21 Απρ 2016

Το κοινό χιλιοτραγουδισμένο σύνθημα από την εποχή Σίβορι-Τσαρς μέχρι τη γενιά των Πογμπά-Ντιμπάλα

Λίγα αγωνιστικά λεπτά χωρίζουν τη Γιουβέντους από το να γράψει Ιστορία. Άλλη μία χρυσή σελίδα στην ένδοξη Ιστορία της. Εμφατική νίκη με 3-0 επί της Λάτσιο και ξανά στο +9 από τη Νάπολι. Ήταν η 23η νίκη στα 24 τελευταία παιχνίδια.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Οι ποδοσφαιριστές του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, πιο ώριμοι από ποτέ στη φετινή χρονιά δεν κάνουν λάθη. Το πρωτάθλημα έχει προορισμό στο Τορίνο. Απομένουν τέσσερα παιχνίδια και νωρίτερα από το φινάλε θα τραγουδήσουμε και επίσημα, πλέον, «Siamo noi, siamo noi, i Campioni dell’ Italia siamo noi». Πρωταθλητές Ιταλίας είμαστε εμείς. Solo noi! Μόνο εμείς!

Ένα πρωτάθλημα που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο ήταν να κατακτηθεί, που όλοι βιώσαμε μια από τις πιο παρατεταμένες ανατροπές στο ιταλικό ποδόσφαιρο αλλά και μία από τις μεγαλύτερες στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Η φανέλα της Γιουβέντους, το φημισμένο DNA της ομάδας, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές και φυσικά η πίστη ανέτρεψαν μια παρτίδα που δεν ήταν λίγοι αυτοί που τη θεωρούσαν χαμένη.

Η Γιουβέντους ετοιμάζεται να ανέβει και πάλι στο θρόνο. Εκεί που τα τελευταία χρόνια κάθεται και όλοι από κάτω θέλουν να της πάρουν τη θέση αλλά δεν ξέρουν το πώς. Φέτος το πίστεψαν περισσότερο από ποτέ. Αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η Γιούβε.

Πέμπτο πρωτάθλημα, λοιπόν, και ισοφάριση ενός ρεκόρ που κρατάει 80 χρόνια. Είμαστε έτοιμοι να το χαρούμε με την ψυχή μας. Είμαστε έτοιμοι να δούμε σοβαρούς παίκτες-μαχητές που αγαπάνε την ομάδα να στεφθούν πρωταθλητές. Είμαστε έτοιμοι να δούμε τον σπουδαίο Τζανλουίτζι Μπουφόν να σηκώσει ένα ακόμη τρόπαιο στον ουρανό του Τορίνο.

Ακόμη και ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής που έχει σηκώσει ένα σωρό πρωταθλήματα αλλά και Παγκόσμιο Κύπελλο θα νιώσει κάτι ξεχωριστό. Γιατί ξέρει πως ηγήθηκε μιας ομάδας που έκανε μια απίστευτη ανατροπή. Γιατί ήταν αρχηγός με τα όλα του.

Και στις κερκίδες του πανέμορφου Juventus Stadium αλλά και όπου χτυπάει η καρδιά της Γιουβέντους θα ακούγεται ένα σύνθημα «Siamo noi, siamo noi, i Campioni dell’ Italia siamo noi».

Από τους τιφόζι της Γιούβε που πρόλαβαν τον Σίβορι και τον Τσαρλς. Από τους τιφόζι της Γιούβε που πρόλαβαν τον Σιρέα και τον Πλατινί. Από τους τιφόζι της Γιούβε που είδαν τον Ντελ Πιέρο και τον Βιάλι. Μέχρι τους πολύ νεότερους τιφόζι της Γιούβε που είδαν τον Μπονούτσι και τον Πίρλο ή φετός τον Πογκμπά και τον Ντιμπάλα, όλοι έχουν ένα κοινό σύνθημα στα χείλη τους...

Κάποιοι βέβαια, η ομάδα του Κάρλο Καρκάνο τη δεκαετία του ’30, φρόντιζαν να πάρει από τότε η Γιούβε μυθικές διαστάσεις. Ε, αυτό το ρεκόρ ισοφαρίζουμε. Και διαχρονικά τραγουδάμε όλοι οι Γιουβεντίνοι πως «Πρωταθλητές Ιταλίας είμαστε εμείς». Solo noi.

Forza Juve!

Famiglia Bianconera


2 σχόλια: