21 Μαρ 2016

Πώς σχολίασε το ντέρμπι η εφημερίδα της πόλης που… θέλει να τα έχει καλά και με τους δύο

Ας δούμε πώς σχολίασε το ντέρμπι της πόλης η εφημερίδα της πόλης.

Το Τορίνο-Γιουβέντους πέρασε στην ιστορία με ακόμη μία νίκη των μπιανκονέρι και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έγραψε γι’ αυτό το ματς ο διευθυντής της Tuttosport, Πάολο Ντε Πάολο, στο σημερινό άρθρο του.

«Ξεκινάμε από το ρεκόρ του Μπουφόν: Σπουδαίο. Ενας τερματοφύλακας που είναι η περίληψη και η αποθέωση του ρόλου. Ξεπέρασε τον Ντίνο Τζοφ και χθες ξεπέρασε και τον Σεμπαστιάνο Ρόσι. Τώρα είναι αυτός ο βασιλιάς με 974 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ. Το ντέρμπι, πάντως, είχε και φωτεινότερα περιγράμματα.

Η ποιότητα του Πογκμπά και ενός Μοράτα που επέστρεψε ακόμη πιο δυνατός από το Champions League είναι τα ξεχωριστά σημεία, μαζί με την κακή διαιτητική παρουσία και ειδικά του Ριτσόλι. Εχει δίκιο να διαμαρτύρεται ο Βεντούρα για την μη αποβολή του Αλεξ Σάντρο και το γκολ του Μάξι Λόπες που κακώς ακυρώθηκε.

Οπως είχε δίκιο και ο Αλέγκρι με το να επισημάνει την πρόσφατη ληστεία στην Ευρώπη από τον κύριο Ερικσον. Σαν να λέει ότι η απουσία της moviola (τεχνολογίας) από το γήπεδο, σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν λάθη εναντίον όλων.

Αφήνοντας τα διαιτητικά λάθη στην άκρη, μένουν τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε η γκρανάτα και τα οποία έρχονται μετά τα τρία από την Τζένοα την προηγούμενη αγωνιστική. Η Τόρο συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία με τις αμυντικές... αμνησίες, οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από καμία πίεση του κόσμου γιατί χθες οι τιφόζι ήταν δίπλα στην ομάδα και μάλιστα την χειροκρότησαν παρά την ήττα.

Οχι, εδώ λείπουν η σταθερότητα και η ένταση στο παιχνίδι, τα οποία δυστυχώς φάνηκαν μόνο ανά διαστήματα, όπως για παράδειγμα ένα 20λεπτο στη Γένοβα και στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Γιούβε.

Τώρα η Τόρο είναι μόνο πέντε βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και η αναζήτηση δικαιολογιών θα πρέπει να σταματήσει. Ως εκ τούτου, θετικό το να διαμαρτύρονται αλλά αχρείαστο εφόσον γίνεται για να καλυφθούν λάθη και κενά στην ομάδα.

Την ίδια ώρα, στη Γιούβε φαίνεται ξανά η ικανότητα να αντιδράσει η ομάδα μετά από ένα νοκ άουτ (με την Μπάγερν) το οποίο -αυτό ναι- θα μπορούσε να έχει σκληρές ψυχολογικές συνέπειες.

Αντιθέτως, η ομάδα δεν χαμήλωσε την ποιότητα της παρά μόνο σε κάποια σημεία του δευτέρου ημιχρόνου, ως συνέπεια της κούρασης από τον αγώνα στο Μόναχο. Τώρα όμως θα υπάρξουν δύο εβδομάδες για να επανέλθουν οι αρκετοί τραυματίες και να αναδιοργανωθεί η ομάδα, υπολογίζοντας ότι θα υπάρξουν τρεις απόντες λόγω τιμωριών (Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα).

Η Νάπολι κρατάει πολύ καλά το βήμα και η μάχη για το scudetto θα είναι ενδιαφέρουσα ως το τέλος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου