13 Φεβ 2016

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιταλών προπονητών αναλύει πώς θα παίξουν Γιούβε και Νάπολι και πού θα ποντάρουν

Την τακτική ανάλυση του ντέρμπι κορυφής επιχείρησε να κάνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ιταλών προπονητών, Ρέντσο Ουλιβιέρι.

Με άρθρο του στο calciomercato.com ο Ουλιβιέρι εστίασε στον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων και σε όσα πιστεύει ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν για να πάρουν τη νίκη. Ακολουθεί η ανάλυση του Ιταλού τεχνικού.

«Είναι εύκολο να προβλέψεις την προσέγγιση της Νάπολι γιατί θα χρησιμοποιήσει το γνωστό σύστημα και τη γνωστή 11άδα. Μπορεί να αλλάξουν κάτι στην εφαρμογή αλλά θα είναι λεπτομέρειες. Αν, για παράδειγμα, η Γιουβέντους παίξει με 4-3-1-2, η άμυνα της Νάπολι θα παίξει πιο... στενά από ό,τι συνήθως ώστε να αμυνθεί με τέσσερις εναντίον τριών.

Η αμυντική τετράδα των παρτενοπέι έχει βελτιωθεί πολύ με τον Σάρι και δουλεύει κυρίως στο να κλείνει τους χώρους παρά τον αντίπαλο σε ζώνη. Πολύ σημαντικό, επίσης, θα είναι η ανάπτυξη των επιθετικών κινήσεων της Νάπολι: Προσπάθεια για κλέψιμο ψηλά και γρήγορη αντεπίθεση. Η φιλοσοφία της Νάπολι είναι να παίζει στο αντίπαλο μισό, ακριβώς όπως η Εμπολι του Σάρι πέρυσι.

Οσο για την Γιουβέντους, έχει προβλήματα τραυματισμών και η επιλογή συστήματος από τον Αλέγκρι θα γίνει με βάση το ποιοι είναι διαθέσιμοι. Προσωπικά πιστεύω ότι θα παίξει με δύο στόπερ και όχι με αμυντική τριάδα, χρησιμοποιώντας εκεί ένα πλάγιο μπακ (Λιχτστάινερ).

Αρα, πιστεύω ότι θα παίξει με τέσσερις στην άμυνα, τρεις στο κέντρο και έναν ελεύθερο πίσω από τους δύο επιθετικούς. Αυτό είναι το σύστημα που αρέσει περισσότερο στον Αλέγκρι, άρα θα είναι το 4-3-3 της Νάπολι κόντρα στο 4-3-1-2 της Γιούβε.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι δουλειά θα κάνει αυτός που θα παίξει ως ελεύθερος πίσω από τους επιθετικούς. Αν έχει να κάνει με τον Ζορζίνιο, τότε η Γιουβέντους θα... επιτεθεί στα άκρα της Νάπολι, με τον Πογκμπά πιο αριστερά και τον Μαρκίζιο να ανεβαίνει.

Αν, όπως συχνά κάνει ο Αλέγκρι, οι δύο επιθετικοί... ανοίγουν και αυτός που είναι πίσω τους πάει κατά μέτωπο στους κεντρικούς αμυντικούς της Νάπολι, η κίνηση της ομάδας θα είναι διαφορετική. Σε αυτή την περίπτωση, ένας από τους χαφ της Γιουβέντους θα πάει στον Ζορζίνιο και ο Μαρκίσιο θα κινείται προς αριστερά καθώς θα υπάρχει χώρος.

Θα πρέπει να περιμένουμε μια εμφάνιση με μεγάλη αθλητική σταθερότητα από τον Κλαούντιο, ο οποίος θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να προστατεύει και τους κεντρικούς αμυντικούς του.

Νομίζω πως η Γιουβέντους θα πάει σε κοντές επιθέσεις όταν κλέβει την μπάλα στο αντίπαλο μισό, με μακριές μπαλιές από την άμυνα. Τους τελευταίους μήνες η Γιούβε έμαθε να πλησιάζει στην αντίπαλη εστία μετά από πολλές πάσες. Είναι ωραίο να το βλέπεις, αν σου αρέσει αυτό το στυλ παιχνιδιού.

Οσο για το τελικό αποτέλεσμα, πολύ συχνά μια φάση μπορεί να αλλάξει τα πάντα σε τέτοιους αγώνες. Η Νάπολι θα δεχόταν ευχαρίστως την ισοπαλία αλλά παρά το γεγονός αυτό είμαι σίγουρος ότι θα μπει για να κάνει το παιχνίδι της.

Με τους μπιανκονέρι να αμύνονται πιο βαθιά, θα ελπίζουν ότι θα βρουν κενούς χώρους πίσω στην άμυνα της Νάπολι. Αυτά, φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι η Γιουβέντους θα παίξει με 4-3-1-2. Σε διαφορετική περίπτωση, όλα είναι ένα... αίνιγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου