12 Μαρ 2016

Η Γιούβε των ρεκόρ και των πρωταθλημάτων, η Γιούβε που μας κάνει υπερήφανους μέσα στα γήπεδα!

Εξι βαθμούς περισσότερους, ένα παιχνίδι παραπάνω. Ακόμη πιο κοντά στο πέμπτο σερί πρωτάθλημα η διαχρονικά καλύτερη ομάδα της Ιταλίας μετά το 1-0 επί της Σασουόλο.

Η Γιουβέντους νίκησε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι φανερώνει το τελικό σκορ την αντίπαλό της και μετέφερε ακόμη μεγαλύτερο βάρος στους παρτενοπέι που ταξιδεύουν την Κυριακή το βράδυ στο Παλέρμο που δίνει μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία.

Η εικόνα της ομάδας ήταν διαφορετική στα δύο ημίχρονα. Με φρεσκάδα, με διάθεση για ποδόσφαιρο και φουριόζοι μπήκαν οι μπιανκονέρι στο Juventus Stadium. Μόλις στην πρώτη φάση, στο ξεκίνημα του αγώνα, ένας απίθανος συνδυασμός μεταξύ Κουαδράδο και Ντιμπάλα λίγο έλειψε να χρίσει σκόρερ τον Αργεντίνο.

Οι δύο τους ήταν αυτοί που τράβηξαν το παιχνίδι πάνω τους στο πρώτο 45λεπτο. Ο Κουαδράδο από δεξιά και ο Ντιμπάλα με κατά μέτωπο επιθέσεις. Κινητικός και αρκετά καλός ήταν και από την αριστερή πτέρυγα ο Αλεξ Σάντρο που μάλιστα είχε και μια ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Κεντίρα.

Η γενική πίεση της ομάδας έφερε αποτέλεσμα στο 36ο λεπτό, πάλι μετά από συνδυασμό Κουαδράδο-Ντιμπάλα. Ο Αργεντίνος με ένα εξαιρετικό άπιαστο πλασέ έβαλε τους πρωταθλητές και κυπελλούχους μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας δεν ήταν ανάλογη. Χωρίς να χάσει τον έλεγχο του αγώνα σε κανένα σημείο του ματς, η Γιούβε κατέβασε ρυθμό. Δημιούργησε μερικές φάσεις αλλά έδωσε και χώρους στη Σασουόλο, η οποία έκανε κάποιες μικροευκαιρίες χωρίς να δικαιούται κάτι περισσότερο. Ο Μπουφόν κράτησε το «μηδέν» και ξεπέρασε στη σχετική επίδοση τον Ντίνο Τζοφ και απέχει μόλις τέσσερα λεπτά από την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη Serie A.

Η Γιουβέντους επικράτησε δίκαια και εύκολα και έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του πέμπτου σερί σκουντέτο. Για την ομάδα έχουν απομείνει 9 στροφές για να στεφθεί πρωταθλήτρια και να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Γιούβε της δεκαετίας του ’30.

Από τη στιγμή που πάτησε κορυφή δεν έχει απολέσει την πρωτιά και όλοι στο Τορίνο δείχνουν διατεθειμένοι να «καθαρίσουν» όσο πιο νωρίς γίνεται την υπόθεση σκουντέτο. Με ηρεμία και πολύ καλή ψυχολογία, οι μπιανκονέρι πάνε τώρα στο Μόναχο για τη ρεβάνς του 2-2 στο Champions League. Εκεί που πρέπει να τα δώσουν όλα για να επιστρέψουν με μια μεγάλη πρόκριση στις αποσκευές τους.

Forza Juve!

Famiglia Bianconera


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου