8 Απρ 2016

Είναι ο νέος Τέβες της Γιουβέντους ο Γκουίντο Βανταλά;

Οταν ο Κάρλος Τέβες έμπαινε στο αεροπλάνο για να πάει από το Τορίνο στο Μπουένος Άιρες, ένας πιτσιρικάς Αργεντίνος έκανε το αντίθετο δρομολόγιο. Θα είναι, άραγε, ο διάδοχος του;

Η συμφωνία της Γιουβέντους με την Μπόκα Τζούνιορς για να επιστρέψει στην πατρίδα του ο «Απάτσε», προέβλεπε έμψυχα ανταλλάγματα. Ενας εξ αυτών, είναι ο Γκουίντο Βανταλά, για τον οποίο υπάρχουν υψηλές προσδοκίες.

Ο 19χρονος επιθετικός -όχι κλασικός φορ αλλά ελεύθερος επιθετικός- έκανε... μουδιασμένο ξεκίνημα στην Primavera των μπιανκονέρι αφού για πρώτη φορά βγήκε έξω από την Αργεντινή και ήταν λογικό να χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Αυτόν τον χρόνο τον είχε από τον Φάμπιο Γκρόσο, ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά στην Primavera. Δουλειά που φαίνεται από τα αποτελέσματα αλλά και από την βελτίωση που παρουσιάζουν οι πιτσιρικάδες, με τον Βανταλά να είναι ένας από αυτούς.

Οι εμφανίσεις του 19χρονου Αργεντίνου είναι πολύ καλύτερες τον τελευταίο 1,5 μήνα σε σχέση με την αρχή της σεζόν και έκανε τη διαφορά στο τουρνουά του Viareggio, όπως και στον πρώτο τελικό του κυπέλλου με την Ιντερ.

Μπορεί η Γιούβε να ηττήθηκε (0-1) αλλά ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Βανταλά να εντυπωσιάζει τους 20.000 οπαδούς που ήταν στις εξέδρες του Juventus Stadium, όπως εντυπωσίασε και τους Ανιέλι, Μαρότα, Αλέγκρι, Νέντβεντ, Παράτιτσι, Μπαρτσάλι, Μοράτα που ήταν στα επίσημα για να δουν το ματς. Ο νεαρός Αργεντίνος είχε δύο δοκάρια, έβαλε δύο γκολ που ακυρώθηκαν, έκανε πολλές ωραίες ενέργειες και γενικά έδειξε ότι μπορεί να έχει καλό μέλλον.

Αυτό πιστεύει και το Calciomercato, το οποίο αναρωτήθηκε αν «είναι ο νέος Τέβες της Γιουβέντους ο Βανταλά;».

Είναι ο νέος Τέβες της Γιουβέντους ο Βανταλά;

Δείτε βίντεο με το δράση του...



Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_56.html
Όλη η αλήθεια για την προσφορά της Primavera στη Γιουβέντους, πόσοι έχουν κάνει τη διαφορά όλα αυτά τα χρόνια. Η κατάκτηση του τουρνουά του Viareggio μπορεί να σηματοδοτήσει, επιτέλους, ένα νέο ξεκίνημα για τις ακαδημίες της Γιουβέντους. [Ολόκληρο το θέμα +]



2 σχόλια:

  1. Το παληκαράκι με το 16 (αν είδα καλά) στο λάθος που κάνει και σκοράρει η ιντερ αμυντικά λειτουργεί σαν τον Πίρλο....
    Είδα στην αρχή του βίντεο το σύστημα της ομάδας νέων κάτι σαν 4-3-3 (αν ισχύει βέβαια αυτό που δείχνει η τηλεοπτική κάλυψη) και θέτω ένα ερώτημα: δεν θα έπρεπε η ομάδα νέων και η αντρική να έχουν κοινό ή κοινά συστήματα (μπορεί και να συμβαίνει) ώστε οι πιτσιρικάδες να "απορροφούνται" πιο εύκολα σε περίπτωση κλήσης τους σε έκτακτη ανάγκη ή μελλοντικά ο χρόνος προσαρμογής τους να είναι μικρότερος;

    Bianconero83

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστό είναι αυτό που λες. Η ομάδα των Νέων θα πρέπει να παίζει σύμφωνα με το σύστημα της ομάδας της Serie A. Ετσι αφομοιώνουν καλύτερα οι μικροί το πώς αγωνίζονται οι μεγάλοι και αν κάποιος ανέβει στην πρώτη ομάδα, θα ενσωματωθεί πιο γρήγορα.

      Βέβαια, διαβάζοντας και το σχετικό θέμα με την πραγματική προσφορά της Primavera, λες πως δεν έχει και μεγάλη σημασία. Δυο-τρεις παίκτες σε 10-15 χρόνια είναι πολύ μικρή προσφορά.

      Forza Juve!

      Διαγραφή