15 Ιαν 2016

Ποιο ήταν το ωραιότερο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Πίρλο

Ο Αντρέα Πίρλο ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάει στην Ιντερ και αποκάλυψε ποιο είναι το πιο όμορφο πρωτάθλημα που έχει κατακτήσει.

Τα σενάρια για ενδιαφέρον της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν πολλά εδώ και καιρό αλλά το συγκεκριμένο θέμα παύει να υφίσταται πλέον, μετά τις δηλώσεις του Maestro. «Με ζήτησαν κάποιες ομάδες τις τελευταίες εβδομάδες αλλά έκανα μια επιλογή το καλοκαίρι και δεν θα αλλάξω άποψη μέσα σε λίγους μήνες. Είναι άλλωστε και θέμα σεβασμού απέναντι σε αυτούς που επενδυσαν πάνω του φέρνοντας με στις ΗΠΑ» είπε ο Πίρλο και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την Γιουβέντους το περασμένο καλοκαίρι.

«Μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League σκέφτηκα τα πάντα και κατέληξα στο γεγονός ότι θα ήταν δύσκολο να επαναλάβω μια σεζόν όπως η προηγούμενη. Πήραμε πρωτάθλημα, κύπελλο, πήγαμε στον τελικό του Champions League... Δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνει μια ομάδα τέτοια πράγματα κάθε σεζόν. Πήγα, λοιπόν, στον πρόεδρο και του είπα ότι θα ήθελα μια νέα εμπειρία. Ο Αντρέα Ανιέλι είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, πολύ σωστός και ανάμεσα μας υπήρχε μια προφορική συμφωνία ότι θα γινόταν αυτό που ήθελα».

Οπως και να έχει, στο Τορίνο ο Πίρλο πέρασε μια υπέροχη τετραετία και σε ερώτηση για το ποιο από τα έξι (τέσσερα με την Γιούβε και δύο με τη Μίλαν) πρωταθλήματα που κατέκτησε είναι το ωραιότερο, επέλεξε αυτό του 2012. «Το πρώτο πρωτάθλημα στη Γιουβέντους με τον Κόντε! Ηταν απρόσμενο και το κατακτήσαμε ως αήττητοι. Είχαμε απέναντι μας μια Μίλαν που μπορεί να ήταν και πιο δυνατή από εμάς αλλά κάναμε κάτι μοναδικό, κάτι εκπληκτικό. Μην ξεχνάμε ότι η Γιούβε ερχόταν από δύο σερί ένδομες θέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου