6 Απρ 2016

Το ύποπτο επικοινωνιακό παιχνίδι που στήνεται τη χρονιά που η Γιούβε κατακτά το πιο παλικαρίσιο πρωτάθλημα

Τα ιταλικά ΜΜΕ παίζουν τις τελευταίες μέρες ένα περίεργο παιχνίδι. Ενα παιχνίδι που το ξέρει καλά ο Λουτσιάνο Μότζι.

Το να υπάρχει απογοήτευση και εκνευρισμός στη Νάπολι επειδή πίστεψαν ότι φέτος είναι η χρονιά τους και τώρα βλέπουν ότι μπορεί και να μην είναι τελικά, είναι λογικό. Και είναι και λογικό πάνω στην απογοήτευση του και στα νεύρα του κάποιος, να πει και μια υπερβολή. Αλλο αυτό και άλλο όμως το να περνάς γραμμή, μέσα από ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, ότι η Γιουβέντους κλέβει το πρωτάθλημα.

Οι μπιανκονέρι, ενώ δεν υπάρχει λόγος, παρουσιάζονται ξανά σαν οι κακοί της ιστορίας, με μέρος του Τύπου να προσπαθεί να διαμορφώσει ξανά ένα περίεργο κλίμα. Αυτά ο Λουτσιάνο Μότζι δεν είχε κανένα πρόβλημα να τα πει μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νάπολη. Και τους είπε πράγματα που δεν τους αρέσουν, επειδή ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι η αλήθεια.

«Ο Μπονούτσι τώρα παρουσιάζεται σαν τέρας με δεδομένο αυτό που έγινε με τον Ιγκουαΐν αλλά οι δύο περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικές. Με αυτό το σύστημα, όμως, δημιουργήθηκε το Calciopoli, δεν είναι ποτέ καλό να δημιουργείς φαντάσματα. Ο Ιράτι ήταν απλά ο λάθος διαιτητής για αυτό το ματς» είπε ο Μότζι, τον οποίο στη συνέχεια ρώτησαν για τον Ριτσόλι και τη διαιτησία του στο Τορίνο-Γιουβέντους.

«Θα μπορούσε να λήξει και 6-1, μην λέμε ανοησίες. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει αλλά η αλήθεια είναι ότι η Γιουβέντους είναι πιο δυνατή από τη Νάπολι. Η Γιούβε δεν θα παρουσιαζόταν ποτέ στο Ούντινε σε αυτή την κατάσταση που παρουσιάστηκε η Νάπολι» ήταν η απάντηση, για να κάνει στο τέλος ένα σχόλιο και για τον Μαουρίτσιο Σάρι και τα συνεχή παράπονα του για τις ημέρες ή τις ώρες των αγώνων...

«Ο Σάρι λέει πράγματα που δεν στέκουν, γιατί όταν ο Σάρι λέει ότι η Γιουβέντους παίζει πριν ή μετά τη Νάπολι, θα έπρεπε να ξέρει ότι αυτά είναι θέματα που αποφασίζει η Lega. Και η Lega αποτελείται από όλους τους προέδρους, συμπεριλαμβανομένου του Ντε Λαουρέντις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου