1 Μαρ 2016

H Jeep γιορτάζει τα 75 της χρόνια ιστορίας στο 86ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Η Jeep γιορτάζει φέτος τα 75 χρόνια ιστορίας και επιστρέφει στο 86ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο και πολλά μοντέλα.

Αντλώντας δύναμη από την ιστορία της και προετοιμάζοντας τα μοντέλα του αύριο, η Jeep παρουσιάζει ένα περίπτερο όπου το χθες και το σήμερα συναντιόνται αρμονικά, με το Willys-Overland MB του 1941 να στέκεται δίπλα στο καινούργιο Renegade που αποδεικνύεται με τη σειρά του δυνατό σε πωλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μαζί με το απόλυτα κλασσικό Willys του 1941, στο περίπτερο της Jeep θα βρεθούν και το Willys Wagon του 1946 αλλά και το Jeep Wagoneer του 1963, προσφέροντας μία σύντομη οπτική αναδρομή στα ικανά οχήματα που δημιούργησαν το θρύλο που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Jeep 75th Anniversary
Το πέρασμα στο σήμερα αλλά και η επιτομή των εορτασμών της Jeep για τα 75 της χρόνια, θα παίρνει σάρκα και οστά με την παρουσίαση των συλλεκτικών επετειακών οχημάτων που δημιούργησε η Jeep.

Με την παραγωγή να σταματά σε μόλις 8.000 κομμάτια για την περιοχή ΕΜΕΑ, τα οχήματα αυτά θα φέρουν τη χαρακτηριστική σήμανση για τα 75 χρόνια της Jeep στο εξωτερικό, θα έχουν ειδικά χρώματα, σατινέ ζάντες σε μπρονζέ απόχρωση, πορτοκαλί λεπτομέρειες στο εσωτερικό αλλά και ανάγλυφη αποτύπωση του σήματος των 75 ετών στα καθίσματα του σαλονιού που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τη νέα σειρά.

Η έκδοση Jeep 75th Anniversary θα προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας, όπως το Jeep Cherokee και Jeep Grand Cherokee σε μαύρη γυαλιστερή βαφή και το Jeep Wrangler σε πράσινη απόχρωση καμουφλάζ.

Jeep Renegade 75th Anniversary
Ιδιαίτερη εντύπωση θα προκαλέσει το επετειακό Jeep Renegade 75th Anniversary με βενζινοκινητήρα 1.4 Turbo MultiAir 170 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων. Το συγκεκριμένο Renegade θα προσφέρεται με το σύστημα 4Χ4 Active Drive, τροχούς 18 ιντσών με σατινέ μπρονζέ απόχρωση, διπλή ηλιοροφή MySky και καθίσματα με ειδική ραφή Tangerine.

Jeep Cherokee Overland
Ντεμπούτο θα κάνει και το πολυτελέστατο Jeep Cherokee Overland το οποίο συνδυάζει τις ικανότητες εκτός δρόμου με την πολυτέλεια αλλά και την εντυπωσιακή ισχύ των 200 ίππων του 2.2 λίτρων MultiJet II turbo diesel κινητήρα. Εξοπλισμένο με δερμάτινο σαλόνι Nappa, σύστημα πολυμέσων Uconnect με οθόνη 8,4 ιντσών, θερμαινόμενα καθίσματα, πανοραμική οροφή και εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, θα βρεθεί στις αγορές της Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι.

Jeep Renegade Dawn of Justice Special Edition
Οι επισκέπτες της έκθεσης της Γενεύης θα δουν από κοντά και το Jeep Renegade Dawn of Justice Edition που θα πρωταγωνιστεί στην ταινία  «Batman VS Superman: Dawn of Justice».

Η συγκεκριμένη έκδοση σε γρανιτένια γυαλιστερή απόχρωση με μαύρες λεπτομέρειες, τροχούς 18 ιντσών και κινητήρα turbo diesel 1.6 λίτρων 120 ίππων,  είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της FCA με τα στούντιο της Warner Bros και θα βρεθεί σύντομα στις ευρωπαϊκές εκθέσεις.
 
2016 Jeep Grand Cherokee SRT Night
Η Jeep παρουσιάζει το stealth «μαχητικό» της με 468 ίππους και 624Nm ροπής από τον V8 6.4 λίτρων κινητήρα της. Το Jeep Grand Cherokee SRT Night, είναι το ισχυρότερο Jeep που έχει παραχθεί ποτέ. Μία περιορισμένης παραγωγής έκδοση με εμφάνιση stealth και σατινέ μαύρες λεπτομέρειες σε όλο το εξωτερικό αλλά και τις ζάντες των 20 ιντσών που φιλοξενούν τα φρένα της Brembo.

Το μοντέλο που επιτυγχάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δεύτερα και έχει εξωπραγματική τελική ταχύτητα 275 χλμ./ώρα προσφέρει πολυτελέστατο εσωτερικό με μαύρο δέρμα Laguna και ειδικά εξελιγμένα όργανα με ενδείξεις για τις επιδόσεις σε διάφορους τομείς.

Οι επιδόσεις του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, της ανάρτησης και των συστημάτων ευστάθειας έχουν παραμετροποιηθεί για απόλυτο launch control ενώ ο οδηγός θα έχει την δυνατότητα επεμβάσεων στα επιμέρους στοιχεία του Jeep Grand Cherokee SRT Night για εντυπωσιακές επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου.

  • Η Jeep είναι ο χορηγός της φανέλας της Γιουβέντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου