23 Μαρ 2016

Τι είπε ο Μαρότα για το μέλλον των Μοράτα, Πογκμπά, Κουαδράδο

Για τα μεταγραφικά της Γιουβέντους μίλησε ο Μπέπε Μαρότα, χαρακτηρίζοντας για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα σαν «Δαμόκλειο σπάθη» την οψιόν αγοράς που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Αλβαρο Μοράτα.

Ο Ισπανός επιθετικός ζήτησε να μάθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αν το μέλλον του θα είναι στο Τορίνο ή στην Μαδρίτη και ο γενικός διευθυντής των μπιανκονέρι αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα, στεκόμενος στην οψιόν της Ρεάλ που... μπερδεύει τα πράγματα.

«Είναι φυσιολογικό να λέει ο Αλβαρο ότι δεν έχει εγγυήσεις για το μέλλον του αφού θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια συμφωνία ανάμεσα σε εμάς και την Ρεάλ. Η οψιόν αγοράς που έχουν οι Ισπανοί να είναι μια Δαμόκλειος σπάθη για εμάς σε αυτό το θέμα και σύντομα θα πρέπει να αρχίσουμε συζητήσεις με την Ρεάλ, με προφανή στόχο να κρατήσουμε τον Μοράτα» είπε σχετικά ο Μαρότα, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το μέλλον του Πολ Πογκμπά.

«Ο Πολ έχει συμβόλαιο για αρκετά χρόνια ακόμη, έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει μαζί μας και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό. Ηθελε μια σημαντική φανέλα (Νο10) για να την τιμήσει ως το τέλος. Εχω πει πολλές φορές ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα αλλά πιστεύω πως είναι πάρα πολύ πιθανό να παραμείνει μαζί μας ο Πογκμπά».

Από εκεί και πέρα, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον άνθρωπο που ασχολείται με τα μεταγραφικά της Γιούβε, για το ενδιαφέρον που υπάρχει από άλλες ομάδες για παίκτες των μπιανκονέρι και ειδικά για τις φήμες που σίγουρα θα κυκλοφορήσουν για την Τσέλσι λόγω Αντόνιο Κόντε, βρίσκοντας την ευκαιρία να αναφερθεί και στον Χουάν Κουαδράδο.

«Είμαστε υπερήφανοι για το ενδιαφέρον που υπάρχει για ποδοσφαιριστές μας αλλά η Γιουβέντους είναι ένα σπουδαίο κλαμπ. Εχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν... παντρευτεί το πρότζεκτ μας και δεν θέλουν να πάνε πουθενά αλλού. Προφανώς ο Κουαδράδο είναι μια εξαίρεση αφού είναι δανεικός και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά με την Τσέλσι. Δική μας προτεραιότητα είναι να τον κρατήσουμε».




Οπως ήταν αναμενόμενο φυσικά, ερώτηση έγινε και για το μέλλον του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, με τον Μαρότα να είναι σαφής.

«Το θέμα του συμβολαίου είναι τυπικό. Αυτό που μετράει είναι ο προπονητής και η διοίκηση να έχουν κοινή στρατηγική και κοινούς στόχους. Εχουμε ένα δύσκολο πρωτάθλημα να κατακτήσουμε και ένα κύπελλο. Με τον Αλέγκρι έχουμε πολύ καλή σχέση, όλα είναι πολύ καλά. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να επεκτείνουμε το συμβόλαιο και να συνεχίσουμε μαζί αυτόν τον κύκλο νικών. Μαζί μπορούμε να πάρουμε μεγάλες χαρές».

Τέλος, τοποθετήθηκε και για τον θόρυβο που έγινε τις τελευταίες μέρες λόγω των λαθών του Νίκολα Ριτσόλι στο Τορίνο-Γιουβέντους.

«Στην Ευρώπη ένα λάθος αρκεί, στα νοκ άουτ, για να σε αποκλείσει ενώ σε ένα πρωτάθλημα υπάρχουν 38 αγωνιστικές και στο τέλος αποδεικνύεται η πραγματική αξία κάθε ομάδας. Με ρωτάτε για την μη αποβολή του Αλεξ Σάντρο στο πέναλτι με την Τορίνο και σας απαντάω ότι με βάση τον κανονισμό δεν είναι υποχρεωτικό να πάρει κάρτα ένας παίκτης όταν κάνει πέναλτι. Οι πολλές νίκες της Γιουβέντους έχουν προκαλέσει ένα κλίμα ζήλιας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου