσιρικάδες του σήμερα και αυτούς της εποχής του.

Ο Maestro παραχώρησε συνέντευξη στη Gazzetta dello Sport και η συζήτηση ξεκίνησε με τις διαφορές που βλέπει στο σημερινό ποδόσφαιρο σε σχέση με τα χρόνια που ξεκινούσε.

«Υπάρχουν πολλές. Κάποτε όταν έφτανες στην πρώτη ομάδα φοβόσουν να μιλήσεις, καθόσουν στη γωνία. Υπήρχε μια... δικτατορία των παλιών. Αν πήγαινες με σκουλαρίκι, το έβγαζες. Αν άφηνες το μαλλί να μακρύνει, το έκοβες (σχήμα λόγου προφανώς). Τώρα ένας πιτσιρικάς έρχεται στην προπόνηση της πρώτης ομάδας και νομίζει ότι τα κατάφερε. Ως πιο σημαντικό πράγμα θεωρούν το να φτάσουν εκεί και να βγάλουν φωτογραφίες» είπε σχετικά και στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ποιος είναι ο καλύτερος πιτσιρικάς που είδε ποτέ.

«Ο καλύτερος; Ο Πογκμπά, ναι, είναι ο καλύτερος που έχω δει. Από την πρώτη του προπόνηση το καταλάβαμε: "Αυτός είναι καλός". Ηταν λεπτός αλλά τα πόδια του έφταναν παντού. Τώρα έχει δυναμώσει, είναι πολύ πιο δυνατός σωματικά και αγωνιστικά».

Σχετικά με το αν υπάρχουν νεαροί και σοβαροί επαγγελματίες, ο Πίρλο είπε ότι «φυσικά και υπάρχουν. Ο Ρουγκάνι για παράδειγμα. Ο Μπερναρντέσκι επίσης φαίνεται σοβαρός αλλά δεν τον ξέρω καλά».

Από εκεί και πέρα, ανέφερε τα ονόματα των Ρουγκάνι, Ρομανιόλι, Μπεράρντι, Μπερναρντέσκι, Ντε Σίλιο και Βεράτι ως κάποια από αυτά που θα είναι στην εθνική Ιταλίας το 2020, εξέφρασε την άποψη ότι ο Βεράτι είναι διαφορετικός από αυτόν αλλά μπορεί να παίξει για τα επόμενα... 20 χρόνια στην σκουάντρα ατζούρα και στο φινάλε του ζητήθηκε η άποψη του για τους Μαντραγκόρα και Σένσι, τους δύο μικρούς που κλείνει η Γιουβέντους.

«Ο Μαντραγκόρα έπαιξε καλά εναντίον μας, με την Τζένοα, το 2014. Ακουσα καλά λόγια και για τον Σένσι αλλά προφανώς ξέρω καλύτερα τον Στουράρο. Βελτιώθηκε πολύ πέρυσι, αν και παίζει λιγότερο τώρα. Λένε ότι στην Ιταλία οι μικροί δεν βρίσκουν χώρο αλλά δείτε τον Ντοναρούμα. Είναι καλύτερος και παίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου