17 Απρ 2016

Ο Μαρκίσιο αλλάζει όλα τα δεδομένα στην υπόθεση Πογκμπά

Ο άσχημος τραυματισμός του Καούντιο Μαρκίσιο φέρνει τούμπα όλον τον προγραμματισμό της ομάδας.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ισως Ανιέλι-Μαρότα και Αλέγκρι να μην είχαν καταλήξει ακόμη σε πρόσωπα αλλά σίγουρα θα είχαν βρει τις θέσεις που ψάχνει παίκτες η ομάδα και ποιους μπορεί να πουλήσει ή… ξεφορτωθεί.

Αίσθησή μου ήταν πως αν ερχόταν μια μεγάλη πρόταση για τον Πολ Πογκμπά η ομάδα θα τον έδινε. Και ίσως να μην μπορούσαμε να κάνουμε κριτική σε μια τέτοια απόφαση γιατί, αντικειμενικά, και εμείς μάλλον το ίδιο θα κάναμε αν εργαζόμασταν στην εταιρεία που λέγεται Γιουβέντους.

Στο ματς με την Παλέρμο, έγιναν τρία σημαντικά γεγονότα. Ένα άσχημο και δύο καλά. Πάντα ξεκινάμε από τα αρνητικά που δεν είναι άλλα από τον τραυματισμό του Κλαούντιο. Ο Ιταλός λογικά θα χάσει, αν όχι όλη την προετοιμασία, μεγάλο μέρος της, οπότε δεν μπορεί να υπολογίζεται όπως σήμερα. Και πάντα ένας ποδοσφαιριστής που επιστρέφει από χιαστούς αποτελεί ερωτηματικό.

Ο συμπαίκτης του και… διπλανός του στο κέντρο, ο Σάμι Κεντίρα, θεωρείται επιρρεπής στους τραυματισμούς. Καλός και σταθερός στο παιχνίδι του αλλά δεν ξέρεις πότε θα του συμβεί μια μεγάλη ή μικρή στραβή και θα μείνει εκτός. Μη λησμονούμε πως με το που ήρθε, έμεινε δύο μήνες εκτός. Το κέντρο της ομάδας αντιμετωπίζει πρόβλημα. Και μάλιστα σοβαρό. Ευτυχώς που είναι νωρίς και μπορεί να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός.

Στα καλά νέα τώρα, το ένα από τα δύο είναι πως πήραμε το πρωτάθλημα. Το άλλο καλό, είναι πως μάλλον η διοίκηση δε θα σκεφτεί καν να δώσει τον Πογκμπά, ανεξάρτητα από το ποιες προτάσεις θα δεχτεί.

Η τριάδα του κέντρου αποτελείται από του Μαρκσίο-Κεντίρα-Πογκμπά. Λογικά στη θέση του Μαρκίσιο θα αγοράσουμε έναν καλό ποδοσφαιριστή. Έναν που θα μπορεί να παίζει περισσότερο και καλύτερα από τις αλλαγές που έχουμε τώρα. Έναν που θα μπορεί να ξεκινάει η ενδεκάδα από αυτόν. Και αυτός ο στόχος μάλλον δεν υπήρχε πριν τη σέντρα του Γιούβε-Παλέρμο.

Ενας νέος παίκτης δηλαδή. Δε γίνεται να φύγει και ο Πογμπά και να ψάξουμε και δεύτερο νέο ενδεκαδάτο ποδοσφαιριστή. Το κακό ξεκίνημα της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε πέντε αγωνιστικές οφείλεται, και αυτό ειπώθηκε πολλές φορές από τον Μαρότα και τον Αλέγκρι, στη νέα ομάδα που είχαμε (με μεγάλες αλλαγές στο κέντρο και στην επίθεση). Με δύο καινούργιους παίκτες στο κέντρο, πάλι νέα  ομάδα θα έχουμε και θα χρειαστεί να υπάρξει χρόνος προσαρμογής. Αυτό μπορεί να μετριαστεί φέτος.

Επειδή τα πάντα στη ζωή είναι ένα ντόμινο εξελίξεων, νομίζω πως ο τραυματισμός του άτυχου Μαρκίσιο θα κρατήσει σίγουρα έναν ακόμη χρόνο στη Γιουβέντους τον Πολ Πογκμπά.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου