15 Μαρ 2016

Μπουφόν: Την διαφορά σε μια ομάδα συχνά την κάνουν η νοοτροπία, η αρμονία και ο σεβασμός

Από το τελευταίο μισάωρο του πρώτου αγώνα στο Τορίνο θα πρέπει να συνεχίσει η Γιουβέντους στο Μόναχο, όπως είπε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του αρχηγού των μπιανκονέρι.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο ματς, να μην φοβηθούμε και να ελπίζουμε ότι θα έχουμε και την τύχη με το μέρος μας σε κάποιες περιπτώσεις. Οσο για τις απουσίες, οι μεγάλες ομάδες που στοχεύουν στην κατάκτηση τίτλων έχουν ένα ρόστερ που αποτελείται από 20-23-24 βασικούς. Την διαφορά σε μια ομάδα συχνά την κάνουν η νοοτροπία, η αρμονία και ο σεβασμός. Εύχομαι αύριο να τα έχουμε όλα αυτά και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Σε βάθος χρόνου οι απουσίες μπορούν να στοιχίσουν σε μια ομάδα αλλά άμεσα, σε ένα ματς, μπορεί να μην υπάρξει πρόβλημα.

Η Μπάγερν σίγουρα είναι πιο δυνατή ομάδα, αν υπολογίσουμε τα αποτελέσματα της την τελευταία 5ετία. Εχει μια σταθερή πορεία. Σε ένα ματς, όμως, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι ο πιο δυνατός, αρκεί να είσαι ο πιο καλός. Στο Τορίνο ήταν πιο δυνατοί και πιο καλοί στα πρώτα 60 λεπτά, μετά όμως καταφέραμε να έχουμε μια αντίδραση που δεν ξέρω αν θα μπορούσε να την έχει άλλη ομάδα. Από εκεί πρέπει να συνεχίσουμε, συνειδητοποιώντας ότι έχουμε την ποιότητα, τα χαρακτηριστικά και το ταλέντο για να κάνουμε πολύ δύσκολο για την Μπάγερν το να προκριθεί.

Αν θα εκνευριστώ σε περίπτωση αποκλεισμού; Εξαρτάται από το πώς θα αποκλειστούμε, αν αποκλειστούμε. Θα είμαι υπερήφανος αν κάνουμε εμφάνιση ανάλογης αυτής των τελευταίων 30 λεπτών του πρώτου ματς. Σε μια τέτοια περίπτωση, ακόμη κι αν αποκλειστούμε, η ομάδα θα έχει δείξει πράγματα. Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και πριν το πρώτο παιχνίδι. Μπορεί να είμαστε στη φάση των "16" αλλά αυτό το ζευγάρι είναι επιπέδου ημιτελικού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου