25 Δεκ 2018

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν

Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ενα όνομα, μια ιστορία. Ακόμη κι αν αυτή η ιστορία έχει πάψει να γράφεται με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Αφιέρωμα | Γιουβέντους

Ο τέως αρχηγός της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας βρίσκεται στο Παρίσι και την Παρί και στο αφιέρωμα που ακολουθεί, θα βρείτε δέκα πράγματα που δεν έχουν σχέση με όσα έκανε και κάνει εντός και εκτός γηπέδων.

Δέκα πράγματα που θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε καλύτερα έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχουμε δει.

Οικογένεια αθλητών
Ο πατέρας αρσιβαρίστας, η μητέρα δισκοβόλος, οι αδερφές του έπαιξαν βόλεϊ, ο θείος του υπήρξε διεθνής μπασκετμπολίστας και ο παππούς του τερματοφύλακας! Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν προέρχεται από οικογένεια αθλητών και αυτό οδήγησε επιστήμονες να δηλώσουν στην Gazzetta dello Sport ότι έχει σπάνιο DNA.


Τζόγος
Το καλοκαίρι του 2006, όταν ξέσπασε το Calciopoli και οι Αρχές έψαχναν τους πάντες και τα πάντα, προέκυψε θέμα με το τζογάρισμα του Μπουφόν. Κάποιοι ζήτησαν ακόμη και τον αποκλεισμό του από την εθνική Ιταλίας αλλά κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να γίνει. Ο ίδιος δεν κρύφτηκε αλλά επιβεβαίωσε την λατρεία του για τον τζόγο, ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν πόνταρε σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Παράγοντας
Πέρα από τερματοφύλακας, ο Μπουφόν υπήρξε και παράγοντας του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, αγόρασε τις μετοχές της Καραρέζε, ομάδα της γενέτειρας του, θέλοντας να την σώσει από την χρεοκοπία. Τα κατάφερε για κάποια χρόνια αλλά η κατάσταση παρέμεινε πολύ δύσκολη. Δεν κέρδισε τίποτα από αυτή την ενασχόληση του αλλά τουλάχιστον μπορεί να λέει πως κάτι έκανε για την πόλη του.

Η μουντιαλική ευκαιρία που χάθηκε
Ο στόχος του, όπως είχε πει, ήταν να σταματήσει την καριέρα του το καλοκαίρι του 2018. Γιατί τότε; Γιατί αν τα κατάφερνε να είναι στην αποστολή της Ιταλίας για το παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας, θα ήταν ο μοναδικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου με παρουσία σε έξι Μουντιάλ Η Ιταλία δεν πήγε στη Ρωσία και ο ίδιος πήγε στο Παρίσι Τα πλάνα άλλαξαν...


Πολλά λεφτά
Σπάνια κλάση ως τερματοφύλακας και παράλληλα πολύ εμφανίσιμος. Αρα, πάρα πολλά λεφτά. Ο Μπουφόν κατά τη διάρκεια της καριέρας του υπέγραψε πολύ υψηλά συμβόλαια και παράλληλα έβγαλε πολλά λεφτά από διαφημίσεις καθώς η επιβλητική εμφάνιση του άρεσε σε όλους. Το 2010 τα ιταλικά ΜΜΕ τον παρουσίασαν ως τον πιο πλούσιο Ιταλό αθλητή, με διαφορά από τον δεύτερο.

Επιχειρηματίας... άνθρωπος
Το γεγονός ότι έβγαλε πάρα πολλά λεφτά, οφείλεται και στην αγάπη του για τις επιχειρήσεις. Μια αγάπη που είχε ως συνέπεια να χάσει 20 εκατ. ευρώ λόγω της εταιρίας Zucchi, της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος. Ο λόγος που αποφάσισε να χάσει αυτά τα λεφτά, ήταν ότι δεν ήθελε να απολύσει κανέναν εργαζόμενο.

Οταν... έφευγε
Το καλοκαίρι του 2011, έχοντας συμπληρώσει δέκα χρόνια στη Γιουβέντους, είχε αποφασίσει να αποχωρήσει καθώς θεωρούσε πως αυτό θα έκανε καλό και στις δύο πλευρές. Οπως παραδέχθηκε αργότερα, πείστηκε να παραμείνει μετά την πρώτη του συνομιλία, τηλεφωνική, με τον νέο προπονητή. Τον πρώην συμπαίκτη, Αντόνιο Κόντε.


Αγαπάει Γκλάντμπαχ
Δεν το ήξερε κανείς, μέχρι πριν λίγα χρόνια, ότι από πιτσιρικάς είχε συμπάθεια στην Γκλάντμπαχ. «Μου άρεσε το όνομα της, Μπορούσια Μενχεγκλάντμπαχ» είπε στο περιθώριο των δύο αγώνων παλαιότερα στο Champions League. Στο ματς της Γερμανίας, μάλιστα, έδωσε τα γάντια του στον αρχηγό του πετάλου της Μπορούσια και ζήτησε ένα κασκόλ της.

Τραυματισμοί
Το 2010 και το 2011 ήταν τα πιο δύσκολα χρόνια της καριέρας του. Οχι τυχαία, η Γιουβέντους τερμάτισε στην 7η θέση και στις δύο χρονιές. Ο Μπουφόν ταλαιπωρήθηκε από δύο σοβαρούς τραυματισμούς στην ωμοπλάτη, με τους γιατρούς να υποστηρίζουν πως είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να τύχει σε έναν τερματοφύλακα. Το νίκησε φυσικά και αυτό.

Drughi
Το καλοκαίρι του 2006, μέσα στον πανικό των αποφάσεων του Calciopoli, όλοι πίστευαν ότι θα έφευγε. Τελικά αποφάσισε να μείνει, αφού πρώτα έκανε μια ξεχωριστή επίσκεψη... Πήγε στην έδρα των Drughi, συνομίλησε με τα ηγετικά στελέχη τους και αποφάσισε ότι θα συνδεθεί για πάντα με την Γιουβέντους! Μπορεί να μην κλείσει την καριέρα του στη Γιούβε, το όνομά του όμως θα είναι πάντα συνδεδεμένο με την Κυρία του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου