5 Απρ 2016

Η διαφορά βαθμών της Γιούβε με Μίλαν και Ιντερ την τελευταία πενταετία και η κορεό που λέει τα πράγματα με το όνομά τους

Με το πρωτάθλημα να οδεύει προς το φινάλε, αφού μένουν μόνο επτά αγωνιστικές, ας δούμε που βρίσκεται η Γιουβέντους σε σχέση με τους παραδοσιακούς αντιπάλους της στο Μιλάνο.

Η φετινή σεζόν άρχισε όσο πιο στραβά γινόταν για τους μπιανκονέρι, όσο καλύτερα γινόταν για την Ιντερ και πολύ καλά -σε σχέση με τα τελευταία χρόνια- για την Μίλαν.

Τώρα, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε, τα πράγματα είναι αλλιώς. Βασικά είναι όπως πάντα την τελευταία 5ετία, με τον απολογισμό να τα λέει όλα για την διαφορά επιπέδου ανάμεσα στη Γιούβε και τις δύο ομάδες από το Μιλάνο. Τους παραδοσιακούς αντιπάλους μας δηλαδή...

Μετά από 31 αγωνιστικές, λοιπόν, οι μπιανκονέρι στην 1η θέση και έχουν στο -18 την 5η Ιντερ και στο -24 την 6η Μίλαν! Οι διαφορές είναι μεγάλες αλλά είναι και... κανόνας πλέον αφού η ψαλίδα έχει ανοίξει. Και έχει ανοίξει τόσο πολύ ώστε η διαφορά να είναι σε εξωφρενικά επίπεδα αν υπολογίσουμε συνολικά την βαθμολογία σε αυτά τα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας της Γιουβέντους.

Πάμε να δούμε τι έγινε κάθε χρόνο ξεχωριστά, για να κάνουμε στο τέλος και την σούμα...

2011-12:
Είναι η σεζόν που η Κυρία επιστρέφει στον θρόνο της και μάλιστα αήττητη. Η 2η Μίλαν τερμάτισε στο -4 και η 6η Ιντερ στο -26.

2012-13: Η Γιουβέντους παίρνει το δεύτερο σερί πρωτάθλημα και αφήνει την 3η Μίλαν στο -15 και την 9η Ιντερ στο -33.

2013-14: Η τελευταία χρονιά του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο, με την Γιούβε να σπάει όλα τα ρεκόρ. Οι μπιανκονέρι πήραν το πρωτάθλημα με 102 βαθμούς και άφησαν στο -42 την 5η Ιντερ και στο -45 την 8η Μίλαν!

2014-15:
Πρώτη χρονιά του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, τέταρτο σερί πρωτάθλημα για την Γιούβε, η οποία άφησε στο -32 την 8η Ιντερ και στο -35 την 10η Μίλαν!

2015-16: Η σεζόν δεν τελείωσε ακόμη αλλά η Γιουβέντους είναι ξανά στην κορυφή και αυτή την στιγμή έχει στο -18 την 5η Ιντερ και στο -24 την 6η Μίλαν!

Κάνοντας τώρα την πρόσθεση, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η coreo που είχε κάνει η curva Sud στο 1-0 επί της Μίλαν το 2012-13, αυτή με τα... κιάλια που χρησιμοποιούσαν οι δύο Μιλανέζες για να δουν την Γιούβε στη βαθμολογία, είναι από τις πιο επιτυχημένες.



Γιατί σε αυτά τα σχεδόν πέντε χρόνια, η Κυρία έχει αφήσει στο... -123 την Μίλαν και στο... -151 την Ιντερ! Μακάρι οι διαφορές να φτάσουν και σε... τετραψήφιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου