26 Μαρ 2016

Δύο πρώην Γιουβεντίνοι ακούγονται για τη θέση του Κόντε στην Εθνική Ιταλίας

Ο Αντόνιο Κόντε έχει δηλώσει πως θα φύγει από τους ατζούρι μετά το τέλος του Euro 2016 και στην Ιταλία γίνονται ήδη εικασίες για το ποιος θα πάρει τη θέση του. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί, φιγουράρουν και δύο που δούλεψαν με επιτυχία στη Γιουβέντους.

Αρχική ιδέα των Ιταλών είναι να πάρει τη θέση του Κόντε ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι αλλά ο ίδιος δήλωσε πως δε σκοπεύει να αφήσει την Μπολόνια το καλοκαίρι. Ψάχνοντας τον αντικαταστάτη του Κόντε, οι ιταλικές εφημερίδες έγραψαν πως στο τραπέζι έπεσε δύο ονόματα.

Αυτό του Φάμπιο Καπέλο αλλά και του το Φάμπιο Καναβάρο. Ο Καπέλο που δεν έχει εργαστεί μετά την Εθνική Ρωσίας θεωρείται η ιδανική λύση. Μεγάλη εμπειρία και σε συλλόγους, με πολλές επιτυχίες, εμπειρία και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ο Καπέλο, βέβαια, έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται να κάτσει ξανά σε πάγκο εθνικής και θα σκεφτόταν την επιστροφή μόνο για να δουλέψει σε σύλλογο, όχι απαραίτητα προπονώντας τον αλλά και από άλλο πόστο.



Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι αναφέρουν πως μια σκέψη είναι να δοθεί η σκουάντρα ατζούρα στον Φάμπιο Καναβάρο και να έχει πίσω του, τουλάχιστον για αρχή, τον Καπέλο. Και οι δυο τους έχουν συνεργαστεί (και) στη Γιούβε όπου και κατέκτησαν περίπατο μέσα στο γήπεδο δύο πρωταθλήματα, ενώ ο Καναβάρο ως ποδοσφαιριστής έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου