26 Μαρ 2016

Η ξεχωριστή ιστορία του Σύρου πρόσφυγα που από τις βόμβες δοκιμάζεται από τη Γιούβε

Από τις βόμβες της Συρίας, στη Γιουβέντους. Η ιστορία του μικρού Ραμαντάν είναι ξεχωριστή.

Ο Αμάρ Ραμαντάν γεννήθηκε το 2001 στη Συρία όπου ζούσε με την οικογένεια του, μέχρι που η κατάσταση έγινε εφιαλτική με τον εμφύλιο πόλεμο. Γεγονός που οδήγησε τον πατέρα του, Μουνάφ Ραμαντάν, στην απόφαση να πάρει την οικογένεια του και να πάει στην Ιταλία. Εκεί και συγκεκριμένα στη Λομβαρδία, έφτασαν τον Οκτώβριο.

Με τον πιτσιρικά Αμάρ να λατρεύει το ποδόσφαιρο, ο Μουνάφ Ραμαντάν, ο οποίος υπήρξε ποδοσφαιριστής, χτύπησε την πόρτα της Polisportiva Cimiano, ομάδα που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Λομβαρδίας για μικρές κατηγορίες.

Ο μικρός Αμάρ πήρε άδεια στις αρχές Ιανουαρίου για να αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα και έδειξε, αν μη τι άλλο, πως έχει ταλέντο: Εβαλε 13 γκολ σε 5 αγώνες! Τα κατορθώματά του είχαν ως αποτέλεσμα να ενδιαφερθούν για αυτόν κατά σειρά οι Αταλάντα, Τορίνο, Κάλιαρι και Ιντερ, μέχρι να έρθει η ώρα της Μίλαν.

Οι ροσονέρι θεωρητικά είχαν το προβάδισμα λόγω της συνεργασίας τους με την Polisportiva Cimiano αλλά η Γιουβέντους κατάφερε να μπει σφήνα και να εξασφαλίσει τον πιτσιρικά.

Οι μπιανκονέρι θα τον δοκιμάσουν σε προπονήσεις αλλά και στο τουρνουά «We Love Football» όπου θα εκπροσωπηθούν από την ομάδα αυτών των ηλικιών, με τον Ραμαντάν να μην κρύβει την χαρά του καθώς στον λογαριασμό στο στο Facebook ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες με την φανέλα της Γιούβε.

Αυτή τη φανέλα, που έχει πλέον την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί και να αξίζει να την φορέσει... Μακριά από βόμβες, εμφύλιους, θανάτους κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου