8 Απρ 2016

Ο οικονομικός «πόλεμος» Τοχίρ-Μοράτι και ο ρόλος της Goldman Sachs και της Pirelli

Τα οικονομικά της Ιντερ κρέμονται από μία κλωστή. Η ομάδα του Μιλάνου είναι δύσκολο να προλάβει το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League και ο Ερικ Τοχίρ ψάχνει επενδυτές.

Η Ιντερ έχει υπογράψει κάποιες ρήτρες για ποδοσφαιριστές και συμφωνίες που την αναγκάζουν να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη το καλοκαίρι που έρχεται. Ο Τοχίρ ρωτήθηκε αν θα πουλήσει τις μετοχές του και θα φύγει.

«Δεν έχω τέτοια πρόθεση», απάντησε, «ο σύλλογος θα ενισχυθεί με συμφωνίες μεταξύ των μετόχων». Πού θα βρεθούν όμως αυτά τα χρήματα; Στην Ιταλία γράφτηκε, αλλά τίποτα συγκεκριμένο, πως Κινέζοι έδειξαν ενδιαφέρον για να μπουν στην Ιντερ, μια Ιντερ που θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν μπορεί να πουληθεί μέσω του Τοχίρ λόγω ενός συγκεκριμένου -περίπλοκου- νομικού πλαισίου.

Αλήθεια είναι πως ψάχνει χρήματα και κυρίως ρευστό γιατί η οικονομική της κατάσταση είναι οριακή. Τα ρεπορτάζ από την Ιταλία αναφέρουν πως μπορεί να βρει μέρος των χρημάτων που ψάχνει μέσω της Goldman Sachs ή της Pirelli.

Ο Ινδονήσιος φέρεται να έχει δώσει εντολή στην Goldman Sachs να βρει επενδυτές και να τους φέρει στο Μιλάνο γιατί δε θέλει να στηριχθεί στην Pirelli. Ο λόγος είναι απλός. Ο Μάσιμο Μοράτι που έχει και σήμερα το 30% των μετοχών της Ιντερ και η Pirelli πάνε μαζί.

Στην περίπτωση που ο Τοχίρ, που έχει το πλειοψηφικό πακέτο, δεν καταφέρει να βρει λύση μέσω της Goldman Sachs θα αναγκαστεί να δεχτεί την οικονομική βοήθεια της Pirelli με αποτέλεσμα να δυναμώσει περισσότερο ο Μοράτι και να μειωθεί η επιρροή του Ινδονήσιου μεγιστάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου