14 Μαΐ 2016

Αντρέα, αφού έφτιαξες μια ομάδα που τη σέβονται, φτιάξε τώρα μια ομάδα που θα τη φοβούνται

Πέμπτο σερί πρωτάθλημα και πάμε για το... έκτο. Μόνο εμείς! Το μυαλό μας, όμως, και ο ξεκάθαρος πόθος είναι το Champions League. Αυτά είναι και τα σχέδια της διοίκησης, όπως αναφέρονται από τους ίδιους.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Οι ευρωπαϊκές εμφανίσεις της ομάδας τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δείξει πως η Γιουβέντους οφείλει, πρέπει και μπορεί να μπει σε τροχιά κατάκτησης του τροπαίου.

Επί Κόντε, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Με λογική που περιοριζόταν σε επιτυχίες στη Serie A και λανθασμένη αντιμετώπιση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι μπιανκονέρι δεν κατάφεραν να καλυτερεύσουν την εικόνα τους.

Ταπεινωτικοί αποκλεισμοί σε Champions League και Europa League, έφεραν την περιβόητη και ιστορική ατάκα του τύπου «δεν μπορείς με 10 ευρώ να φας σε ακριβό εστιατόριο».

Και όμως, ο Αλέγκρι κατάφερε «και… έφαγε» κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Η περσινή συμμετοχή στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η φετινή ρεβάνς με την Μπάγερν δείχνουν πως δε χρειάζονται και τόσα πολλά τελικά ώστε να πρωταγωνιστήσεις στην Ευρώπη αν έχεις ήδη μια ομάδα με σωστές βάσεις.

Και η Γιουβέντους το έχει αυτό…

Νέα ομάδα, με διάθεση για διακρίσεις και ποδοσφαιριστές που διψούν για επιτυχίες. Μαζί τους ένας προπονητής που ό,τι αρνητικό και αν του προσάψεις, του αναγνωρίζεις πως άλλαξε τη σύγχρονη ευρωπαϊκή φιλοσοφία του συλλόγου και πως ξέρει να βγαίνει πρώτος.

Τα θεμέλια υπάρχουν και φαίνονται γερά. Το μπαλάκι πλέον περνάει στη διοίκηση. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στον τελικό με την Μπαρτσελόνα, πέρσι, ήμασταν αουτσάιντερ. Και τελικά δεν πήραμε το κύπελλο. Στις νοκ-άουτ μονομαχίες με την Μπάγερν, ήμασταν επίσης αουτσάιντερ. Και δεν προκριθήκαμε.

Στο περσινό προημιτελικό με τη Ρεάλ, μπορεί να ήμασταν αουτσάιντερ, αλλά όχι με τόσο μεγάλη διαφορά. Αυτή τη λεπτή γραμμή θα πρέπει να ξεπεράσει η Γιουβέντους. Και αφού έχουμε φτάσει εδώ, θα ξεπεραστεί μόνο με ενίσχυση. Με το κάτι παραπάνω...

Θα πρέπει η ομάδα να κατεβαίνει πλέον σε τέτοια ματς με μεγαλύτερες πιθανότητες απέναντι στους αντιπάλους της. Τρεις-τέσσερις καλές προσθήκες συνολικά, βασικών αλλά και δυνατών αναπληρωματικών, θα μπορέσουν να βοηθήσουν σε αυτή τη μετάβαση. Ο όρος «αουτσάιντερ» να γίνει «50%-50%» και μετά να έχουμε την ολική ανατροπή σε «φαβορί».

Μας λείπει η Γιουβέντους που θα είναι φαβορί. Μας λείπει η Γιουβέντους που όταν κάποιος κληρωθεί μαζί δε θα τη σέβεται απλά για το όνομά της και τη φανέλα της αλλά θα φοβάται πως θα την αποκλείσει.

Ώρα είναι να παίξει μπάλα η διοίκηση.

Να αποφασίσει και να το αποδείξει στην πράξη πως την ερχόμενη σεζόν θα φτιάξει μια ομάδα για να χτυπήσει την κούπα του Champions League. Όχι στα λόγια όμως, στην πράξη. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να καθορίσεις την τύχη σου και να μην περιμένεις μόνο την τύχη να σε βοηθήσει.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Αντρέα Ανιέλι για την επόμενη σεζόν.

Forza Juve!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου