3 Απρ 2016

Το πρωτάθλημα που έρχεται έχει κάτι που είχαμε να ζήσουμε εδώ και δεκαετίες

Η ήττα με 3-1 που γνώρισε η Νάπολι στο Ούντινε, φέρνει τη Γιουβέντους ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Από τη στιγμή που η ομάδα έπιασε κορυφή, ήταν το φαβορί για την κούπα. Και σήμερα είναι πιο κοντά από ποτέ.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Εφτά παιχνίδια απομένουν για εμάς και τους Ναπολιτάνους με τη διαφορά να είναι στο +6. Εχουμε και την ισοβαθμία, άρα έχουμε τη δυνατότητα να γκελάρουμε (με ήττα μάλιστα) σε δύο αγώνες. Πράγμα απίθανο τη στιγμή που οι μπιανκονέρι έχουν 20 νίκες στα τελευταία 21 παιχνίδια.

Η Νάπολι έδειξε πως δεν αντέχει στην κόντρα. Δεν έχει την εμπειρία του πρωταθλητισμού και πίσω από τη Γιουβέντους συνέχεια, έκανε το λάθος. Ενα λάθος που μάλλον δεν έχει το χρόνο να το διορθώσει.

Αν και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αυτό το πρωτάθλημα δε χάνεται και στο Τορίνο θα πρέπει σιγά-σγιά να αρχίζουν να σκέφτονται τα σχέδια για τη φιέστα. Κακά τα ψέματα, αλλιώς σκεφτόμαστε εμείς οι οπαδοί και αλλιώς οφείλουν να σκεφτούν στην ομάδα - ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές.

Πρωταθλήματα έχουμε πάρει πολλά. Για την ακρίβεια 33. Το καθένα από αυτά έχει τη δική του αξία, τη δική του χαρά, τις δικές του ιδιαιτερότητες. Αυτό που θα έρθει, έχει ένα χαρακτηριστικό που το κάνει ξεχωριστό. Είναι το πιο παλικαρίσιο πρωτάθλημα που έχει πάρει η Γιουβέντους εδώ και δεκαετίες.

Ξεγραμμένη η ομάδα στην αρχή της χρονιάς, μετά το τόσο κακό ξεκίνημα, όλοι πίστευαν, και κάποιοι από εμάς ίσως, πως χάθηκε η σεζόν και η Γιούβε θα έδινε το στέμμα της σε κάποιον άλλον. Υποψήφιοι αρκετοί: Ιντερ, Νάπολι, Ρόμα, Φιορεντίνα.

Τι σημαίνει αυτό;

Πως ενώ ήμασταν τόσο πίσω, δεν έπρεπε να καλύψουμε τη διαφορά κόντρα σε μία ή δυο ομάδες αλλά σε τέσσερις! Κυνηγούσαμε τέσσερις που όπως θα θυμάστε, ανά εβδομάδα μοιράζονταν την κορυφή και ονειρεύονταν πως θα είναι πρωταθλητές.

Αυτό που έχει πετύχει φέτος η Γιουβέντους είναι κάτι σπουδαίο. Χωρίς να έχει ηγέτες στην ενδεκάδα της και τόσα αστέρια όσα άλλες χρονιές, δούλεψαν όλοι μαζί υπό τις οδηγίες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ως ομάδα, και πέτυχαν κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

Ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά, πέρασαν στην κορυφή και τώρα αγγίζουν με το ένα χέρι το πρωτάθλημα. Το πέμπτο σερί. Το 34ο στην Ιστορία μας. Αυτό το τρόπαιο θα έχει κάτι το ξεχωριστό.

Θα έχει τη σφραγίδα μιας ομάδας που δεν ξέρει να εγκαταλείπει και μάχεται. Είναι το πρωτάθλημα που θα κάνει, και έτσι πρέπει, ακόμη πιο δυνατούς τυς ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Είναι το πρωτάθλημα που κάνει περήφανο κάθε Γιουβεντίνο.

Forza Juve σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν χτυπάει η μπιανκονέρα καρδιά…

4 σχόλια:

  1. Η Ομάδα έχει μέταλλο και αυτό το απέδειξε για μια ακόμη χρονιά!!Εχω την αίσθηση οτι η φανέλα μας ζυγίζει σαν μαντέμι!!! και βέβαια η Νάπολι δεν άντεξε αυτή την τεράστια την πίεση.Η ομάδα με ποιοτικές προσθήκες μπορεί να καταφέρει ευρωπαικό τελικό του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή