4 Μαρ 2016

Η μεγάλη συνέντευξη του Αλέγκρι που μιλάει για όλους και για όλα αλλά κάνει και αυτοκριτική

Για όλους και για όλα μίλησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σε μια μεγάλη συνέντευξη στην Corriere dello Sport.

Ο προπονητής της Γιουβέντους ρωτήθηκε για σχεδόν για τα πάντα και απάντησε σε όλα. Είτε αναλύοντας το σκεπτικό του, είτε με μια φράση που τα έλεγε όλα. Οπως, για παράδειγμα, στο πού θα πρέπει να βελτιωθεί ο Ντανιέλε Ρουγκάνι ή στο ποιες είναι οι διαφορές του Αντρέα Ανιέλι με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Γενικά, ο Αλέγκρι -ο οποίος επανέλαβε ότι θα παραμείνει στους μπιανκονέρι- έδειξε σίγουρος για τη δουλειά που γίνεται αλλά τόνισε ότι κανείς δεν θα πρέπει να νιώθει σίγουρος ότι τελείωσε το πρωτάθλημα, αναφέροντας ότι η Νάπολι (ή ακόμη και η Ρόμα) έχει θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα από εδώ και πέρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για τον ημιτελικό με την Ιντερ στο Μιλάνο: «Ηταν μια θετική βραδιά, αν πάρουμε το μάθημα. Χάσαμε μετά από πολλούς αγώνες αλλά προκριθήκαμε στον τελικό του κυπέλλου. Ηταν η πιο... γλυκιά ήττα που μπορούσαμε να κάνουμε, αφού προκριθήκαμε, χρήσιμη για να ωριμάσει αυτή η ομάδα. Εχουμε πολλούς παίκτες 21, 22 και 23 ετών. Οπως και να έχει, καταφέραμε μετά από 56 χρόνια να είμαστε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό, κάτι που δεν ήταν εύκολο με το πρόγραμμα που είχαμε: Τορίνο, Λάτσιο, Ιντερ... Ο τελικός με την Μίλαν θα είναι μια ωραία μάχη, όπως είναι αυτά τα ματς, όπως και με την Ιντερ».

Για την μάχη του πρωταθλήματος με τη Νάπολι: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η Νάπολι έχει καλό πρόγραμμα πλέον και μπορεί να κάνει ένα σερί νικών. Ο Σάρι ήταν πολύ καλός στο να επιλέξει το κατάλληλο σύστημα για την ομάδα του και δείχνουν τις δυνατότητες τους. Δεν είμαστε, πάντως, μόνο εμείς και η Νάπολι στη μάχη του τίτλου. Η Ρόμα μπορεί, με το πρόγραμμα που έχει, να κάνει μόνο νίκες ως το τέλος του πρωταθλήματος, μπορεί να φτάσει δηλαδή στους 86 βαθμούς. Εχει ποιότητα στο ρόστερ και ο Σπαλέτι έχει δώσει ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού».

Για την ρεβάνς με την Μπάγερν: «Είναι πολύ δύσκολο αλλά το πιστεύω. Οταν παίζεις με μια ομάδα που είναι φαβορί για το τρόπαιο, είναι σημαντικό τα δύο ματς να τα κάνεις ουσιαστικά ένα. Να παίζεται, δηλαδή, η πρόκριση στη ρεβάνς, σε ένα ματς, σε 90 λεπτά. Η Γιουβέντους έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην Ευρώπη αλλά υπάρουν φυσικά περιθώρια βελτίωσης. Ο όμιλος που είχαμε φέτος ήταν ο πιο δύσκολος αλλά τα πήγαμε πάρα πολύ καλά και είναι κρίμα που δεν τερματίσαμε στην 1η θέση. Οπως και να έχει, αυτή η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση πλέον».

Για τον Ντιμπάλα: «Περίμενα ότι θα έδειχνε από τόσο νωρίς τι μπορεί να κάνει. Αρκεί να τον κοιτάξεις στα μάτια για να δεις ότι έχει βλέμμα... δολοφόνου! Σε δύο χρόνια μπορεί να φτάσει στην κορυφή, να είναι αυτός ακριβώς πίσω από Μέσι και Ρονάλντο. Χαίρομαι για το γεγονός ότι σκόραρε με την Μπάγερν γιατί αν δεν το έκανε, ποιος ξέρει πόσοι θα έκαναν αναλύσεις πάλι για να πουν ότι δεν μπορεί στην Ευρώπη...».




Για τον Μάντζουκιτς: «Τον κριτίκαραν στην αρχή της σεζόν αλλά δεν καταλαβαίνω με μια λογική, ο Μάριο πέτυχε σε όποια ομάδα κι αν πήγε. Οποιος παίζει στην επίθεση δίπλα στον Μάντουκιτς, παίζει πάντα καλά. Κάποιος λόγος θα υπάρχει...».

Για τον Μοράτα: «Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Πλήρωσε λίγο ο βάρος των αυξημένων απαιτήσεων επειδή φέτος στην επίθεση, με εξαίρεση τον Μάντζουκιτς, έχουμε πιτσιρικάδες».

Για τον Πογκμπά: «Εχει κάνει βήματα μπρος αλλά πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο. Ολοι του λένε ότι είναι πολύ καλός και αυτό μπορεί να τον επηρεάσει. Είναι πιτσιρικάς, πρέπει να δουλέψει κι άλλο και το ξέρει».

Για τον Στουράρο: «Αν είναι ο νέος Γκατούζο; Ναι, ο Στουράρο όμως δεν έχει ακόμη την σταθερότητα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλες δυνατότητες έχει. Μπορεί σίγουρα να γίνει ο νέος Γκατούζο σε ό,τι αφορά το συνεχές τρέξιμο, το μαρκάρισμα και όλη αυτή τη δουλειά που έκανε στο κέντρο της Μίλαν και της εθνικής. Ο Γκατούζο, όμως, είχε κάνει ξεχωριστό... Μέχρι και το τέλος της καριέρας του δούλευε για να βελτιώνεται συνεχώς, αυτός είναι ο δρόμος».

Για τον Μπουφόν: «Λένε ότι είναι εντυπωσιακός τους τελευταίους μήνες. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπουφόν είναι εντυπωσιακός για περισσότερα από 20 χρόνια. Τι άλλο να πούμε;».

Για τον Ρουγκάνι: «Εχει μπροστά του τον Μπαρτσάλι, τον Μπονούτσι, τον Κιελίνι, τον Κάσερες που είναι πολύ σημαντικός... Οπως και να έχει, ο καθένας έχει τον χρόνο του για να ωριμάσει, δεν υπάρχει στάνταρ χρόνος για όλους. Ο Ρουγκάνι χρειάζεται, βασικά, να γίνει λίγο πιο θρασύς. Αυτό χρειάζεται».

Για τον Ερνάνες: «Εχει τα χαρακτηριστικά για να παίξει μπροστά από την άμυνα, μπορεί να βελτιωθεί πολύ σε αυτή τη θέση. Μπορεί, βέβαια, να παίξει και στο κέντρο, μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμος ως το τέλος της σεζόν».

Για τον Κουαδράδο: «Λέτε ότι έχει γίνει πιο πειθαρχημένος στο τακτικό κομμάτι; Ας πούμε ότι έγινε... πολιτισμένος. Εχει βελτιωθεί πολύ».

Για τους πολλούς τραυματισμούς: «Εύκολο να εξηγηθεί. Εδωσα μια έξτρα εβδομάδα αδειών το καλοκαίρι λόγω της περσινής γεμάτης σεζόν ως το τέλος. Το πληρώσαμε αυτό, όμως, γιατί έλειψε η βάση της προετοιμασίας. Μία εβδομάδα λιγότερη αλλά τα ματς τα ίδια, με το Σούπερ Καπ τόσο νωρίς».

Για το μέλλον του: «Για 1,5 μήνα έλεγαν ότι μελετάω αγγλικά, τώρα μπορεί να πουν ότι μελετάω ισπανικά ή γαλλικά. Οταν έρθει η ώρα, αν έρθει, θα μου άρεσε να γνωρίσω κι άλλες χώρες, άλλη κουλτούρα, όπως κάνει ο Αντσελότι. Τώρα, όμως, είμαι πολύ καλά στη Γιουβέντους. Οσο για την εθνική ομάδα, στο τέλος της καριέρας μου θα μου άρεσε να την αναλάβω. Τώρα, όμως, είμαι ακόμη νέος».

Για τις διαφορές Ανιέλι και Μπερλουσκόνι: «Με τον Αντρέα δεν μιλάμε ποτέ για ποδόσφαιρο. Του Μπερλουσκόνι του αρέσει...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου