18 Φεβ 2016

Πώς βγαίνει το σύνθημα «Fino alla fine» μέσα στο γήπεδο και ο νόμος της Γιούβε

«Fino alla fine» τραγουδούν οι τιφόζι της Γιουβέντους και η ομάδα το κάνει πράξη στο γήπεδο.

Το γκολ του Τζάτζα στο 88ο λεπτό έφερε για πρώτη φορά φέτος τους μπιανκονέρι στην κορυφή και παράλληλα αποτέλεσε ακόμη μία επιβεβαίωση ότι η ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ.

Αυτό αναφέρει και η Gazzetta dello Sport, η οποία έκανε ένα θέμα για τα γκολ που βάζει η Γιούβε από το 75’ και μετά, με αποτέλεσμα να παίρνει βαθμούς που μοιάζουν χαμένοι. Βαθμοί, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά φέτος, όπως και γενικά τα τελευταία 4,5 χρόνια, στα οποία η Γιουβέντους έχει επιβάλει τον δικό της νόμο.

Οπως διαβάζουμε στη Gazzetta dello Sport, η Κυρία έχει πάρει φέτος 12 βαθμούς από το 75’ κι έπειτα, επίδοση που τη φέρνει στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από την Λάτσιο (14). Ποια είναι αυτά τα ματς στα οποία η Γιουβέντους καθάρισε στο τέλος;

Ντέρμπι και καθοριστικά όλα στην αντεπίθεση της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι καθώς η αρχή έγινε στο 2-1 επί της Τορίνο με το γκολ του Κουαδράδο στο 93’, ακολούθησε το γκολ του Μάντζουκιτς (και μετά αυτό του Ντιμπάλα) στο 3-1 επί της Φιορεντίνα που έφερε την Γιουβέντους πιο κοντά στην κορυφή, η συνέχεια έγινε στο 1-0 επί της Ρόμα με το γκολ του Ντιμπάλα που κράτησε τους μπιανκονέρι κολλητά πίσω από τη Νάπολι και το... κερασάκι στην τούρτα ήταν το γκολ του Τζάτζα για το 1-0 επί των παρτενοπέι και την προσπέραση στη βαθμολογία.

Αυτά έχουν γίνει ως τώρα τη φετινή σεζόν αλλά υπάρχουν και άλλα καθοριστικά ματς την προηγούμενη τετραετία. Αυτά που ξεχωρίζει η Gazzetta dello Sport είναι το 2-0 επί της Μίλαν το 2011-12 με τα δύο γκολ του Μαρκίσιο στο 88’ και το 93’, το 1-0 επί της Κατάνια το 2012-13 με τον Τζακερίνι στο 92’, το Τζένοα-Γιουβέντους 0-1 το 2013-14 με το φάουλ του Πίρλο στο 89’ και μετά τρία παιχνίδια της περσινής σεζόν...

Γιουβέντους-Ρόμα 3-2 με το γκολ του Μπονούτσι στο 86’, Γιουβέντους-Τορίνο 2-1 με το σουτ του Πίρλο στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων και Γιουβέντους-Σασουόλο 1-0 με το γκολ του Πογκμπά στο 82’.

Με λίγα λόγια, fino alla fine forza Juventus!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου