11 Απρ 2016

Για να ξέρετε τι διαβάζετε και πού το διαβάζετε…

Το forzajuve.gr γράφοντας χθες για την περίπτωση του Φεντερίκο Ντι Φραντσέσκο που παρουσιάστηκε ως μεταγραφικός στόχος της Γιουβέντους, ανέλυσε τα πράγματα λίγο παραπάνω. Και σήμερα έρχεται η -ενδιαφέρουσα-συνέχεια του ρεπορτάζ.

Ας κάνουμε μια επανάληψη της χθεσινής είδησης. Σύμφωνα με το Calciomercato, λοιπόν, ένας από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που παρακολουθεί η Γιουβέντους είναι ο Φεντερίκο Ντι Φραντσέσκο.

Το όνομα του 22χρονου δεξιού εξτρέμ μπορεί στους περισσότερους να μη λέει τίποτα, γράφαμε, και είναι λογικό αυτό, αλλά το όνομα του πατέρα του ίσως λέει κάτι. Ο Φεντερίκο Ντι Φραντσέσκο, είναι γιος του προπονητή της Σασουόλο, Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο.

Του προπονητή της ομάδας, δηλαδή, που αγωνίζεται ο Ντομένικο Μπεράρντι, που φέρεται να είναι μεταγραφικός στόχος της Γιουβέντους. Του προπονητή της ομάδας που θα δοθεί δανεικός ο Ρολάντο Μαντραγκόρα, μια μεταγραφή που έκλεισε πριν λίγο καιρό η Μεγάλη Κυρία. Της ομάδας που η Γιούβε αγόρασε τον Τζάτζα το καλοκαίρι.

Η ιταλική ιστοσελίδα ανέφερε, στο χθεσινό της θέμα, πως άνθρωποι των μπιανκονέρι παρακολούθησαν προχθές το παιχνίδι της Βίρτους Λαντσιάνο για τη Serie B (ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1 από την Εντέλα).

Σε αυτό το σημείο, επιλέξαμε να κάνουμε κάποιες σκέψεις πάνω σε αυτό το ρεπορτάζ. Σκέψεις που ακολουθούν παρακάτω…

Πρώτα απ’ όλα, έγινε ξεκάθαρη αναφορά πως πήγαν στο γήπεδο για να τον δουν. Αυτό δεν αμφισβητείται. Δεύτερον, ένας 22χρονος που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην… Γκούμπιο, Κρεμονέζε και Βίρτους Λαντσιάνο δεν είναι (ακόμη) ταλέντο και η πορεία του μόνο πολλά υποσχόμενη δεν είναι.

Σήμερα (χθες δηλαδή) κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Ντομένικο Μπεράρντι θα έρθει στο Τορίνο καθώς η Γιουβέντους είναι πρόθυμη να πληρώσει στη Σασουόλο για τον εντάξει στο δυναμικό της.

Δε θα ήταν… άσχημο, ούτε κακό, να γίνει και λίγος ντόρος για τον γιο του προπονητή της Σασουόλο ώστε να ακουστεί το όνομά του. Η ομάδα του βρίσκεται μία θέση από τη ζώνη του υποβιβασμού και ίσως να μην ήθελε ο Φεντερίκο Ντι Φραντσέσκο να αγωνίζεται του χρόνου στην τρίτη κατηγορία.

Και ένα δημοσίευμα που αναφέρει πως ασχολείται μαζί του η Γιουβέντους, όπως και να ’χει τον φέρνει στην επικαιρότητα (εδώ ασχοληθήκαμε εμείς, εδώ στην Ελλάδα, στην Ιταλία δε θα έγινε συζήτηση).

Και όλο και κάποια ομάδα της Serie B μπορεί να ενδιαφερθεί να πάρει τον ταλαντούχο γιο του προπονητή της Σασουόλο, της ομάδας που η Γιουβέντους διατηρεί άριστες σχέσεις…

Όλα αυτά χθες…

Πάμε στο σήμερα…

Σήμερα, τα ιταλικά ΜΜΕ γράφουν πως Σαμπντόρια και Εμπολι «βλέπουν» την περίπτωσή του. Μάλιστα, ο πατέρας του δήλωσε πως είναι καλό που υπάρχει ενδιαφέρον για τον γιο του αλλά «τον πρώτο λόγο έχει η Γιουβέντους».

Η χθεσινή ανάλυση του forzajuve.gr και η σημερινή συνέχεια δικαιώνουν απόλυτα το Νο 1 σάιτ για τη Γιουβέντους. Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι πως πρέπει να φιλτράρουμε τα πάντα που γράφουν και αφορούν παίκτες που ακούγονται για την ομάδα.

Ξαφνικά, ο Φεντερίκο Ντι Φραντσέσκο απασχολεί ομάδες της Serie A. Επειδή ακούστηκε και γράφτηκε το όνομά του για τη Γιούβε. Τίποτα δε γράφεται τυχαία, τίποτα δε βγαίνει από το κεφάλι κάποιου δημοσιογράφου που, στην τελική, εκτίθεται με τα γραφόμενά του.

Τα πάντα έχουν το σκοπό τους. Και οι περισσότερες ειδήσεις ποδοσφαιριστών που φέρονται να απασχολούν τη Γιούβε, έχουν σκοπό ή να ανεβάσουν το κασέ των παικτών ή να πιέσουν τους πραγματικά ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Το τρίγωνο… μάνατζερ-δημοσιογράφοι-ομάδα, ξέρει καλά να δημιουργεί καταστάσεις. Αυτό γινόταν και θα γίνεται για πάντα. Εμείς με τη σειρά μας, μεταφέρουμε κάθε είδηση αλλά με τη βαρύτητα που της αξίζει.

Και όπου χρειάζεται, όπως στην περίπτωση του Φεντερίκο Ντι Φραντσέσκο την αναλύουμε και λίγο παραπάνω. Και σε λιγότερο από 24 ώρες, δικαιωνόμαστε.

Forza Juve!

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_64.html
Η Γιούβε φέρεται να «βλέπει» τον γιο ενός προπονητή και κάποιες σκέψεις γύρω από αυτό το ρεπορτάζ. Όπως έχει γραφτεί και αναλυθεί αρκετές φορές, η Γιουβέντους ρίχνει δίχτυα σε πολλούς νεαρούς παίκτες.  [Ολόκληρο το θέμα +]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου