6 Απρ 2016

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την ολική ανατροπή της Γιούβε

Πίσω από την επική ανατροπή που έχει κάνει η Γιουβέντους στο φετινό πρωτάθλημα, κρύβεται ένας γεννημένος πρωταθλητής.

χουν αποθεωθεί πολλοί όλους αυτούς τους μήνες που οι μπιανκονέρι καταβρόχθιζαν έναν-έναν τους αντιπάλους τους, μέχρι να πιάσουν κορυφή και να είναι πλέον ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του 5ου σερί τίτλου.

Εχει αποθεωθεί ο Αλέγκρι για το πώς χειρίστηκε την κατάσταση, ο Ντιμπάλα για όσα έχει κάνει, ο Μπουφόν για τα ρεκόρ του, η άμυνα για την σταθερότητα της, έχουν αποθεωθεί όλοι. Και το αξίζουν όλοι!

Υπάρχει και ένας, όμως, που έχει κάνει πολλή δουλειά χωρίς να φαίνεται. Και είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντική.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Πάβελ Νέντβεντ. Ο Τσέχος έγινε αντιπρόεδρος της Γιουβέντους στις 23 Οκτωβρίου 2015 και από την επόμενη εβδομάδα άρχισε το νικηφόρο σερί με το 2-1 επί της Τορίνο. Μπορεί να χαρακτηριστεί και σημάδι...

Οπως και να έχει, στην Tuttosport διαβάζουμε για το πώς έχει χειριστεί όλη αυτή την κατάσταση αυτούς τους μήνες ο Νέντβεντ, ο οποίος δεν είναι ο κλασικός αντιπρόεδρος. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που ασκεί διοίκηση αφού έχει μόνο τον πρόεδρο από πάνω του και ασχολείται βασικά με θέματα εταιρικά.

Ο Πάβελ δεν είναι τέτοιος αντιπρόεδρος. Είναι σαν... ποδοσφαιριστής ακόμη και έτσι ζει την κατάσταση. Οπως διαβάζουμε στο σχετικό θέμα, ο Νέντβεντ είναι σχεδόν καθημερινά στις προπονήσεις για να στέλνει έτσι το μήνυμα στην ομάδα ότι η διοίκηση είναι πάντα δίπλα τους ενώ δεν σταματάει ούτε τις μέρες των αγώνων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται το γεγονός ότι στο ημίχρονο των αγώνων κατεβαίνει, τις περισσότερες φορές, στα αποδυτήρια και προσπαθεί πάντα, όταν χρειάζεται, να «σπρώξει» τους ποδοσφαιριστές.

Εχοντας υπάρξει ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος, ένας παικταράς και πραγματικός ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου, ο Νέντβεντ ξέρει πολύ καλά πώς νιώθει ανά πάσα στιγμή ο καθένας στα αποδυτήρια και αυτό τον βοηθάει στο να έχει πάντα την σωστή ατάκα ή την σωστή συμβουλή για τον καθένα.



Χωρίς να το διαφημίζει, χωρίς να έχει βγει μπροστά στις εφημερίδες και τα κανάλια, ο Πάβελ εξακολουθεί να κάνει αυτό που ξέρει πολύ ως μπιανκονέρο.

Κερδίζει...

2 σχόλια:

  1. Εισαι απλα ο καλυτερος ολων σε οτι και να εκανες θρυλε Παυλαρα.αυτος ο μα.....ας ο διαιτητης το 2003 που στο 90' σε κιτρινισε του ευχομαι να μην του ξανα σηκωθει ποτε.Μας πηρε το CL απο τα χερια..
    Μολις ακουω το ονομα του αυτο θυμαμαι ρε μαγκες και ακομα τρελενομαι..
    Forza JUVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη αγάπη και τεράστιος σεβασμός στον Πάβελ. Σωστά τα λες, αυτή η κόκκινη κάρτα θα είχε αλλάξει την Ιστορία. Κοιτάμε μπροστά όμως και forza Juve!

      Διαγραφή