27 Μαρ 2016

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο είναι μια προσωπικότητα που έχει κοινή αποδοχή στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Αφιέρωμα | Γιουβέντους

Ο σπουδαίος Ιταλός που μεγαλούργησε με τη Γιουβέντους κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό όλων. Και αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του.

Τι πέτυχε ο Pinturicchio από το 1993 ως το 2012, το ξέρουμε όλοι. Βασικά το ξέρουν και οι μη Γιουβεντίνοι γιατί Ντελ Πιέρο ήταν ένας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε περισσότερο στον άνθρωπο Ντελ Πιέρο, μέσα από δέκα γεγονότα. Οχι ότι περιγράφεται μόνο σε τόσα ο Αλεσάντρο αλλά λέμε τώρα...

Χέιζελ
Στον ματωμένο τελικό του 1985, ο Αλεσάντρο ήταν 10 προς 11 ετών. Οπως έχει δηλώσει, οι γονείς του δεν τον άφησαν να παραμείνει μπροστά στην τηλεόραση όταν άρχισε το... μακελειό αλλά ο ίδιος κατάλαβε τα πάντα και αποφάσισε εκείνη την ημέρα τι θέλει να γίνει: Πρωταθλητής Ευρώπης με την Γιουβέντους.

Μίλαν
Μπορεί ο Αλεξ να ήταν Γιουβεντίνος από πιτσιρικάς αλλά η ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί εντελώς διαφορετικά. Η πρώτη ομάδα που πλησίασε την Πάντοβα, με στόχο να τον αποκτήσει, ήταν η Μίλαν αλλά ο ίδιος το καθυστέρησε όσο μπορούσε και τελικά ο Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι έκανε αυτό που έπρεπε.

Avvocato
Η λατρεία του Τζιάνι Ανιέλι για τους μπαλαδόρους ήταν γνωστή σε όλους, με τον Μισέλ Πλατινί να είναι το Νο1. Αυτός που τον αμφισβήτησε στις προτιμήσεις του Avvocato ήταν ο Ντελ Πιέρο, για τον οποίο ο πατριάρχης της οικογένειας είχε δώσει ρητή εντολή στον Λουτσιάνο Μότζι: Κάνε ό,τι θες, πούλα όποιον θες και πάρε όποιον θες, ποτέ όμως μην διανοηθείς να πουλήσεις τον Ντελ Πιέρο.

Καπέλο
Μπορεί να μην είχε γίνει τίποτα γνωστό την διετία 2004-06 για να μην διαταραχθεί το κλίμα στην ομάδα αλλά ήταν κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις του Αλεξ με τον Φάμπιο Καπέλο ήταν σε οριακό σημείο. Σε τόσο οριακό ώστε ο Pinturicchio να παραδεχθεί εκ των υστέρων όταν αν δεν υπήρχε το Calciopoli και ο Καπέλο παρέμενε στον πάγκο, για πρώτη φορά θα σκεφτόταν σοβαρά να φύγει...

Αντίπαλοι
Η σκηνή με το standing ovation στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι από τις σημαντικότερες στην ιστορία του Champions League αλλά το ίδιο έχει γίνει και σε άλλα γήπεδα, όπως το «Ολντ Τράφορντ». Ενα από τα βασικά στελέχη εκείνης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μάλιστα, ο Γκάρι Νέβιλ, έχει χαρακτηρίσει ως πιο δύσκολο αντίπαλο που είχε ποτέ τον Ντελ Πιέρο, λέγοντας μια μεγάλη ατάκα πέρυσι, όταν είχε επισκεφθεί το Τορίνο: «Τελικά είναι πολύ όμορφη πόλη. Το μόνο που έβλεπα όσες φορές είχα έρθει ήταν τους τοίχους στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και την πλάτη του Ντελ Πιέρο»!




Ιντσάγκι
Στα 19 χρόνια παρουσίας του Αλεξ στη Γιουβέντους, ποτέ δεν είχε κανένα πρόβλημα με οποιονδήποτε συμπαίκτη του. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Ιντσάγκι... Ο Πίπο ήθελε να είναι το πρώτο βιολί και αυτό τον έκανε πολλές φορές εγωιστή μέσα στο παιχνίδι, προτιμώντας να τελειώσει μόνος του μια φάση αντί να πασάρει στον Αλεξ. Τελικά ανέλαβε ο Μότζι και το έλυσε το θέμα.

Θαύμα
Τον Φεβρουάριο του 2012 μια οικογένεια στην Κοζέντσα ζούσε το δράμα της καθώς η 12χρονη κόρη τους, Τζιάντα, είχε πέσει σε κώμα και επί 15 μέρες δεν είχε ανοίξει τα μάτια της. Φανατικός Γιουβεντίνος ο πατέρας της και Γιουβεντίνα ο ίδιος, λυτρώθηκαν τελικά από τον Ντελ Πιέρο. Ο Αλεξ ηχογράφησε ένα μήνυμα του προς την μικρή Τζιάντα, ο πατέρας της το έβαλε να το ακούσει και η πιτσιρίκα... ξύπνησε!

Γκολ
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Pinturicchio κατέκτησε τα πάντα και έσπασε κάθε ρεκόρ στη Γιουβέντους. Εχει και ένα άλλο όμως, το οποίο έγινε και σε μια εποχή που οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι τα καλύτερα του χρόνια είχαν περάσει. Ο Αλεξ έγινε ο πρώτος, μετά τον Πάολο Ρόσι, που αναδείχθηκε διαδοχικά πρώτος σκόρερ σε Serie B και Serie A. Και όπως έχει ο ίδιος, είναι πιο υπερήφανος για τα γκολ της Serie B!

Μαραντόνα
Ο Ντιέγκο δεν έχει κανένα πρόβλημα να πει οτιδήποτε για οποιονδήποτε καθώς δεν μασάει τα λόγια του. Και σπάνια λέει καλή κουβέντα για κάποιον, αν πραγματικά δεν το αξίζει. Ο Αλεξ είναι ανάμεσα σε αυτούς που το άξιζαν και γι' αυτό ο Μαραντόνα έχει πει ότι ο Ντελ Πιέρο ήταν αυτός που απολάμβανε να παρακολουθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα γεράσει ποτέ», είχε πει χαρακτηριστικά.

Νο10
Είναι αυτός που ταυτίστηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο με το Νο10 στη Γιουβέντους ενώ το όνομα του ήταν το πρώτο που γράφτηκε πίσω από αυτή τη φανέλα, όταν αποφασίστηκε από την UEFA να υπάρχουν τα ονόματα στη φανέλα του καθενός ώστε να είναι σταθεροί οι αριθμοί τους. Οταν αποχώρησε το 2012, δείχνοντας και τι άνθρωπος είναι, διαφώνησε με τα σενάρια που ήθελαν την Κυρία να σκέφτεται την απόσυρση αυτής της φανέλας. «Οπως εγώ πιτσιρικάς ονειρευόμουν να φορέσω το Νο10 στη Γιουβέντους, έτσι δικαιούνται να το ονειρεύονται όλοι», είχε πει.

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/03/juventus-nea_68.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ και γράφουμε δέκα πράγματα για τον αρχηγό της Γιουβέντους. [Ολόκληρο το θέμα +]

3 σχόλια:

  1. Αν δεν έκανε και αυτή τη σαχλαμάρα με τη γλώσσα έξω θα ήταν ακόμη περισσότερο άξιος σεβασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όποιον αρέσουμε. Η γλώσσα πάντα έξω. Σήμα κατατεθέν. Forza juventus for ever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή