16 Απρ 2016

Ο Πογκμπά φεύγει, ποιοι είναι οι σίγουροι στη μεσαία γραμμή, ποιοι αμφισβητούνται, ποιοι είναι «τελειωμένοι»

Η κατάσταση στη μεσαία γραμμή της Γιούβε, μια κομβική γραμμή για κάθε ομάδα, μπορεί να φαίνεται θεωρητικά βατή και ο προγραμματισμός να είναι θεωρητικά εύκολος, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Οι μπιανκονέρι θέλουν να διατηρήσουν την ποιότητά που έχουν ήδη στο κέντρο, να ενισχυθούν αλλά και να δημιουργήσουν έναν ικανό πάγκο με παίκτες που μπορούν να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή.

Καταλυτικό ρόλο στον σχεδιασμό της μεσαίας γραμμής θα παίξει ο Πολ Πογκμπά. Ας δούμε πως έχει η κατάσταση σύμφωνα με όσα γράφονται στην Ιταλία…

Παρά τον στόχο που έχουν οι μπιανκονέρι, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ο Γάλλος θα αποχωρήσει από το Τορίνο. Δηλαδή θα πουληθεί. Ο Πογκμπά είναι γοητευμένος από το ενδιαφέρον που υπάρχει στο πρόσωπό του. Μεγάλοι σύλλογοι όπως η Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και η Μπαρτσελόνα, αλλά και τεράστια οικονομικά μεγέθη όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι, θα πολιορκήσουν την Γιουβέντους για να τον αγοράσουν.

Μάλιστα, τα άρθρα και ρεπορτάζ αναφέρουν πως αν προχωρήσει στο Euro με την Γαλλία και «βγάλει μάτια», θα έρθουν στα γραφεία των πρωταθλητών και κυπελλούχων Ιταλίας μεγάλες προτάσεις. Προτάσεις που θα είναι δύσκολο να αρνηθεί ο οιοσδήποτε. Με αυτά τα χρήματα, η Γιούβε θα μπορεί να σχεδιάσει μια νέα δυνατή ομάδα με μεγάλες μεταγραφές. Καβάνι, Ισκο, Γκουντογκάν, Γκέτσε είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν ήδη γραφτεί...

Ποιοι μένουν και θα αποτελέσουν την κορμό της νέας Γιουβέντους; Πρώτος και καλύτερος ο Κλαούντιο Μαρκίσιο. Ο Ιταλός δεν ασχολείται με τις σειρήνες που ακούγονται ή μπορεί να ακουστούν και θέλει να γράψει τη δική του ιστορία στο κλαμπ. Όχι μόνο είναι σίγουρος αλλά από αυτόν ξεκινάει η μεσαία γραμμή.



Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Σάμι Κεντίρα. Ο Γερμανός θέλει να ξεκινήσει δυνατά τη νέα χρονιά, χωρίς τραυματισμούς (μην ξεχνάμε πως έμεινε έξω τους δύο πρώτους μήνες πέρσι) και να αποτελέσει μια βασική μονάδα δίπλα και μαζί με τον Κλαούντιο.

Μέρος της ομάδας θα πρέπει να θεωρείται και ο Στέφανο Στουράρο. Η Γιούβε τον πιστεύει και επενδύει πάνω του. Δεν θέλει να τον δώσει αλλά αν έρθει μια εξωπραγματική πρόταση (για το επίπεδο του Στουράρο), ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει αλλά θεωρείται απίθανο κάτι τέτοιο. Το ίδιο ισχύει και για τους Ρομπέρτο Περέιρα- Κβάντο Ασαμόα. Όλα δείχνουν πως θα μείνουν. Σίγουροι θεωρούνται και οι τρεις, πέντε στο σύνολο έως τώρα.

Ποιοι είναι υπό καθεστώς αμφισβήτησης όμως; Πρώτος και καλύτερος ο Μάριο Λεμινά. Οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν όλη τη σεζόν προβληματίζει την ομάδα. Να επενδύσουν πάνω του ή τον αφήσουν να επιστρέψει στη Μαρσέιγ; Ερωτηματικό, με τις πιθανότητες παραμονής να είναι λιγότερες.

Ο Ερνάνες θεωρείται σίγουρο πως θα φύγει. Η Γιουβέντους ψάχνει και περιμένει προτάσεις. Ο Βραζιλιάνος έχει δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο και υψηλό συμβόλαιο (σχετικά με αυτά που έχει προσφέρει, 2,7 εκατ. ευρώ το έτος). Δεν «κόλλησε» ποτέ με την ομάδα.

Μεγάλο ερωτηματικό και ίσως εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει η Γιούβε, ακούει στο όνομα Χουάν Κουαδράδο. Ο Κολομβιανός είναι πολύ πιθανό να δεχτεί το κάλεσμα του Αντόνιο Κόντε για να επιστρέψει στο Λονδίνο και η Γιουβέντους δεν έχει λόγο σε αυτό το deal.

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση; Αν φύγει ο Πογκμπά και ο Κουαδράδο, θα πρέπει να αποχτηθούν δύο παίκτες για τη βασική ενδεκάδα. Αν φύγουν οι Λεμινά και Ερνάνες, μπορεί να αντικατασταθούν με έναν παίκτη που να τους καλύπτει. Μιλάμε για τρεις νέους ποδοσφαιριστές δηλαδή.

Ισως ο σχεδιασμός της μεσαίας γραμμής να μην είναι τόσο βατός όσο δείχνει…

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

2 σχόλια: