23 Απρ 2016

Η πρόταση της Γιουβέντους και η σημαντική ψηφοφορία για το ιταλικό ποδόσφαιρο

Ενας από τους μεγάλους στόχους της Γιουβέντους, σε ό,τι αφορά την λειτουργία του ιταλικού ποδοσφαίρου, είναι κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Οι μπιανκονέρι έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια στην ανάγκη δημιουργίας ομάδων Β, στα πρότυπα των Ισπανών με την Μπαρτσελόνα Β και την Ρεάλ Β, οι οποίες θα αγωνίζονται σε επαγγελματικά πρωταθλήματα, χωρίς φυσικά τη δυνατότητα ανόδου στη Serie Α.

Ετσι, αφενός θα σταματήσουν οι δανεισμοί από εδώ και από εκεί, αφετέρου οι νεαροί θα παίζουν σε πιο δυνατό επίπεδο από ό,τι στο πρωτάθλημα της Primavera και θα καταφέρνουν να παίρνουν πιο γρήγορα καλές εμπειρίες για την ανάπτυξη τους.

Αυτός ο στόχος της Γιούβε μπορεί να γίνει πραγματικότητα τώρα αφού στις 26 Απριλίου θα γίνει ψηφοφορία στην Ομοσπονδία για να αποφασιστεί αν θα δημιουργηθούν ομάδες Β, οι οποίες θα παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Lega Pro.

Σε περίπτωση που περάσει η πρόταση, οι ομάδες θα βαθμολογούνται κανονικά αλλά δεν θα προβιβάζονται ή υποβιβάζονται ενώ δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν ξένους πιτσιρικάδες αλλά μόνο Ιταλούς και Κοινοτικούς.

Οι Γιουβέντους, Ρόμα και Νάπολι είναι αυτές που υποστηρίζουν πιο έντονα το «ναι» σε αυτή την πρόταση και η Λάτσιο του Κλαούντιο Λοτίτο το «όχι». Στις 26 Απριλίου θα ξέρουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου