16 Μαρ 2016

Γιατί ο «μέτριος» Ρουγκάνι μπορεί να αποτελέσει το μέλλον στην άμυνα της Γιούβε

Μπορεί να δέχεται, και δικαίως ίσως, αρκετή κριτική για κάποιες συγκεκριμένες εμφανίσεις του αλλά ο Ντανιέλε Ρουγκάνι είναι μεγάλο κεφάλαιο για το μέλλον της Γιουβέντους.

Το έχει πει ο Μπέπε Μαρότα αρκετές φορές αλλά και το απέδειξε με την επέκταση του συμβολαίου ως το 2020, το είπε ο Μαξ Αλέγκρι ακόμη και μετά το ματς με την Ιντερ στο κύπελλο, το γράφει και η ιστοσελίδα «Squawka», η οποία ασχολείται κυρίως με την στατιστική.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό θέμα, μπορεί η πρώτη σεζόν του Ρουγκάνι στους μπιανκονέρι να μην αποδεικνύεται εύκολη αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για το ταλέντο του και γενικά για την άποψη που έχουν όλοι εντός και εκτός Γιούβε για τις δυνατότητες του.

Στο κείμενο γίνεται ουσιαστικά μια παρουσίαση των ελαφρυντικών που έχει ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι έχει πάρει λίγο χρόνο, έχοντας ως τώρα κάτι παραπάνω από 10 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Από αυτές, μόνο οι πέντε είναι ως βασικός και μόνο οι τρεις στη Serie A.

Μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι, όταν όχι μόνο έπαιξε και στα 38 ματς της Εμπολι του Μαουρίτσιο Σάρι αλλά δεν έχασε ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα, παίρνοντας πολύ υψηλή βαθμολογία σε όλα τα ματς και καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα χωρίς να δεχθεί ούτε κίτρινη κάρτα!

Στο σχετικό ρεπορτάζ γίνεται μια αναφορά στην έλλειψη εμπιστοσύνης που ουσιαστικά υπάρχει προς το παρόν από την πλευρά του Αλέγκρι, όπως τουλάχιστον έδειξε η απόφαση του να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-1-2 ή σε 4-4-2 μετά τον τραυματισμούς των Κιελίνι-Κάσερες και όχι να συνεχίσει με το 3-5-2 βάζοντας στην 11άδα τον Ρουγκάνι.




Παρ' όλα αυτά, στο κείμενο υπάρχουν οι δηλώσεις του Αλέγκρι μετά την ρεβάνς με την Ιντερ στο κύπελλο, όπου τονίζει προς τους δημοσιογράφους πως «μια κακή εμφάνιση δεν αλλάζει την άποψη μας, εσείς είστε που λέτε συνεχώς γιατί δεν παίζει ο Ντανιέλε και αν κάνει ένα λάθος είστε έτοιμοι να τον σταυρώσετε» ενώ τονίζεται ότι είναι ο κατάλληλος για να ανανεώσει την αμυντική γραμμή.

Ο Μπαρτσάλι είναι πλέον 35 ετών, ο Κιελίνι 32 και νεότερος της τριάδας είναι ο 28χρονος Μπονούτσι. Δίπλα τους, όπως έχει πει ο Αλέγκρι, μπορεί να μάθει πολλά και να μπει σταδιακά στην ομάδα, ουσιαστικά από την επόμενη σεζόν.

Η πίστη που υπάρχει, άλλωστε, λέει το σχετικό θέμα, αποδεικνύεται από την επέκταση του συμβολαίου ως το 202 ενώ υπάρχει η δήλωση του Μαρότα, σύμφωνα με την οποία «θα έρθει η ώρα του Ρουγκάνι».

Πότε;

Οπως λέει και ο Αλέγκρι (και έτσι κλείνει και το κείμενο) «ο χειρισμός του Ρουγκάνι είναι δικό μου θέμα. Δεν χρειάζεται να βιαστούμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου