11 Μαρ 2016

«Ο Αλέγκρι είναι κωλόπαιδο, ποντάρει στα άλογα, παράτησε την μνηστή του στην εκκλησία...»

Μια πιο χαλαρή συνέντευξη έδωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, φανερώνοντας πτυχές του χαρακτήρα του.

Ο προπονητής της Γιουβέντους μίλησε σε πολιτική ιστοσελίδα και δεν εστίασε αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. «Μου αρέσει να... τριγυρνάω, είναι ένας τρόπος για να χαλαρώνω. Το λέω και στους παίκτες μου ότι δεν γίνεσαι να είσαι συγκεντρωμένος 24 ώρες, είναι κάτι σαν αρρώστια» λέει σε κάποιο σημείο ο Αλέγκρι, ο οποίος ερωτάται αν είναι φίλος, δεσμοφύλακας ή «εκπαιδευτικός» για τους παίκτες του.

«Φίλος όχι, δεσμοφύλακας ποτέ. Δεν απομονώνω τους ποδοσφαιριστές, τους δίνω ευθύνες. Τις λύσεις πρέπει να τις βρίσκουν μόνοι τους. Αν όχι, όταν δεν θα έχουν βοήθεια δεν θα ξέρουν πού να στραφούν» λέει χαρακτηριστικά, για να ερωτηθεί στη συνέχεια αν ο ίδιος άκουγε τις συμβουλές που του έδιναν.

«Τις άκουγα, τις σκεφτόμουν ξανά και τελικά έκανα το δικό μου. Είμαι υπέρ της αυτονομίας και της συζήτησης. Αν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, ποιο είναι το πρόβλημα στο να συζητήσεις, να αντιπαρατεθείς; Μισώ τους “yesmen”. Ξέρω ότι δεν έχω πάντα δίκιο, αν είχα πάντα δίκιο και έκανα πάντα το σωστό θα ήταν χάλια...».

Κάπου εκεί, η συζήτηση πήγε στους προέδρους με τους οποίους έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, για να ερωτηθεί αν είναι αλήθεια ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον ρώτησε, πριν τον απολύσει από την Μίλαν, αν είναι κομουνιστής.




«Ασφαλώς όχι. Ηξερε άλλωστε ότι η πολιτική δεν με ενδιαφέρει καθόλου, τώρα πλέον, άλλωστε, δεν υπάρχει καμία ιδεολογία. Την απόλυση μου την ανακοίνωσε ο Γκαλιάνι, με τον Μπερλουσκόνι μίλησα την επόμενη μέρα. Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά τότε αλλά η αλήθεια είναι ότι με τον Μπερλουσκόνι είχα καλή σχέση. Είναι συμπαθητικός, αρκετά συμπαθητικός. Οταν δεν υπάρχουν αποτελέσματα, βέβαια, είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες αλλά ο αλληλοσεβασμός δεν χάθηκε ποτέ».

Οσο για την Γιουβέντους και το πόσο διαφορετική είναι η κατάσταση σε σχέση με ακριβώς πριν ένα γύρο, μετά την ήττα από την Σασουόλο που έδειχνε καταστροφική, σχολίασε: «Τότε ο Τύπος ήθελε να με τελειώσει, τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Δεν κρατάω ποτέ κακία όμως, είναι αχρείαστη κούραση. Το ποδόσφαιρο είναι... συζητήσεις στα μπαρ. Ολοι είναι ειδικοί, μιλάνε και αναλύουν τακτικές και 11άδες, αλλά η αλήθεια είναι ότι στο ποδόσφαιρο δεν έχει υπάρξει καμία... ανακάλυψη μετά το 1992, όταν είχε αποφασιστεί ότι θα απαγορεύεται η πάσα με τα πόδια προς τον τερματοφύλακα. Ολα τα άλλα είναι μα…κίες».

Και όταν ρωτήθηκε αν αυτός έχει κάνει τέτοιες, απάντησε ως εξής: «Εχω κάνει πολλές και κανείς δεν θα στοιχημάτιζε ούτε έναν... καφέ στην προπονητική μου καριέρα. "Ο Αλέγκρι είναι κωλόπαιδο", έλεγαν. "Παίζει στο καζίνο, ποντάρει στα άλογα, παράτησε την μνηστή του στην εκκλησία, είναι ξεροκέφαλος" και άλλα τέτοια. Η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι για όλες τις μα…κίες που έκανα γιατί τις πλήρωσα ακριβά και έμαθα πολλά».

2 σχόλια:

  1. Ολίγον τί σοφός ο μίστερ.... Φαίνεται πάντως ότι είναι έξυπνος άνθρωπος...ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που δεν είχαν δει με καλό μάτι τον ερχομό του στην ομάδα, αλλά στην πορεία με έχει κερδίσει δηλαδή τον σέβομαι και του έχω εμπιστοσύνη... Θα μου άρεσε και μια δικιά σας άποψη... Fino Alla Fine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω θα έλεγα οτι καθε χρονο προσθετει κατι στην ομαδα και έχει αυτο το κατι να με πειθει.Τον σεβομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή