25 Μαρ 2016

Μια σούπερ ανάλυση από την Gazzetta dello Sport για τις 8 αγωνιστικές που απομένουν

Οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, η Gazzetta dello Sport έκανε μια ανάλυση για τις Γιουβέντους και Νάπολι.

Το σχετικό κομμάτι ξεκινάει με την ήττα της Γιουβέντους από την Σασουόλο (1-0) στις 28 Οκτωβρίου 2015. Ενα αποτέλεσμα που άφησε τους μπιανκονέρι στην 11η θέση και στο -11 από την Ρόμα και -9 από τη Νάπολι. Τότε, λέει η Gazzetta dello Sport, ήταν αδύνατο να σκεφτεί κάποιος ότι η Γιούβε θα έμπαινε στη μάχη του τίτλου.

Από εκείνο το σημείο, όμως, η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι έχει πάρει 58 από τους 60 διαθέσιμους βαθμούς (19 νίκες και μία ισοπαλία), έχοντας τον τίτλο του φαβορί για το 5ο σερί πρωτάθλημα.

Φυσική κατάσταση - Τραυματίες
Η Gazzetta dello Sport γράφει ότι στο ντέρμπι με την Τορίνο η Γιουβέντους έδειξε ότι ξέρει πώς να χειριστεί τον αποκλεισμό -και ειδικά τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτός- από την Μπάγερν στο Champions League.

Από εδώ και πέρα, γράφει η εφημερίδα, οι μπιανκονέρι θα έχουν ένα ματς την εβδομάδα και η διακοπή λόγω του Πάσχα των καθολικών βοηθάει στο να επιστρέψει στη δράση ο Κιελίνι και να πλησιάσει στην επιστροφή του και ο Μαρκίσιο. Υπάρχει βέβαια, όπως αναφέρεται στο άρθρο, αναμονή για να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση του Ντιμπάλα.

Η Νάπολι από την άλλη πλευρά, όπως γράφει η GdS, είναι πολύ πιο ήρεμη σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς αφού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έχει καταφέρει να τους περιορίσει στο ελάχιστο. Η φυσική κατάσταση πάντως, όπως τονίζει η εφημερίδα, δεν είναι τόσο καλή όσο πριν λίγους μήνες και αυτό φαίνεται και στην απόδοση της ομάδας, η οποία είναι καλή αλλά όχι όπως μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ηθικό
Το να αποκλειστείς με τέτοιο τρόπο από την Μπάγερν, γράφει η Gazzetta dello Sport, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά ψυχολογικά. Η Γιούβε όμως, συμπληρώνει η εφημερίδα, δείχνει να έχει πάρει νέα ώθηση καθώς υπάρχει πλέον στην ομάδα η πίστη ότι είναι η 3η καλύτερη της Ευρώπης, πίσω από Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, με την αίσθηση ότι μόνο η Μπάρτσα είναι εμφανώς καλύτερη αυτή την στιγμή. Πέραν αυτού, η προοπτική ενός δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ δίνει έξτρα κίνητρο στους μπιανκονέρι.

Σε ό,τι αφορά τη Νάπολι, όπως αναφέρεται στο άρθρο, το κλίμα είναι ήρεμο. Ο στόχος της απευθείας συμμετοχής στους ομίλους του Champions League είναι όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση και από εκεί και πέρα το scudetto παραμένει ένα όνειρο. Υπάρχει ηρεμία, πολύ καλό κλίμα και εγρήγορση καθώς θα είναι ασυγχώρητο, όπως γράφει η Gazzetta, το να μην εκμεταλλευτεί η Νάπολι ενδεχόμενο στραβοπάτημα της Γιουβέντους.

Πρόγραμμα
Εδώ, γράφει η Gazzetta dello Sport, χαμογελάει η Γιούβε. Και οι δύο ομάδες έχουν δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια: Με Μίλαν και Φιορεντίνα οι μπιανκονέρι, με Ιντερ και Ρόμα η Νάπολι.

Αν βγάλουμε αυτές τις δύο αγωνιστικές, στις υπόλοιπες έξι τα πράγματα, σημειώνει η εφημερίδα, δείχνουν καλύτερα για την Γιουβέντους. Εχει εκτός έδρας μόνο την Βερόνα τν προτελευταία αγωνιστική και υποδέχεται στο Juventus Stadium τις Εμπολι, Παλέρμο, Λάτσιο, Κάρπι και Σαμπντόρια.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα έξι ματς της Νάπολι, έχει δύο εκτός με Ουντινέζε και Τορίνο ενώ τα εντός έδρας είναι με αντιπάλους τις Βερόνα, Μπολόνια, Αταλάντα και Φροζινόνε.

Παίκτες-κλειδιά
Για τη Νάπολι, όπως γράφει η Gazzetta dello Sport, η επιλογή είναι προφανής και αναφέρεται στον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος έχει βάλει 29 γκολ. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, χωρίς τον Αργεντίνο οι παρτενοπέι θα ήταν ήδη εκτός μάχης ενώ σημειώνεται ότι θα πρέπει ο Ιγουαΐν να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο καθώς ο Ινσίνιε δείχνει να πέφτει και κανείς άλλος, από την αρχή της σεζόν, δεν έχει δώσει σταθερή βοήθεια στο σκοράρισμα.

Σε ό,τι αφορά την Γιουβέντους, η Gazzetta dello Sport επιλέγει τον Αλβαρο Μοράτα, για τον οποίο λέει ότι έκανε μαγική εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερν, ότι ήταν άψογος στο ντέρμπι με την Τορίνο και ότι θέλει να αφήσει το στίγμα του στον τελευταίο 1,5 μήνα της σεζόν, ακριβώς όπως έκανε και πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου