23 Απρ 2016

Οι αναγκαίες περιττές κινήσεις ενός πιο ώριμου Πογκμπά

Η βελτίωση και η ωριμότητα που δείχνει ο Πολ Πογκμπά από τον δεύτερο γύρο και μετά είναι ένα πολύ καλό σημάδι για τη νέα σεζόν και το μέλλον του στη Γιουβέντους.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αν γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω, τότε που τον Αύγουστο ο Γάλλος έπαιρνε τη φανέλα με το Νο 10, όλοι μιλούσαμε για ένα μεγάλο «βάρος» που αναλάμβανε ο ποδοσφαιριστής των μπιανκονέρι.

Ως οπαδοί χαρήκαμε με την πρωτοβουλία αυτή και αναμέναμε να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Είχαμε φανταστεί πως θα έκανε «παπάδες» μέσα στο γήπεδο και φυσικά θα έκανε τη διαφορά.

Κάτι τέτοιο, στις πρώτες αγωνιστικές τουλάχιστον, δεν το είδαμε σχεδόν σε κανέναν αγώνα. Οι εμφανίσεις του δεν έκαναν τη διαφορά αλλά κυρίως βλέπαμε στον γήπεδο έναν Πογκμπά που έψαχνε ακόμη και τις ικανότητες που ξέραμε πως έχει.

Η ομάδα έμεινε πίσω, έχασε έδαφος. Ο Πογκμπά δε βοηθούσε όσο θα έπρεπε. Χαμένος μεταξύ της νέας του θέσης και του ρόλου που είχε, ο Γάλλος κινούταν μεταξύ του μετρίου σε μία Γιούβε, που τότε, ήταν κακή. Χαμηλές πτήσεις…

Σιγά-σιγά, η ομάδα έβρισκε τα πατήματά της. Ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες που έφεραν αναπτέρωση της ψυχολογίας των παικτών. Ακολούθησε ένα σερί που αγώνα με τον αγώνα αυξανόταν. Η μηχανή είχε πάρει μπροστά. Και επειδή ο Πογκμπά είναι κομβικό γρανάζι, πήρε μπροστά και αυτός.

Σήμερα, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, βλέπουμε πως ο Πογκμπά έκανε ένα καλό φινάλε. Φαίνεται πιο ώριμος στο παιχνίδι του αν και δεν έχει απολέσει τίποτα από την παιδικότητα που απορρέει από την ιδιοσυγκρασία του. Συνεχίζει να κάνει τα περιττά πράγματα μέσα στο γήπεδο αλλά καλά κάνει και τα κάνει. Πολλές φορές κάποιες περιττές ενέργειες μένουν και όχι ένα συμβατικό γκολ.

Από τη στιγμή που μπορεί να συνδυάσει και τα δύο, ας κρατήσει την όρεξη για ποδοσφαιρικές περιπέτειες που έχει. Ας την παντρέψει όμως με την ωριμότητα. Στο δεύτερο μισό έχει μοιράσει περισσότερες ασίστ, έχει βγάλει καλύτερες πάσες, έχει σκοράρει.

Δεκάρι συνεχίζει να μην είναι, κατά τη γνώμη μου, αλλά είναι πολύ καλύτερος από την αρχή. Αν η Γιουβέντους έχει στο σχεδιασμό της την αγορά ενός καθαρού 10ριού, ο Πογκμπά του χρόνου θα κάνει περισσότερα και πιο όμορφα απ’ ό,τι πέρσι.

Όπως είναι και αυτός τυχερός που έχει τη Γιουβέντους, έτσι είναι τυχερή και η Γιουβέντους που τον έχει. Όχι μόνο επειδή κοστολογείται 100 εκατ. ευρώ ή περισσότερα αλλά γιατί μπορεί να κάνει τη διαφορά. Λίγη βοήθεια χρειάζεται. Τα καλύτερα του Πολ Πογκμπά δεν έχουν έρθει ακόμη. Η νέα χρόνια θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή για τον ίδιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου