12 Μαρ 2016

Η κίνηση των τιφόζι που άρεσε στον Αλέγκρι και ο αλληλοσεβασμός που υπάρχει μεταξύ τους

Οι τιφόζι της Γιουβέντους δεν γινόταν να μην πάρουν θέση στο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με τον Αρίγκο Σάκι και τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Αυτή η κατά κάποιο κόντρα, την οποία δεν ξεκίνησε ο προπονητής των μπιανκονέρι, επανήλθε τις τελευταίες μέρες με αφορμή την κριτική που έκανε ο πρώην προπονητής της Μίλαν και της εθνικής ομάδας για την φιλοσοφία της Γιούβε αλλά και για τον Αλέγκρι («ο Κόντε είναι καλύτερος»).

Οι σχέσεις των Γιουβεντίνων με τον Μαξ, όπως ξέρουν όλοι, δεν είναι τόσο θερμές όσο με άλλους προπονητές στο (μακρινό ή πρόσφατο) παρελθόν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουν την δουλειά του.

Και αυτό το έδειξαν κατά τη διάρκεια του ματς με την Σασουόλο αφού υπήρξαν συνθήματα υπέρ του Αλέγκρι και κατά του Σάκι ενώ κάποια στιγμή σηκώθηκε και ένα πανό στην curva Sud, το οποίο έδινε συγχαρητήρια στον προπονητή για την βράβευση του ως καλύτερος του 2015 και παράλληλα είχε την ατάκα-σταθμός του προέδρου Μπονιπέρτι: «Το να νικήσεις δεν είναι σημαντικό, είναι το μόνο που μετράει».

Μετά το τέλος του αγώνα, στις δηλώσεις του, ο Αλέγκρι σχολίασε την συμπεριφορά των τιφόζι.

«Τους ευχαριστώ γιατί μου έδειξαν τα συναισθήματα τους απόψε αν και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν γιατί δεν είχα καμία αμφιβολία. Και δεν χρειαζόταν γιατί έχουν μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπο μου και την δουλειά μου, όπως έχω κι εγώ προς αυτούς και προς την Γιουβέντους από την πρώτη μου μέρα εδώ. Τότε, είχα πει ότι θα δουλέψω με σοβαρότητα και μαζί μπορούμε να φτάσουμε στην επίτευξη όλων των στόχων μας. Από εκεί και πέρα, ως χαρακτήρας δεν είμαι τέτοιος ώστε να πηδάω μαζί τους, όπως μου ζητούσαν στο σύνθημα, ή να εκδηλώνομαι συνεχώς. Ετσι είμαι ως χαρακτήρας, δεν σημαίνει ότι δεν έχω συναισθήματα και σεβασμό επειδή δεν εκδηλώνομαι. Σέβομαι τους πάντες και ειδικά τους τιφόζι, οι οποίοι είναι πάντα εκεί, την ώρα του αγώνα, όταν τους χρειάζεται η ομάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου