17 Φεβ 2016

Μαρκίσιο: Οι νέοι έμαθαν πως ο μόνος τρόπος για να σηκώνεις τρόπαια είναι να μην τα παρατάμε ποτέ

Σύνθημα για τη συνέχεια σε Ιταλία και Ευρώπη έδωσε ο Κλαούντιο Μαρκίσιο, τονίζοντας πως «αυτή η ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ και τώρα το κατάλαβαν και όσοι ήρθαν το καλοκαίρι».

Η Γιουβέντους είναι ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και για να παραμείνει εκεί θα πρέπει να νικήσει και στην Μπολόνια, λίγες μέρες πριν το πρώτο ραντεβού με την Μπάγερν Μονάχου. Ενα ραντεβού που δεν θα πρέπει να είναι από τώρα στο μυαλό των μπιανκονέρι, όπως είπε ο Μαρκίζιο στο Sky Italia.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού μέσου.

Για τα ματς με Μπολόνια και Μπάγερν: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε στο μυαλό μας να είναι στο ματς με την Μπάγερν. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα. Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια για να επιστρέψουμε στην πρώτη θέση και θα πρέπει να κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη τώρα για να παραμείνουμε εκεί. Εχουμε μόλις ένα βαθμό προβάδισμα έναντι της Νάπολι, πραγματικά λίγο, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε. Οι παρτενοπέι δείχνουν ότι θα παλέψουν για τον τίτλο ως το τέλος».

Για τη νίκη επί της Νάπολι: «Ηταν μια σημαντική νίκη, ψυχολογικά επίσης, όχι μόνο για τη βαθμολογία αλλά γενικά για την πορεία μας. Απομένουν όλο και λιγότερα παιχνίδια για την κατάκτηση του τίτλου και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, ο οποίος είναι μακρύς ακόμη. Δεν τα παρατάμε ποτέ, είναι ένα χαρακτηριστικό αυτή της ομάδας και τώρα το έχουν μάθει και αυτοί που ήρθαν το καλοκαίρι. Είναι ο μόνος τρόπος για να σηκώνεις τρόπαια».

Για το γεγονός ότι η Γιουβέντους έχει μόνο μία ήττα φέτος (στη Σεβίλλη) με αυτόν στην 11άδα: «Ενα από τα χαρακτηριστικά μου είναι το να βοηθάω πάντα τους συμπαίκτες μου και ειδικά την άμυνα. Εχω έναν ρόλο που δεν είναι πάντα εύκολος γιατί αρκετές φορές έχω κάποιον να με μαρκάρει επί 90 λεπτά».

Για το πώς άλλαξε η Μπολόνια με τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι: «Ο Ντοναντόνι έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο παιχνιδιού και την ψυχολογία της Μπολόνια. Είναι μια ομάδα πλέον που δυσκολεύει τους πάντες, έτσι θα είναι και το παιχνίδι της Παρασκευής».

Για την Μπάγερν: «Και οι δύο ομάδες έχουμε τραυματισμούς αλλά έχουμε και δυνατά ρόστερ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουμε ωριμάσει πολύ και κερδίσαμε ξανά τον σεβασμό όλων. Θα είναι δύο ισορροπημένα ματς, στα οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου