15 Μαρ 2016

Γκουαρντιόλα: Θα είναι τιμή να συναντήσω τον Μπουφόν, όμως ελπίζω να του βάλουμε πολλά γκολ

Με τη Γιουβέντους ασχολήθηκε βασικά στη συνέντευξη Τύπου ο Πεπ Γκουαρντιόλα, λέγοντας για ακόμη μία φορά τα καλύτερα ενώ έκανε μια ξεχωριστή... ευχή για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Μπάγερν.

«Είναι ένα σπουδαίο ματς, σαν τελικός και για τις δύο ομάδες. Προφανώς θα ήθελε να νικήσουμε στο πρώτο ματς αλλά ήρθε 2-2 και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Ξέρουμε για τις απουσίες της Γιουβέντους αλλά αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι. Η Γιουβέντους είναι πάντα η ίδια, έχει το ίδιο πνεύμα όποιοι κι αν είναι στην 11άδα. Εχω παίξει στην Ιταλία, ξέρω την φιλοσοφία τους και λόγω αυτής της φιλοσοφίας έχουν κατακτήσει τόσους τίτλους. Μετά το πρώτο ματς και το 2-2 στο Τορίνο, η άποψη μου για την Γιούβε δεν έχει αλλάξει. Ή μάλλον έχει αλλάξει... Τώρα την σέβομαι ακόμη περισσότερο.

Δεν μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η προσέγγιση τους στο ματς αύριο, θα έπρεπε να είμαι στο μυαλό του Μαξ (Αλέγκρι) για να το ξέρω αυτό. Η Γιουβέντους είναι επικίνδυνη ομάδα από όλες τις απόψεις. Από την Γιούβε ζηλεύω την αμυντική της δύναμη, την ικανότητά τους να υπερασπίζονται ένα αποτέλεσμα ακόμα και με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα. Μπορεί να μην μου αρέσει αυτό αλλά το ζηλεύω, το θαυμάζω. Η νοοτροοπία του Κόντε έχει περάσει στο μυαλό των παικτών και συνεχίζεται με τον Μαξ. Τα σχόλια του Αρίγκο Σάκι για τον Αλέγκρι; Εχω μεγάλο σεβασμό προς τον Μαξ και τον Αρίγκο, δεν θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.

Ο Αρτούρο (Βιντάλ) έπαιξε πολύ καλά κόντρα στην Ντόρτμουντ και στο Τορίνο. Εχει μεγάλη εμπειρία, δεν φοβάται τίποτα και κανέναν, είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Στην αρχή, οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι για εκείνον και για εμάς, επειδή έπρεπε ο ένας να συνηθίσει τον άλλο. Εχει βελτιωθεί τώρα, γνωρίζει τους πάντες εδώ, ξέρει τους συμπαίκτες του και το σύστημα και εμείς τον ξέρουμε καλύτερα.

Ο Μπουφόν είναι εξαιρετικός παίκτης και αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο για πολλά χρόνια. Θα είναι τιμή να τον συναντήσω, όμως ελπίζω να του βάλουμε πολλά γκολ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου