23 Απρ 2016

Ομάδα για κατάκτηση του Champions League θέλει να φτιάξει ο Αλέγκρι

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το... φωνάζει πλέον ότι τη νέα σεζόν η Γιουβέντους θα πρέπει να έχει ως στόχο το Champions League.

Ο προπονητής των μπιανκονέρι παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Vinovo πριν την αναχώρηση για Φλωρεντία και σε αυτή ζήτησε απόλυτη συγκέντρωση από τους παίκτες ως τις 21 Μαΐου και ταυτόχρονα πίστη στις δυνατότηρες τους σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του Champions League.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Αλέγκρι.

Για το ματς με την Φιορεντίνα:
«Αύριο δεν θα είναι εύκολο, η Φιορεντίνα προετοιμάζει αυτό το ματς επί μία εβδομάδα, στο Ούντινε προφύλαξαν όσους παίκτες ήταν στο όριο καρτών. Πέραν αυτού, είναι η ομάδα που σκοράρει περισσότερο από οποιαδήποτε στα πρώτα 30 λεπτά. Είναι ένα γήπεδο ιστορικά δύσκολο για την Γιούβε και είναι τρία χρόνια τώρα που δεν νικάει εκεί για το πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε ακόμη τέσσερις βαθμούς για τον τίτλο και πρέπει να τους πάρουμε. Το πότε θα πανηγυρίσουμε, όμως, δεν εξαρτάται από εμάς. Γιατί να μην νικήσει η Νάπολι στη Ρόμα; Το θέμα είναι να πάρουμε τον τίτλο, όχι πότε θα τον πάρουμε».

Για το πώς σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα:
«Την Τετάρτη ο αγώνας με την Λάτσιο διήρκεσε ουσιαστικά 50 λεπτά, δεν σπαταλήσαμε πολλή ενέργεια. Κάποιος ίσως να είναι πιο κουρασμένος, σήμερα θα δω ποιος χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Τζάτζα και Μοράτα είναι καλά, ένας εκ των δύο μπορεί να παίξει στη θέση του Μάντζουκιτς ή του Ντιμπάλα. Ο Πάουλο έχει κάνει μια πολύ σημαντική σεζόν. Ο τραυματισμός που είχε τον... βοήθησε να γεμίσει τις μπαταρίες. Ο Κεντίρα δεν κουράστηκε πολύ το τελευταίο διάστημα, μπορεί να είναι πάλι βασικός. Οσο για τον Κιελίνι, είναι καλά αλλά δεν θα παίξει».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Πρέπει να κρατήσουμε την συγκέντρωση μας μέχρι τις 21 Μαΐου, τον τελικό του κυπέλλου. Πρέπει η ομάδα να διατηρήσει αυτή την ένταση που έχει πνευματικά. Αν χαλαρώσεις, μετά είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς ξανά».

Για το γεγονός ότι τώρα τελευταία μιλάει πολύ για το Champions League: «Πρέπει να ωριμάσουμε, να έχουμε μεγαλύτερη πίστη στο γεγονός ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Ο καθένας μας πρέπει να ζητάει περισσότερα, να ανεβάζει τον πήχη ώστε να χτίσουμε κάτι σημαντικό. Ο αποκλεισμός φέτος μας εκνεύρισε, ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος... Τη νέα σεζόν θα πρέπει να δουλέψουμε -και θα δουλέψουμε- για να παραμείνουμε στην κορυφή στην Ιταλία και να κάνουμε ένα σπουδαίο Champions League. Στη ζωή τίποτα δεν είναι αδύνατο, πρέπει απλά να έχεις την πίστη ότι μπορείς να φτάσεις σε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Για το ποιον θα συμβούλευε για διάδοχο του Αντόνιο Κόντε στην εθνική ομάδα:
«Υπάρχουν πολλοί προπονητές που μπορούν να πάρουν αυτή τη θέση, είμαι σίγουρος ότι η Ομοσπονδία θα κάνει καλή επιλογή. Δεν έχουν ανάγκη την συμβουλή μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου