11 Φεβ 2016

Έντονη κριτική στο ιταλικό ποδόσφαιρο από τον Κόντε που συγκαταλέγει το Καμπιονάτο στην τέταρτη θέση

Με διάθεση έντονης κριτικής παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του στο περιοδικό της FIFA ο Αντόνιο Κόντε. Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας άσκησε έντονη κριτική και έφτασε σε σημείο να βάλει στο τραπέζι το κατενάτσιο.

«Πιστεύω πως το καλύτερο ποδόσφαιρο παίζεται στην Αγγλία», είπε αρχικά ο Κόντε και πρόσθεσε: «Ακολουθεί το ισπανικό και το γερμανικό ποδόσφαιρο. Η Serie A έρχεται στην τέταρτη θέση».

«Αν κοιτάξουμε τα στοιχεία του παρελθόντος, μπορούμε να δούμε κάποια πράγματα. Όταν γίναμε πρωταθλητές κόσμος το 2006, το 66% των ποδοσφαιριστών που έπαιζαν στη Serie A ήταν Ιταλοί. Και αυτός ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος όταν έπαιζα εγώ. Σήμερα είναι μόνο το 34%», είπε. «Οι ομάδες δεν είναι διατεθειμένες να σπαταλήσουν και να επενδύσουν χρήματα. Δεν έχουν λεφτά», συνέχισε.

«Η Εθνική ομάδα υποφέρει από αυτές τις καταστάσεις αλλά είμαι αισιόδοξος. Υπάρχουν λιγότεροι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Χρειάζεται δουλειά και χρόνος για να μπει το πρωτάθλημά μας ξανά στο δρόμο των επιτυχιών», τόνισε.

Μπορεί μερικές από τις σημαντικές επιτυχίες των ατζούρι, σε συλλογικό ή εθνικό επίπεδο να έχουν έρθει παίζοντας καλή άμυνα, αλλά ο Αντόνιο Κόντε κρούει το καμπανάκι κινδύνου. «Το κατενάτσιο και το αντι-ποδόσφαιρο είχαν την ευκαιρία τους κάποτε. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει δραματικά. Το καλό επιθετικό ποδόσφαιρο και η ταχύτητα κερδίζει σήμερα. Πρέπει να βρεθεί ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης», είπε ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους.

1 σχόλιο:

  1. Ελεος...
    Ας τα πει καποιος αλλος αυτα,αλλα οχι ο κοντε....
    Ξεχασε το ποδοσφαιρο που επαιζε στην Γιουβεντους.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή