17 Φεβ 2016

Ανάλυση για τον «ευλογημένο» Πογκμπά που από… άγνωστο ταλέντο, έγινε βασικό στέλεχος αλλά όχι τοπ κλάσης παίκτης

Κανείς δεν αμφιβάλει για το ταλέντο του Πολ Πογκμπά αλλά λείπει κάτι ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή την στιγμή world-class player.

Το Bleacher Report εστιάζει στον 22χρονο Γάλλο άσο, αναφέροντας ότι μετά τις αποχωρήσεις των Αντρέα, Πίρλο, Κάρλο Τέβες και Αρτούσο Βιντάλ, έχει γίνει ουσιαστικά ο πιο αναγνωρισμένος, αυτός που πουλάει περισσότερο από το ρόστερ της Γιουβέντους.

Στο σχετικό κείμενο, τονίζεται ότι δικαίως συμβαίνει αυτό καθώς η πρόοδος του Πογκμπά είναι εντυπωσιακή σε αυτά τα 3,5 χρόνια στο Τορίνο, όπου μετατράπηκε από... άγνωστο ταλέντο σε βασικό και σημαντικό στέλεχος μιας ομάδας που κατακτά σερί πρωταθλήματα και πέρυσι έκανε νταμπλ και έφτασε ως τον τελικό του Champions League.

Το πρόβλημα είναι, όπως αναφέρει το Bleacher Report, ότι λείπει η σταθερότητα από το παιχνίδι του Πογκμπά και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρονται οι τελευταίες εβδομάδες. Στο ματς με την Κιέβο στο Μπεντεγκόντι, διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο, ο Γάλλος ήταν εντυπωσιακός καθώς είχε γκολ, ασίστ, δοκάρι και γενικά έκανε τα πάντα σε όλους τους τομείς.

Μία εβδομάδα μετά, στο εκτός έδρας ματς με την Φροζινόνε, τα στατιστικά του ήταν πεσμένα, όπως κατ’ επέκταση και η εμφάνιση του. Με την Κιέβο είχε εννιά σουτ, ένα γκολ, μία ασίστ, 62/70 πάσες, 4/6 διεισδύσεις και τρία τάκλιν. Με την Φροζινόνε είχε επτά σουτ, έκανε δύο φάουλ και άλλα έξι λάθη.

Αυτός είναι ο Πογκμπά, γράφει το Bleacher Report, που έχουν συνηθίσει οι οπαδοί της Γιουβέντους φέτος. Ικανός να κάνει ματσάρα και μία εβδομάδα μετά να κάνει λάθη... Με λίγα λόγια, αυτό που του λείπει είναι η σταθερότητα και ο πρώτος που έχει καταλάβει είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο προπονητής, αναφέρει το κείμενο, είχε πει τον Νοέμβριο ότι «ο Πογκμπά πρέπει να μάθει να διαβάζει συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού» και από τότε έχει επαναλάβει αρκετές φορές ότι «έχει περιθώρια βελτίωσης». Ατάκα που είπε ακόμη και μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στο 0-4 επί της Κιέβο.

Το θετικό για τον Αλέγκρι και τους μπιανκονέρι, υποστηρίζει το άρθρο, είναι ότι αυτό μάλλον το έχει καταλάβει και ο ίδιος ο Πολ, τουλάχιστον με βάση την δήλωση του πριν λίγο καιρό: «Δεν πρόκειται να παρασυρθώ. Δεν έχω κάνει τίποτα στο ποδόσφαιρο. Δεν έχω κατακτήσει το Champions League. Προς το παρόν είμαι... τίποτα, πρέπει να μάθω, να βελτιωθώ».

Και καταλήγει το Bleacher Report: «Ευλογημένος με έναν τρομερό συνδυασμό ταχύτητας, δύναμης, φυσικών προσόντων και τεχνικής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να κάνει αυτά που λέει και αν καταφέρει, με τον καιρό και την εμπειρία, να αποκτήσει σταθερότητα, ο Πολ Πογκμπά θα είναι πραγματικά ένας world-class player».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου