29 Μαρ 2016

Ποιο ματς ξεχωρίζει ο Ασαμόα από τα 100 που έχει παίξει με τη φανέλα της Γιούβε

Ο Κουάντβο Ασαμόα που στο ματς με τη Σασουόλο συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη Γιουβέντους, θέλει, πάνω από όλα, το πρωτάθλημα και το κύπελλο ξανά.

Ο Γκανέζος μέσος μίλησε στο Sky Italia ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος και μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στους μπιανκονέρι και το πόσο θέλουν να έχουν και φέτος φιέστες τον Μάιο.

«Αρχίσαμε έτσι κι έτσι φέτος αλλά στη συνέχεια έχουμε κάνει κάτι εκπληκτικό. Είμαστε πιο δεμένοι και πεπεισμένοι ότι θα κατακτήσουμε και αυτό το πρωτάθλημα. Ξέρουμε, βέβαια, ότι για να το κάνουμε αυτό, δεν αρκεί όσα έχουμε πετύχει ως τώρα, θα πρέπει να τα δώσουμε όλα ως το τέλος γιατί από εδώ και πέρα κάθε ματς θα είναι πιο δύσκολο. Μένουν οκτώ αγωνιστικές και αν θέλουμε να πάρουμε το σκουντέτο θα πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον επτά νίκες. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και μετά να πάρουμε και το Coppa Italia» είπε αρχικά ο Ασαμόα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, γιατί δεν είναι εύκολο για κανέναν να κάνει 100 συμμετοχές με αυτή τη φανέλα. Αν πρέπει να ξεχωρίσω ένα ματς, είναι αυτό με την Φιορεντίνα πριν δύο χρόνια, όταν έβαλα ένα γκολ (γκολάρα) που... ούτε εγώ ξέρω πώς το έβαλα, Μετά, βέβαια, ήρθαν οι τραυματισμοί και χρειάζεται λίγος χρόνος για να φτάσω ξανά στο τοπ της κατάστασής μου. Οπως και να έχει, είμαι χαρούμενος αν νικάει η ομάδα, ακόμη κι αν παίζω λιγότερο. Στο γήπεδο μπαίνουν 11, το σημαντικό είναι να έχεις τη σωστή νοοτροπία, να ξέρεις ότι ακόμη κι αν μπεις για πέντε λεπτά πρέπει να κάνεις τη διαφορά. Δείτε, για παράδειγμα, το ματς με τη Νάπολι. Ο Τζάτζα μπήκε στο τέλος, έπαιξε όπως έπρεπε και έβαλε το γκολ της νίκης. Αυτή είναι η δύναμη μας».

Τέλος, του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τον Πολ Πογκμπά, για τον οποίο είπε: «Ο Πολ έχει ωριμάσει πολύ αυτά τα χρόνια που είναι μαζί μας, είναι ένας από τους καλύτερους του κόσμου πλέον, κάνει τη διαφορά και είναι πάντα ευχαρίστηση να τον βλέπω σε δράση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου