15 Μαρ 2016

Αλέγκρι: Αφησα εκτός τον Ντιμπάλα γιατί αν έπαιζε μπορεί να έμενε μετά έξω για 1,5 μήνα

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν είχε διάθεση για... μιζέρια στη συνέντευξη Τύπου, εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του σε όλους τους παίκτες του.

Τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι απέναντι στην ούτως ή άλλως πολύ δυνατή Μπάγερν, από την στιγμή που υπάρχουν σημαντικές απουσίες. Ο Αλέγκρι, όμως, δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για αυτό το θέμα στη συνέντευξη Τύπου.

«Ακουσα να μιλάτε για δράμα αλλά τα δράματα στη ζωή είναι άλλα. Εχουμε μεγάλο ρόστερ και απλά θα λείψουν τρεις ποδοσφαιριστές. Η Γιούβε που θα μπει αύριο στο γήπεδο δεν θα είναι πιο αδύναμη γιατί έχουμε τη δύναμη ώστε να ξεπεράσουμε τις απουσίες αλλά και γιατί όποιος παίξει αύριο έχει τα χαρακτηριστικά για να κάνει το καλύτερο δυνατό συγκεκριμένα σε αυτό το παιχνίδι» είπε αρχικά ο προπονητής, ο οποίος στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι ήταν δική του επιλογή να μείνει εκτός αποστολής ο Ντιμπάλα.

«Ο Πάουλο δεν έχει μυικό πρόβλημα αλλά πόνους. Αποφάσισα να τον αφήσω εκτός γιατί αν έπαιζε αύριο μπορεί να έμενε μετά έξω για 1,5 μήνα και αυτό θα ήταν πρόβλημα. Εχουμε, πέρα από το αυριανό, εννιά πολύ σημαντικά ματς στο πρωτάθλημα συν τον τελικό του κυπέλλου. Αύριο δεν έχει σημασία ποιος θα παίξει αλλά πώς θα παίξει».

Συνεχίζοντας, ο Αλέγκρι τόνισε ότι «όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα που είναι στα φαβορί για το τρόπαιο, είναι πολύ σημαντικό τα δύο ματς να τα κάνεις ουσιαστικά ένα. Το κάναμε αυτό και τώρα θα παίξουμε έναν τελικό. Πρέπει να νικήσουμε ή να φέρουμε 3-3. Σίγουρα δεν θα τελειώσει 0-0 ουτε το αυριανό ματς, το οποίο θα διαρκέσει 95 λεπτά. Αυτό που έγινε στον πρώτο αγώνα, στο Τορίνο, αποδεικνύει ότι κανένα ματς δεν τελειώνει πριν σφυρίξει ο διαιτητής».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πώς θα πρέπει να μπει αύριο στο γήπεδο η Γιουβέντους: «Απόλυτη ηρεμία, η κατάλληλη ένταση, να έχουμε καθαρό μυαλό και ειδικά επιθετικά. Αύριο δεν πρέπει να σκεφτούμε αλλά να κάνουμε. Από εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα θα το δούμε στο τέλος. Αν δεν κάνουμε μια μεγάλη εμφάνιση αύριο, δε θα περάσουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε απέναντι μας μια ομάδα που κάνει παιχνίδι για 60%-70% σε κάθε ματς αλλά έχει και αδύναμα σημεία. Αυτά θα πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου