13 Φεβ 2016

Η Νάπολι του Μαραντόνα και όλες οι άλλες οι… απλές Νάπολι

Όταν ακούμε για τη Νάπολι, σε όλους έρχεται στο μυαλό η Νάπολι του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Αυτός έδωσε οντότητα στη Νάπολι, αυτός την έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Γράφει αποκλειστικά για το forzajuve.gr ο blogger Altrus

Από τότε που ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής έφερε τα πάνω-κάτω στο Καμπιονάτο, έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια. Τρεις ολόκληρες δεκαετίες. Και όμως, ακόμη και σήμερα, αν μιλήσει κάποιος για τη Νάπολι, ή θα πάει το μυαλό του στον Ντιέγκο ή θα τον αναφέρει.

Η τωρινή Νάπολι όπως και όλες οι ομάδες που ακολούθησαν στη μετά Μαραντόνα εποχή δεν έχουν καμία σχέση με τη θρυλική Νάπολι του Αργεντίνου. Το δέκα το καλό έκανε επανάσταση στην Ιταλία και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κατάφερε να χωρίσει μια χώρα στα δύο, στο Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία και όταν αποχώρησε από την ομάδα του νότου, ολοκληρώθηκε και η ιστορία του. Αλλά δε θα σβήσει ποτέ.

Εκεί που ακόμη και σήμερα πίνουν νερό στο όνομά του (και πώς να μην το κάνουν άλλωστε) ζουν το δικό τους όνειρο. Είναι πρώτοι στο πρωτάθλημα και πιστεύουν πως μπορούν να ζήσουν ξανά τις μέρες του Μαραντόνα. Δεν ξέρουμε αν θα το καταφέρουν και ως Γιουβεντίνοι φυσικά το απευχόμαστε.

Η σημερινή Νάπολι του Ιγκουαΐν είναι απλά μια καλή-ισορροπημένη ομάδα. Είναι μια ομάδα που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα αλλά είναι και μία ομάδα που έχει πετύχει περισσότερα απ’ όσα πίστευαν πως μπορούσαν να πετύχουν.

DNA πρωταθλητή δεν υπάρχει, παρά μόνο δίψα για επιτυχία. Δίψα για την έκπληξη. Γιατί αν η Νάπολι πάρει το σκουντέτο, θα είναι και πάλι έκπληξη. Δεν μπορεί να συγκριθεί με την τότε ομάδα βέβαια, αλλά θα είναι έκπληξη.

Η απειρία στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων πιστέυω πως θα παίξει καταλυτικό ρόλο και η Γιούβε θα καταφέρει να περάσει τη Νάπολι και να κόψει πρώτη το νήμα. Αν σήμερα τη νικήσει, θα κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν το ματς έρθει ισοπαλία, θα την περάσουμε τις επόμενες αγωνιστικές. Αν χάσουμε, η Νάπολι θα έχει τον πρώτο λόγο.

Σημείωση: Η φωτογραφία που κοσμεί το θέμα είναι του Λουτσιάνο Φεράρα. Ο συγκεκριμένος φωτογράφος την ημέρα της παρουσίασης του Μαραντόνα στο Σαν Πάολο, έκανε κάτι που δε σκέφτηκαν οι δεκάδες συνάδελφοί του…



Τράβηξε τον Ντιέγκο από πίσω, την ώρα που ανέβαινε τα σκαλιά και τον περίμεναν όλα τα media. Η ιδέα του ήταν παραπάνω από ευφυέστατη και χάρισε τον ποδοσφαιρικό κόσμο ένα εντελώς διαφορετικό καρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου