2 Φεβ 2016

Η δυναμική και τα κατορθώματα της φετινής Νάπολι

Με τη Νάπολι θα τα πούμε από κοντά στις 13 του μήνα και το ματς αναμένεται... ματσάρα γιατί οι παρτενοπέι φέτος είναι πραγματικά καλοί.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι προσπαθεί συνεχώς να αποφορτίσει τους παίκτες του, γνωρίζοντας ότι δεν είναι συνηθισμένοι στην κορυφή και στην πίεση που δημιουργεί η μάχη του τίτλου, λέγοντας ότι το φαβορί είναι η Γιουβέντους.

Ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο το κάνει, μπορεί να πει κάποιος ότι ο προπονητής των Ναπολιτάνων λέει την αλήθεια αλλά την αλήθεια λένε και οι αριθμοί σε ό,τι αφορά τη δυναμικότητα της φετινής Νάπολι.

Καθώς ετοιμάζονται για το ματς της Τετάρτης με την Λάτσιο στη Ρώμη, οι παρτενοπέι απολαμβάνουν το γεγονός ότι έχουν έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα, επίδοση που δεν είχαν ξανακάνει από την σεζόν 1987-88, όταν βασίλευε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στον ιταλικό νότο.

Τεράστιο ρόλο φυσικά, για να μην πούμε το Α και το Ω, στο να γίνει αυτό το σερί έχει παίξει η επίθεση της Νάπολι, η οποία είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Εχοντας σκοράρει 50 φορές σε 22 αγωνιστικές, οι παρτενοπέι έχουν μέσο όρο 2,27 γκολ ανά αγώνα!

Αν, τώρα, πάμε να δούμε από ποιους έρχονται αυτά τα γκολ, η απάντηση είναι πολύ εύκολη: Γκονζάλο Ιγουαΐν και Λορέντσο Ινσίνιε. Ο Αργεντίνος είναι σε... έξαλλη κατάσταση έχοντας 22 γκολ σε 22 αγωνιστικές ενώ ο Ιταλός έφτασε πλέον στα 10, όσα είχε βάλει συνολικά στα προηγούμενα τρία χρόνια του στη Νάπολι. Πέραν αυτού, ο Ινσίνιε έχει και 8 ασίστ, επίδοση που τον φέρνει προς το παρόν στην κορυφή της σχετικής λίστας στη φετινή Serie A.

Για να γίνει πιο αντιληπτό τι σεζόν κάνουν μέχρι στιγμής οι Ιγουαΐν και Ινσίνιε, αρκεί να αναφέρουμε αυτό που διαβάσαμε στην Gazzetta dello Sport. Εχοντας 32 γκολ συνολικά, οι δύο άσοι της Νάπολι έχουν πετύχει περισσότερα γκολ από ό,τι... 15 ομάδες του πρωταθλήματος! Συγκεκριμένα, μόνο οι Γιουβέντους (42), Φιορεντίνα (39), Ρόμα (40) και Σαμπντόρια (33) έχουν πετύχει περισσότερα από όσα οι Ιγουαΐν και Ινσίνιε. Καμία έκπληξη, επομένως, για το γεγονός ότι η Νάπολι έχει οκτώ περισσότερους βαθμούς από ό,τι πέρυσι στην 22η αγωνιστική, εξηγώντας έτσι γιατί είναι πραγματική διεκδικήτρια του τίτλου φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου