3 Απρ 2016

Όταν ξεκολλήσεις από το «επαγγελματικό» 1-0, μετατρέπεσαι σε οδοστρωτήρα και τότε σε φοβούνται περισσότερο

Είμαστε από τους οπαδούς που επέλεξαν συνειδητά να δουν το Γιούβε-Εμπολι και όχι το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ. Χωρίς να μας απασχολεί καν τι ματσάρα θα γινόταν στην Ισπανία. Προσωπικά αδιαφορούσα τελείως…

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Είμαστε από τους τιφόζι, τουλάχιστον οι παλιότεροι, που παρακολουθούν τη Γιούβε από τότε που είχε στην ενδεκάδα της μύθους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η επιλογή μας, αυτή είναι η αγάπη μας. Και αυτό θα κάνουμε για πάντα…

Η ομάδα πήρε το ματς με την Εμπολι και έκανε  ένα βήμα ακόμη πιο κοντά για το πρωτάθλημα. Το πέμπτο σερί. Μεγάλη υπόθεση! Αφού κρατήσουμε το πολύτιμο τρίποντο, ας πούμε δυο-τρεις κουβέντες σήμερα που νικήσαμε και όλα είναι μια χαρά.

Σήμερα με «χάλασε» το «επαγγελματικό» (όπως συνηθίζουμε να λέμε) 1-0. Ηθελα κάτι περισσότερο. Εψαχνα κάτι καλύτερο. Περίμενα να δω την ομάδα να βγάζει φωτιές. Οκτώ αγώνες πρωταθλήματος είχαν μείνει μέχρι τη σέντρα. Οκτώ αγώνες που πρέπει να τα δώσουν όλα. Κατά διαστήματα καλά μπορεί να έπαιξαν, φωτιές δεν έβγαζαν όμως…

Για να είμαστε ακριβείς, πράγματι, η εμφάνιση τη Γιούβε απέναντι στην Εμπολι ήταν για κάτι παραπάνω από 1-0. Μπορούσε η ομάδα και δεύτερο γκολ και αδικεί τον εαυτό της αν σε ένα παιχνίδι που είναι δικό της 100% πάει μετά το 85’ και σκέφτεσαι πως αν γίνει μία στραβή δεν έχουμε χρόνο να το γυρίσουμε. Δεν το έβαλε όμως.

Θα πρέπει να ξεκολλήσει κάποια στιγμή η Γιούβε από αυτή τη φιλοσοφία. Αφενός κάποια στιγμή μπορεί να το πληρώσουμε και να μας έρθει μια άδικη ισοπαλία που θα φέρει τα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα. Αφετέρου, αν έχουμε μια καλοδουλεμένη ποδοσφαιρική μηχανή στην Ιταλία, θα είναι πιο εύκολο να πάμε καλύτερα στην Ευρώπη.

Χτίζεις διαφορετικά το προφίλ σου αν ρίχνεις «τριάρες» και «τεσσάρες» στα μικρά παιχνίδια. Δουλεύει καλύτερα ολόκληρο το σύστημα. Πάει να πει πως οι παίκτες επικοινωνούν καλύτερα. Πάει να πει πως κάνεις τις ευκαιρίες γκολ. Πάει να πει πως δεν ξέρουν οι αντίπαλοι από πού θα τους έρθει.

Ναι, και με 1-0 και με 3-0 τους ίδιους βαθμούς θα πάρεις σε ένα πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών. Απλά αν είσαι οδοστρωτήρας μέσα στο γήπεδο, σε φοβούνται περισσότερο. Και να πεις πως αυτή η ομάδα δεν μπορεί να σκοράρει; Με την Τορίνο για παράδειγμα όλοι ευχαριστηθήκαμε την «τεσσάρα». Γεμίσαμε από την παράσταση που πρόσφερε η ομάδα.

Και κάτι για το τέλος. Κρίμα που οι Γιουβεντίνοι δεν έχουν το δικό τους στέκι στην Ελλάδα για να βλέπουν όπως εκείνοι θέλουν την ομάδα. Σήμερα, οι καφετέριες έδειχναν Μπάρτσα-Ρεάλ.

Και δίκιο είχαν γιατί κοιτάνε το όφελός τους. Δεν μπορεί η Γιούβε να μην έχει το δικό της χώρο και να μην είναι αναγκασμένοι οι τιφόζι της μεγαλύτερης ιταλικής ομάδας να υπόκεινται στις ορέξεις του κάθε καταστηματάρχη. Κρίμα…


2 σχόλια:

  1. γι'αυτο βαλαμε στα σπιτια μας conn x..
    forza juve....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνοι. Και η δική μας ομάδα εδώ, μέσω ΟΤΕ παρακολουθεί τα ματς. Αλλά είναι πολύ κρίμα να μην υπάρχει ένα σοβαρό στέκι. Από μπιανκονέρι και αποκλειστικά για μπιανκονέρι.

      Forza Juve!

      Διαγραφή