6 Μαρ 2016

Τα νέα μοντέλα της Fiat που παρουσιάστηκαν στη Γενεύη

Η Fiat έχει επέλεξε τη Γενεύη ως τη σκηνή από την οποία θα δώσει στο διεθνή Τύπο μια πρώτη γεύση από την πλήρη οικογένεια του Tipo, το νικητή του διεθνούς κύρους βραβείου Autobest «Best Buy Car» για το 2016. Το 4θυρο sedan θα συνοδεύεται από τις νέες εκδόσεις, την 5θυρη hatchback και την station wagon.

Περαιτέρω νέα μοντέλα περιλαμβάνουν το νέο 124 spider, που βρίσκεται σε στάδιο προπαραγγελίας στις κύριες αγορές της Ευρώπης και ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, βασισμένο στο Fullback pick-up.

Η οικογένεια του 500 θα έχει δυναμική παρουσία με το νέο 500 στο νέο επίπεδο εξοπλισμού «S», το 500Χ SUV, του οποίου η δημοτικότητα και ο όγκος των πωλήσεων συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία και το 500L, που είναι ο ηγέτης της αγοράς στην κατηγορία του.

Όλα είναι αυτοκίνητα με πολύ διαφορετικό χαρακτήρα και ικανότητες, αλλά κοινή ρίζα: το εμβληματικό 500. Επίσης, στο περίπτερο της Fiat υπάρχει θέση και για το παραδοσιακά κομψό και άνετο Panda μαζί με μια «guest star» εμφάνιση από το»Kung Fu Panda», ένα διασκεδαστικό πρωτότυπο αυτοκίνητο, εμπνευσμένο από την τρίτη ταινία της ομώνυμης σειράς κινουμένων σχεδίων της DreamWorks.

Tipo
Η σειρά εκδόσεων του Tipo ολοκληρώνεται με το 5θυρο hatchback και τις εκδόσεις station wagon, γεγονός που αντιπροσωπεύει την επιστροφή της Fiat στη μεσαία κατηγορία (C segment).

Το 5θυρο hatchback Fiat Tipo θα παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις: το 1.6 MultiJet II Euro 6 120 HP σε μεταλλικό κόκκινο Amore και το 1.6 MultiJet II Euro 6 120 HP με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων σε μαύρο Cinema.

Το Tipo station wagon θα εμφανιστεί σε δύο εκδόσεις, στα μεταλλικά χρώματα γκρι Colosseo και μπλε Mediterraneo με πιστοποιημένους Euro 6 120 HP κινητήρες κάτω από το καπό τους: το σύγχρονο 1.6 MultiJet II ντίζελ με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το βενζινοκινητήρα 1.4 T-Jet. Δίπλα τους θα βρίσκεται και ένα 4θυρο Tipo 1.6 MultiJet II Euro 6 120 HP Lounge.

Όπως και το σεντάν, έτσι και το 5θυρο hatchback Fiat Tipo και η έκδοση station wagon διαθέτουν φιλόξενους και πρακτικούς χώρους, ιδανικούς για άνετα ταξίδια, ενώ η απόδοσή τους σε βασικούς τομείς εργονομίας, όπως είναι η ευρυχωρία, η στάση του σώματος κατά την οδήγηση, η αναδιαμόρφωση χώρων, η προσβασιμότητα και η ορατότητα, είναι εξαιρετική.

Ως προς τις διαστάσεις, το 5θυρο hatchback μοντέλο έχει μήκος 4,37 μ., πλάτος 1,79 μ. και ύψος 1,49 μ., ενώ το station wagon είναι μεγαλύτερο κατά 20 εκατοστά και φτάνει τα 4,57 μ. σε μήκος, με ύψος 1,52 μ., χάρη στις μπάρες οροφής που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του.

Το πλάτος παραμένει αμετάβλητο. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα πέντε επιβάτες, ύψους μέχρι και 1,85 μ., μπροστά ή πίσω, χάρη στο κανονικό σχήμα του πίσω τμήματος που συντελεί σε μεγαλύτερο χώρο καμπίνας.

Επίσης, το πίσω μεσαίο κάθισμα έχει σχεδιαστεί ως ένα πλήρους μεγέθους κάθισμα και προσφέρει αρκετό χώρο για τα πόδια, κάνοντας οποιοδήποτε ταξίδι ευχάριστο ακόμη και για ενήλικες επιβάτες.



Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι κορυφαία στην κατηγορία: 440 λίτρα για το 5θυρο hatchback και 550 λίτρα για το station wagon, που ενσωματώνει επίσης καινοτόμες λύσεις για τη μεγιστοποίηση της ευελιξίας χρήσης.

Εναρμονισμένες με την παράδοση της Fiat, οι νέες προσθήκες στην οικογένεια του Tipo είναι εφοδιασμένες με εξαιρετικά πλούσιο βασικό εξοπλισμό και πολλές έξυπνες λύσεις που κάνουν τη ζωή καλύτερη για όλους τους επιβάτες. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται το καινοτόμο σύστημα Uconnect™ 7” HD LIVE με μια έγχρωμη οθόνη αφής 7” υψηλής ανάλυσης και μια capacitive οθόνη που ο χρήστης μπορεί να κάνει pinch και swipe, όπως ακριβώς και σε ένα tablet.

Αυτό το σύστημα τελευταίας γενιάς περιλαμβάνει Bluetooth hands-free, audio streaming, text reader, αναγνώριση φωνής, AUX και USB θύρες για σύνδεση με iPod, χειριστήρια στο τιμόνι και, κατόπιν ζήτησης, πίσω κάμερα στάθμευσης και το νέο TomTom 3D σύστημα πλοήγησης.

Το 5θυρο hatchback Tipo και το Tipo station wagon προσφέρουν μια αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων Euro 6 (για την ευρωπαϊκή αγορά).

Τους turbodiesel 1.3 MultiJet 95 HP και 1.6 MultiJet 120 HP, που διατίθεται και στην έκδοση ECO, και τους βενζινοκινητήρες 1.4 16v Fire 95 HP, 1.4 T-Jet 120 HP, 1.6 110 HP. Η γκάμα ολοκληρώνεται από τον 1.4 T-Jet 120 HP διπλού καυσίμου, βενζίνης-υγραερίου. Ο 1.3 MultiJet συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, ενώ οι λοιποί κινητήρες με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με μετατροπέα ροπής για τον κινητήρα 1.6 βενζίνης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για τον 1.6 MultiJet 120 HP.




124 spider
Το 124 spider αναβιώνει το θρυλικό όνομα σχεδόν 50 χρόνια μετά και προσφέρει οδηγική απόλαυση, τεχνολογία και ασφάλεια σε αρμονία με το ιταλικό design.

Το 124 spider εξοπλίζεται με τον αξιόπιστο 1.4 turbo MultiAir 140 HP κινητήρα με 240 Nm ροπής και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές, με τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5”.

Το σύστημα διεύθυνσης και αναρτήσεων, ο ελαφρύς σκελετός, η ισορροπημένη κατανομή βάρους και ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας εξασφαλίζουν μια δυναμική οδηγική εμπειρία, ενώ τα επίπεδα κραδασμών θορύβου και τριγμών (χαρακτηριστικά NVH) βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού είναι δύο, η «124 spider» και η «Lusso». Η «124 spider» περιλαμβάνει τέσσερις αερόσακους, χειροκίνητο κλιματισμό, ραδιόφωνο MP3 τεσσάρων ηχείων με θύρα, δερμάτινο τιμόνι, cruise control, 16” ζάντες αλουμινίου και λειτουργία Keyless Go.

Η αναβαθμισμένη έκδοση Lusso προσθέτει πολλές μικρές λεπτομέρειες, όπως ζάντες 17”, δερμάτινα καθίσματα, διακοσμητικές ραφές στο ταμπλό, roll-bars σε ασημί Premium, επιχρωμιωμένη διπλή απόληξη εξάτμισης, φώτα ομίχλης και αυτόματο κλιματισμό.

Επίσης, προαιρετικά και στις δύο εκδόσεις, διατίθεται το σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7”, ραδιόφωνο AM/FM, Ράδιο HD, MP3 player, δύο θύρες USB, βοηθητική είσοδο, έξι ηχεία, έλεγχο πολυμέσων, συνδεσιμότητα Bluetooth, πίσω κάμερα και 3D σύστημα πλοήγησης, αναγνώριση φωνής και λειτουργία voice-text reply για την απάντηση σε μηνύματα κειμένου χρησιμοποιώντας προκαθορισμένες φράσεις.



Επίσης, έχει κατασκευαστεί μια ειδική έκδοση με πλούσιο εξοπλισμό, που είναι προαιρετικός σε άλλες εκδόσεις, Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει προσαρμοζόμενους LED προβολείς με αισθητήρες φωτός και βροχής, ραδιόφωνο DAB, 7” οθόνη αφής, συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth, πίσω κάμερα στάθμευσης και σύστημα πλοήγησης 3D.

Στη Γενεύη παρουσιάζονται δύο 124 spider Lusso, σε λευκό Ice White τριπλής επίστρωσης και σε κόκκινο Passione. Μαζί τους θα βρίσκεται και ένα 124 spider του 1970 σε σπάνιο κίτρινο Colorado χρώμα, με κινητήρα 1608 cm³ 110 HP και τελική ταχύτητα περίπου 180 χλμ./ώρα.

Νέο Fiat 500S
Το επίπεδο εξοπλισμού «S», η σπορ έκδοση του εμβληματικού Fiat, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Γενεύη. Εξωτερικά, ξεχωρίζει από τους σπορ προφυλακτήρες με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης στο μπροστινό μέρος, τις ειδικές πλαϊνές ποδιές, την αεροτομή, το αποκλειστικό χρώμα «Satin Graphite» στις λαβές των θυρών και της πίσω πόρτας, τα αεροδυναμικά βοηθήματα στον καθρέφτη, τα πίσω φιμέ κρύσταλλα, την επιχρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης και τις μπροστά εισαγωγές αέρα σε «μαύρο σαγρέ», καθώς και μια τολμηρή πίσω γρίλια.

Η σπορ αίσθηση του 500S αντικατοπτρίζεται επίσης στα νέα χρώματα αμαξώματος: μεταλλικό Azure και ματ πράσινο Alpine. Εσωτερικά, το 500S εντυπωσιάζει με την αντίθεση μεταξύ των μαύρων καθισμάτων και οροφής και του μπλε, λευκού και κίτρινου χρώματος στις πόρτες και στα άκρα των καθισμάτων.

Το σύστημα Uconnect™ HD LIVE με οθόνη αφής 7” ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του και περιλαμβάνει πλήθος λειτουργιών, όπως Bluetooth hands-free, αναγνώριση φωνής και πολλές μουσικές επιλογές εκτός από το FM/AM ραδιόφωνο, χάρη στην εξαιρετική συνδεσιμότητά του μέσω υποδοχής 3.5mm, USB ή Bluetooth.

Επιπλέον, προαιρετικά, διατίθεται με το ολοκληρωμένο σύστημα mirroring για το Apple CarPlay και το AndroidAuto, ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB) και ένα 3D ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης TomTom.

Η εμπειρία ήχου του νέου Fiat 500S συμπληρώνεται από το Beats by Dr. Dre, το σύστημα που σχεδιάστηκε για να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο η μουσική μπορεί να ακουστεί στο εσωτερικό του οχήματος.

Δύο 500S βρίσκονται στο περίπτερο, το 1.3 MultiJet 95 HP σε πράσινο Alpine με δίχρωμο δερμάτινο εσωτερικό σε μαύρο / ιβουάρ και το 0.9 TwinAir 105 HP.

Ο κινητήρας 1.3 MultiJet 95 HP αντιπροσωπεύει ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σημερινή τεχνολογία στους μικρούς ντίζελ κινητήρες. Καταναλώνει μόλις 3,4 λίτρα πετρελαίου στα 100 χιλιόμετρα, εκπέμπει μόλις 89 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο και πληροί το πρότυπο Euro 6, ενώ εγγυάται εξαιρετικές επιδόσεις. Επιταχύνει από το 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 10,7” και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Το δεύτερο 500S, το 0.9 TwinAir 105 HP είναι Cabrio σε μεταλλικό χρώμα Azure με εσωτερικούς χώρους επενδυμένους με ένα ειδικό μαύρο και λευκό ύφασμα. Το Fiat 500C κληρονομεί όλα τα χαρακτηριστικά του χάτσμπακ, συμπεριλαμβανομένων των συμπαγών εξωτερικών διαστάσεων, την καλύτερη ασφάλεια στην κατηγορία, την ευρυχωρία με τέσσερα άνετα καθίσματα, ενώ οι κινητήρες του διακρίνονται για τις επιδόσεις, την οικονομία καυσίμου και το σεβασμό στο περιβάλλον.




Fiat 500X
Δύο αυτοκίνητα δίνουν το «παρών» στην έκθεση, ένα κίτρινο Amalfi off-road 500X Cross Plus 1.4 MultiAir 170 HP (με αυτόματο 9τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων) με ειδικούς προφυλακτήρες, ειδικά προστατευτικά και κίνηση στους δύο τροχούς με Traction Plus ή προαιρετική κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Δίπλα του βρίσκεται ένα 500X Lounge σε χρώμα Gelato White, εξοπλισμένο με την εύχρηστη θήκη για tablet καθώς και την επιφάνεια εργασίας που είναι τοποθετημένη στην μπροστά θέση. Παράλληλα, η Mopar δημιούργησε τα πατάκια με μεταλλικό επιχρυσωμένο λογότυπο, καθώς και τα καπάκια των βαλβίδων των ελαστικών που φέρουν τη σήμανση της Fiat. Κάποια μικρά, αλλά ενδεικτικά παραδείγματα της διευρυμένης συλλογής αξεσουάρ που κάνουν το νέο SUV ακόμα πιο ξεχωριστό.

Το 500Χ ηγείται της κατηγορίας του στα συστήματα τεχνολογίας και ασφάλειας, χάρη σε συστήματα όπως το Lane Assist (το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό με οπτικό και ακουστικό προειδοποιήσεις σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας), το Brake Control (που προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανούς κινδύνους πρόσκρουσης και φρενάρει ανεξάρτητα τους τροχούς, εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα), το Blind Spot Assist (που ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία των οχημάτων σε τυφλά σημεία) και το Rear Cross Path Detection (που προειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία οχημάτων που πλησιάζουν από το πλάι κατά την όπισθεν).

Επίσης, το 500X προσφέρει και συστήματα που αποσκοπούν στη μέγιστη άνεση και οδηγική απόλαυση των επιβατών, όπως το ηλεκτρικό χειρόφρενο, τη δυνατότητα Keyless Entry και Keyless Go, την πίσω κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες παρκαρίσματος και τον επιλογέα Mood Selector.

Τέλος, τα 500X που βρίσκονται στην έκθεση διαθέτουν και το σύστημα Uconnect 6.5” Nav LIVE καθώς και το ισχυρό Beats Dr. Dre Hi-Fi σύστημα, με εννέα ηχεία και ενισχυτή οκτώ καναλιών.

Fiat 500L
Οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι σε θέση να θαυμάσουν ένα 500L Trekking με αποκλειστικό συνδυασμό ματ-γκρι διχρωμίας με μαύρη ματ οροφή αξεσουάρ της Mopar και το ηχοσύστημα Beats Hi-Fi.

Το μοναδικό του στυλ δημιουργείται από την αντίθεση ανάμεσα στις κόκκινες δαγκάνες φρένων, τα μαύρα ματ στοιχεία (εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, φτερά και πλαϊνές ποδιές) και τις αποκλειστικές ματ μαύρες ζάντες αλουμινίου 17”.

Εξίσου μοναδική είναι και η εμπειρία ήχου που προσφέρει, ενσωματώνοντας το Hi-Fi σύστημα 520 Watt από τον Dr. Dre, με έξι ηχεία και στερεοφωνικά subwoofer, ενισχυτή με DSP, οκτώ κανάλια και ένα προηγμένο αλγόριθμο εξισορρόπησης. Ακόμα, το σύστημα ραδιοφώνου του αξιοποιεί τις νέες Uconnect LIVE υπηρεσίες, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να είναι συνδεδεμένοι σε κοινωνικά δίκτυα (Twitter και Facebook Check In), να απολαμβάνουν μουσική μέσω Deezer και Tune In, να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα μέσω Reuters.

Παράλληλα, μπορούν να παρακολουθούν στοιχεία για την οδήγησή τους, χρησιμοποιώντας το eco:Drive αλλά και να διαχειρίζονται το αυτοκίνητό τους μέσω του My:Car.

Fiat Panda
Το Fiat Panda Cross περικλείει τον ξεχωριστό χαρακτήρα off-road οχημάτων μεγαλύτερων κατηγοριών σε μόλις 370 εκατοστά και είναι το πρώτο αυτοκίνητο που υιοθέτησε το σύστημα Ηλεκτρονικού Κλειδώματος Διαφορικού (EDL).

Το κοινό μπορεί να θαυμάσει ένα Panda 4x4 1.3 MultiJet II 95 HP σε πράσινο Toscana Πράσινο, με γκρι και καφέ καθίσματα από οικολογικό δέρμα και ταμπλό στο χρώμα του χαλκού.

Ακόμα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα διαφορετικό εκθεσιακό μοντέλο: το Kung-Fu Panda είναι αφιερωμένο στο τρίτο επεισόδιο της ομώνυμης ταινίας της Dreamworks που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη στα μέσα Μαρτίου. Ακριβώς όπως ο Po, το αστέρι της ταινίας, Το αυτοκίνητο έχει ξεχωριστή εμφάνιση σε μαύρο και λευκό, όπως ακριβώς και ο Po -το αστέρι της ταινίας- αντικατοπτρίζοντας τα χρώματα του διασκεδαστικού panda μέσα-έξω.

Fiat Fullback
Στο περίπτερο της Fiat βρίσκεται και ένα πρωτότυπο Fullback, ένα φορτηγό pick-up αφιερωμένο σε όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητο για εργασία αλλά και διασκέδαση, χωρίς συμβιβασμούς. Η ουσία του μπορεί να συνοψιστεί σε μια μόνο φράση: «lifestyle στο χώρο εργασίας».
Το Fullback 2.4 180 HP της έκθεσης εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με το Liquid Metal γκρι χρώμα του, τις ζάντες αλουμινίου 20”, την ειδική γρίλια και άλλα αξεσουάρ εξωτερικά και το μαύρο εσωτερικό του με λεπτομέρειες ανοδιωμένου χαλκού.

Mopar
Στο Σαλόνι της Γενεύης δίνει το «παρών» και η Mopar, η μάρκα αναφοράς της FCA για αξεσουάρ, υπηρεσίες, εξυπηρέτησης πελατών και γνήσια ανταλλακτικά. Συγκεκριμένα, εκτίθενται μια σειρά κομψών και πρωτότυπων αξεσουάρ για το 500, που θα εντυπωσιάσουν όσους που αγαπούν το ξεχωριστό στιλ και τη μοναδικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου