16 Μαρ 2016

Το «χοντρό» οικονομικό παζάρι της Γιούβε στο Champions League

Επειδή το σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικά το Champions League σημαίνει και λεφτά, πάμε να δούμε πώς έχουν τα οικονομικά δεδομένα για την Γιουβέντους.

Οπως διαβάζουμε στα ιταλικά ΜΜΕ, η UEFA από φέτος έχει αυξήσει τα ποσά που μοιράζει στις ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση αφού αυξήθηκαν και τα έσοδα της. Το market pool για την Ιταλία ήταν φέτος στα 110 εκατ. ευρώ, με τα 10 από αυτά να πάνε στην Λάτσιο για την συμμετοχή της στα προκριματικά, όπου αποκλείστηκε από την Λεβερκούζεν.

Από τα 100 που μένουν, η μοιρασιά προς το παρόν γίνεται ως εξής.
  • Τα πρώτα 50 μοιράζονται με βάση την κατάταξη των δύο άλλων ιταλικών ομάδων, Γιουβέντους και Ρόμα, στο περσινό πρωτάθλημα. Οι μπιανκονέρι παίρνουν το 55%, δηλαδή 27,5 εκατ. ευρώ, οι Ρωμαίοι το 45%, δηλαδή 22,5 εκατ. ευρώ.
  • Τα υπόλοιπα 50 θα μοιραστούν με βάση τους αγώνες που θα παίξει η κάθε ομάδα στη διοργάνωση.

Αυτό σημαίνει, όπως γράφει η Tuttosport, ότι αν η Γιουβέντους προκριθεί σήμερα, θα πάρει μπόνους 8 εκατ. ευρώ, τα οποία «αφαιρούνται» από την Ρόμα. Μέχρι στιγμής, με τα ως τώρα δεδομένα, η Γιουβέντους έχει σίγουρα για το ταμείο της 59 εκατ. ευρώ:




Τα 27,5 εκατ. ευρώ από το market pool που προαναφέραμε, άλλα 12 εκατ. ευρώ ως μπόνους συμμετοχής, 5,5 εκατ. ευρώ από τα αποτελέσματα του ομίλου, 5,5 εκατ. ευρώ για την πρόκριση στους «16» και άλλα 8,7 εκατ. ευρώ έσοδα από εισιτήρια κλπ.

Σε περίπτωση που η Γιουβέντους αποκλειστεί απόψε από την Μπάγερν, σε αυτά τα 59 εκατ. ευρώ θα προστεθούν άλλα 25 για τους αγώνες που έπαιξε συνολικά η ομάδα και το ποσό που θα έχει μπει στο ταμείο των μπιανκονέρι από το φετινό Champions League θα είναι κάτι παραπάνω από 84 εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα...

Αν η Γιούβε όμως προκριθεί, τότε αντί για 25 εκατ. ευρώ για τους συνολικούς αγώνες θα πάρει (τουλάχιστον) 27,7, θα πάρει άλλα 6 εκατ. ευρώ ως μπόνους πρόκρισης και θα έχει και τα έσοδα από τα εισιτήρια τουλάχιστον ενός ακόμη εντός έδρας αγώνα. Συνολικά, σε περίπτωση πρόκρισης στους «8», χωρίς να υπολογίζουμε το αν θα συνεχίσει κι άλλο η ομάδα, στο ταμείο θα μπουν 95 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι, με την Γιούβε να φτάνει ως τον τελικό, τα έσοδα από το Champions League ήταν 103 εκατ. ευρώ. Τώρα, ακόμη κι αν αποκλειστεί απόψε η Κυρία, θα εισπράξει 84. Για φάση των «16», το οικονομικό αποτέλεσμα είναι παραπάνω από καλό...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου