5 Απρ 2016

Ο διαιτητής Νίκολα Ριτσόλι απάντησε στις κατηγορίες της Νάπολι

Για το θέμα με τον Λεονάρντο Μπονούτσι μίλησε ο Νίκολα Ριτσόλι, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στην παραφιλολογία.

Επί δύο εβδομάδες στη Νάπολη χάλασαν τον κόσμο επειδή δεν αποβλήθηκε ο Μπονούτσι από τον Ριτσόλι στο Τορίνο-Γιουβέντους, εστιάζοντας στο γεγονός ότι... χτύπησε τον διαιτητή με το κεφάλι. Αυτό, βέβαια, δεν αποδεικνύεται από κανένα βίντεο ή φωτογραφία αλλά στην Ιταλία που λατρεύει να δημιουργεί πάντα ένα θέμα κατά της Γιούβε, ελάχιστη σημασία έχει.

Τώρα, με αφορμή και αυτό που έκανε (το οποίο ήταν πολύ χειρότερο) ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στον διαιτητή του αγώνα της Νάπολι με την Ουντινέζε, άρχισαν ξανά οι συζητήσεις για τον Μπονούτσι. Μέχρι που αναγκάστηκε, τελικά, να πάρει θέση ο Ριτσόλι, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης στην οποία βρέθηκε.

«Ο Μπονούτσι δεν μου έδωσε καμία κεφαλιά. Εγώ ήμουν αυτός που τον έσπρωξε για να τον απομακρύνω από τον βοηθό γραμμής. Ο ποδοσφαιριστής, απλά, ήταν υπερβολικός στις αντιδράσεις του αλλά δεν υπήρξε κανένα... κεφάλι με κεφάλι, οι εικόνες δεν δείχνουν την δυναμική των κινήσεων μας εκείνη την στιγμή. Αν με ακουμπούσε με το κεφάλι δεν θα περιοριζόμουν στην κίτρινη κάρτα» είπε για το θέμα ο Ριτσόλι.

«Υπάρχει μεγάλη υπερβολή και ακόμη μεγαλύτερη άγνοια των κανονισμών από την πλευρά όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και εμείς, ως διαιτητές, θα πρέπει να είμαστε τόσο ταπεινοί ώστε να παραδεχόμαστε κάποιο λάθος μας. Αυτό, όμως, πρέπει να το κάνουν και οι άλλοι. Ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες...», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου