16 Απρ 2016

Αλέγκρι: Μην την πατήσουμε σαν την... Μπαρτσελόνα

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ζήτησε προσοχή από όλους καθώς μπαίνουμε στις τελευταίες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έφερε το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα και αναφέρθηκε και στο τι περιμένει από την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Ο προπονητής της Γιουβέντους αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραμονή του αγώνα με τους Σικελούς, λέγοντας πως ο πρώτος στόχος τη νέα σεζόν θα είναι το Champions League.

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο Αλέγκρι.

Για το ματς με την Παλέρμο: «Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μας να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, θα είναι μεγάλο λάθος. Πρέπει να νικήσουμε, υπάρχουν ακόμη 18 βαθμοί διαθέσιμοι, η Νάπολι μπορεί αν φτάσει στους 88 αν κάνει έξι νίκες. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αύριο, η Παλέρμο επί μία εβδομάδα είναι σε ritiro (κλεισμένοι στο προπονητικό κέντρο), παίζουν για την παραμονή τους, θα μας δυσκολέψουν».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Σας λέω για ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Θα συναντηθούμε -σίγουρα όχι την προσεχή εβδομάδα γιατί θα έχουμε δύο σημαντικά ματς- θα συζητήσουμε, θα σχεδιάσουμε το μέλλον και θα κλείσει το θέμα».

Για το αν ο Ντιμπάλα θα πάρει θέση βασικού: «Ο Πάουλο προπονήθηκε καλά και πρέπει να αποφασίσω αν θα είναι βασικός ή αν θα μπει ως αλλαγή, υπολογίζοντας ότι είναι τιμωρημένος και ο Τζάτζα. Ο Ντιμπάλα, όπως και όλοι οι παίκτες μου, έχουν κάνει εντυπωσιακά πράγματα φέτος αλλά πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι αυτά τα έξι ματς που έχουν απομείνει είναι και τα πιο σημαντικά. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό».



Για την μάχη του τίτλου: «Αυτή την στιγμή και το παραμικρό λάθος μπορεί να το πληρώσεις ακριβά. Δεν πρέπει να χάσουμε βαθμούς, να χαλαρώσουμε γιατί η Νάπολι δεν θα τα παρατήσει. Πριν 10 μέρες η Μπαρτσελόνα ήταν σίγουρη πρωταθλήτρια και φαβορί στο Champions League. Δέκα μέρες μετά είναι εκτός Champions League και στο πρωτάθλημα η διαφορά έχει μειωθεί πολύ και τίποτα δεν είναι σίγουρο».

Για το αν... τρελάθηκε μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα στο Champions League αφού θα μπορούσε να είναι η χρονιά της Γιουβέντους: «Δεν μου... γύρισε το κεφάλι λόγω του αποκλεισμού της Μπαρτσελόνα. Δεν πρέπει να έχουμε τύψεις. Ετσι είναι το Champions League, στα νοκ άουτ ματς μπορεί να κριθούν τα πάντα από μία φάση. Κάναμε αυτό που έπρεπε αλλά προφανώς η τύχη δεν ήταν μαζί μας».

Για τον Πογκμπά και τον μεγάλο θόρυβο που γίνεται πάντα γύρω από το όνομα του: «Δεν είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις που υπάρχουν από τον Πολ, είναι απαιτήσεις που υπάρχουν λόγω της ποιότητας του. Εχει ωριμάσει αρκετά, του αρέσει πλέον να παίρνει ευθένες. Επαιξε πολλά ματς φέτος, αποκτά μια σημαντική ισορροπία ως ποδοσφαιριστής σιγά-σιγά και παίζει όπως πρέπει. Ξέρει να διαβάζει τα παιχνίδια, καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει ανά πάσα στιγμή αλλά προφανώς μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο για να γίνει ο καλύτερος».

Για την μείωση της ποινής του Ιγκουαΐν: «Δεν θα πω τίποτα για το θέμα, υπάρχουν αρμόδιοι για αυτό. Οπως λέω και στους παίκτες μου, εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο εμάς, την δουλειά μας, τους αγώνες μας. Οχι το τι κάνουν οι άλλοι. Η μοίρα μας είναι στα χέρια μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου