2 Φεβ 2016

Οι… τρομακτικοί αριθμοί του Πολ Πογκμπά

Ο Πολ Πογκμπά ήταν... τρομακτικός στο 4-0 επί της Κιέβο στη Βερόνα και αυτό το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.

Η Γιουβέντους έκανε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της προσφέροντας πλούσιο θέαμα στο Μπεντεγκόντι έχοντας σχεδόν όλους τους παίκτες της σε καλή μέρα. Ανάμεσα σε όλους τους πρωταγωνιστές, όμως, ένας ήταν αυτός που ξεχώρισε περισσότερο. Ο Πογκμπά έκανε τα πάντα από το 1' ως το 92' και σε αυτό στάθηκε και το Bleacher Report, το οποίο σε σχετικό θέμα... παρουσίασε όσα έκανε ο Γάλλος στη Βερόνα.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο, το γεγονός και μόνο ότι ο 22χρονος άσος είχε γκολ και ασίστ αρκεί για να πάρει υψηλό βαθμό αλλά το καλό είναι ότι δεν σταμάτησε εκεί. Συγκεκριμένα, ο Πογκμπά είχε 62 σωστές πάσες στις 70 που επιχείρησε (ποσοστό 88,6%), επίδοση υψηλότερη κατά 15 πάσες σε σχέση με τον μέσο όρο του.

Στο σχετικό θέμα τονίζεται το πώς ο Γάλλος έκανε τα πάντα ανασταλτικά και δημιουργικά βασιζόμενος στη δύναμη του, την ταχύτητα του και την τεχνική του, με το Bleacher Report να φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ασίστ για το γκολ του Αλεξ Σάντρο.

Από εκεί και πέρα, οι αριθμοί δείχνουν ότι ο Πολ έκανε έξι φορές κατά μέτωπο επίθεση και ήταν επιτυχημένες οι τέσσερις, είχε τρία σωστά τάκλιν, κέρδισε δύο εναέριες μονομαχίες, έκανε ένα κόψιμο και έκλεψε δέκα φορές την μπάλα. Το πόσο ανεβασμένος ήταν, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει κατά μέσο όρο 1,8 τάκλιν σε κάθε ματς και πολύ λιγότερα κλεψίματα. Το καλύτερο όμως, σημειώνεται στο σχετικό θέμα, είναι ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, τόσο για τον Πογκμπά όσο και για την ομάδα συνολικά.

«Μπορούμε να βελτιωθούμε ατομικά και ομαδικά, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά» είπε χαρακτηριστικά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μετά την λήξη, με το Bleacher Report να αναφέρει και το γεγονός ότι ο Πογκμπά είχε εννιά σουτ στο ματς με την Κιέβο, έχοντας πλέον 6 γκολ και 7 ασίστ στη φετινή σεζόν. Και όπως καταλήγει το κείμενο, η διάθεση του για δουλειά είναι τέτοια ώστε να προκαλεί τρόμο στους αντιπάλους με βάση τα προσόντα του.

«Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι εύκολο να είσαι στη Γιουβέντους. Εδώ υπάρχει μια διάθεση, μια κουλτούρα για τη για δουλειά διαφορετική από οπουδήποτε αλλού», είχε πει ο ίδιος πριν ένα μήνα στην La Stampa...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου