15 Δεκ 2018

Η κίνηση της Γιουβέντους που είχε βάλει φωτιά στο ντέρμπι Ντέλα Μόλε του 2014

Οποιος έχει επισκεφτεί το Τορίνο θα τις έχει παρατηρήσει. Μιλάμε για τις δημόσιες βρύσες που είναι διάσπαρτες στις πλατείες, τα πάρκα και τους δρόμους του Τορίνο και που οι Τορινέζοι αποκαλούν Torèt, ήτοι μικρούς ταύρους.

Το νερό ρέει από το ζώο, το οποίο είναι το σύμβολο της πόλης. Και αυτές οι ίδιες οι πηγές, με τη σειρά τους, έχουν γίνει η… φίρμα επωνυμίας του Τορίνο, όπως και το κτίριο Μόλε Αντονελιάνα, το σήμα κατατεθέν της πόλης και το ψηλότερο μουσείο στον κόσμο (από εδώ έχει πάρει και το όνομά του το ντέρμπι του Τορίνο, ντέρμπι Ντέλα Μόλε).

Ο ταύρος τώρα είναι επίσης πέρα από το παρατσούκλι και το σύμβολο στο σήμα της ομάδας Τορίνο. Το ντέρμπι τον Φεβρουάριου του 2014, λοιπόν, είχε πάρε… φωτιά στο διαδίκτυο, όταν η Γιουβέντους… κατάσχεσε ένα τέτοιο Torèt προκειμένου να λανσάρει μέσω του twitter και του επίσημου σάιτ την καμπάνια αγοράς εισιτηρίων για το παιχνίδι ανάμεσα στις συμπολίτισσες.


Η εκστρατεία φέρει μια φωτογραφία ενός Torèt με κασκόλ της Γιουβέντους και την επιγραφή: «Η πόλη του Τορίνο είναι ασπρόμαυρη».



Η φωτογραφία έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου της γκρανάτα, η οποία θέλει να λέει πως έχει την πρωτοκαθεδρία στην πόλη απέναντι σε μια Γιουβέντους, η οποία αποτελεί την ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στην Ιταλία.

Προς εκτόνωση του θυμού στην πλευρά της γκρανάτα είχε έρθει, τότε, η δήλωση του τότε αρχηγού της, Καμίλ Γκλικ (που αντιμετώπισε πρόσφατα η Γιούβε απέναντι στη Μονακό): «Δεν είναι μια καλή χειρονομία, αλλά πρέπει να πω ότι δεν μας ενδιαφέρει στην τελική και τόσο πολύ. Θέλουμε να απαντήσουμε στο γήπεδο. Επειτα στο Ολίμπικο ακούω πάντοτε το σύνθημα από τους οπαδούς μας: Η πόλη Τορίνο ήταν και θα παραμείνει γκρανάτα…». Τα γνωστά, δηλαδή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου