14 Μαρ 2016

Γιατί ο Ρικάρντο Σαπονάρα θα μπορούσε να είναι ο Νο1 μεταγραφικός στόχος της Γιούβε για το καλοκαίρι

Τον Ρικάρντο Σαπονάρα υποδεικνύει στη διοίκηση της Γιουβέντους μια ιστοσελίδα ως κατάλληλο για Νο1 μεταγραφικό στόχο το καλοκαίρι.

Το όνομα του Σαπονάρα είχε κυκλοφορήσει πριν ένα μήνα ως υποψήφιου στόχου των μπιανκονέρι, οι οποίοι τον παρακολουθούν όπως κάνουν με ό,τι κινείται ειδικά εντός Ιταλίας. Οχι μόνο επειδή κάνει καλή σεζόν στην Εμπολι αλλά και επειδή ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τον ξέρει καλά καθώς τον είχε υπό τις οδηγίες του στη Μίλαν.

Το Bleacher Report, τώρα, έχει κάνει μια μίνι-παρουσίαση του 24χρονου επιθετικού μέσου, εξηγώντας γιατί θεωρεί πως είναι η κατάλληλη επιλογή για τη θέση του ελεύθερου πίσω από τους επιθετικούς. Το κείμενο αναφέρει ότι έχει τα στοιχεία του 10αριού που ψάχνει ο Αλέγκρι και από εκεί και πέρα κάνει μια παρουσίαση της ως τώρα καριέρας του.

Γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι δούλεψε υπό τις οδηγίες του Μαουρίτσιο Σάρι στην Εμπολι και εντυπωσίασε με 13 γκολ και 15 ασίστ την σεζόν 2012-13, με αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή για την Μίλαν.

Στους ροσονέρι τότε ήταν ο Αλέγκρι αλλά τον Ιανουάριο του 2014 αποχώρησε και στη συνέχεια οι Κλάρενς Ζέεντορφ και Φίλιπο Ιντσάγκι δεν έδειξαν εμπιστοσύνη στον Σαπονάρα, ο οποίος είχε μόλις 300 λεπτά συμμετοχής σε 15 χρόνο...

Κάπως έτσι, τον Ιανουάριο του 2015 επέστρεψε στην Εμπολι, με την οποία έκανε 15 συμμετοχές και πρόλαβε να βάλει επτά γκολ και να δώσει τρεις ασίστ. Φέτος συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό έχοντας πέντε γκολ και οκτώ ασίστ μέχρι στιγμής, με τα στατιστικά να δείχνουν ότι δημιουργεί 2,6 ευκαιρίες ανά ματς, επίδοση υψηλότερη από οποιονδήποτε άλλο στη Serie A.

Ολα αυτά, αναφέρει το Bleacher Report, έχουν ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο και της Λίβερπουλ αλλά ο ίδιος, όπως είπε σε δηλώσεις του, προτιμάει να παραμείνει στην Ιταλία, κάνοντας το άλμα με μια μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου