20 Απρ 2016

Οι εμφανείς ντρίμπλες του Αλέγκρι στη διοίκηση, οι εγγυήσεις και τα ονόματα που ακούγονται για τη Γιούβε

Ενα από τα δυνατά ονόματα της Gazzetta dello Sport αναφέρεται στο τι θέλει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από την Γιουβέντους στον μεταγραφικό τομέα.

Ο Κάρλο Λαουντίζα θεωρείται ο... γκουρού της Gazzetta dello Spor στα μεταγραφικά θέματα. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, λοιπόν, έχει γράψει αρκετά κομμάτια τα τελευταία χρόνια για θέματα που αφορούν την Γιούβε.

Σε άλλα έχει πέσει 100% μέσα, σε άλλα δεν πλησίασε καν... Οπως και να έχει, με δεδομένο το κλίμα μεταγραφολογίας του τελευταίου διαστήματος, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έγραψε.

Το κείμενο -το οποίο γράφτηκε πριν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Αλέγκρι για το ματς με την Παλέρμο- έχει τίτλο «Γιουβέντους, Καβάνι με Πογκμπά: Μια ομάδα για Champions. Και ο Αλέγκρι θα υπογράψει...» και το κείμενο το παραθέτουμε αυτούσιο.

Ο Μαξ Αλέγκρι θέλει να δει το πρόγραμμα πριν υπογράψει; Ο Μπέπε Μαρότα είναι σίγουρος ότι θα τον πείσει. Με το scudetto σχεδόν σίγουρο η Γιούβε στρέφει όλη την προσοχή της στην ανανέωση του προπονητή, ήδη δεμένος με τους μπιανκονέρι και για την επόμενη σεζόν με ένα συμβόλαιο ανώτερο των 4 εκατ. ευρώ.

Επί εβδομάδες αναμένεται η συνάντηση για ένα βήμα που στην οδό Γκαλιλέο Φεράρις θεωρούν δεδομένο αλλά οι ντρίμπλες του Μαξ είναι σχεδόν εμφανείς. Ειδικά όταν μετά το τέλος του ματς με την Παλέρμο ο προπονητής είπε: «Θα δούμε πρώτα τον προγραμματισμό. Αν δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων, ο ένας πρέπει να προχωράει».

Διαβεβαιώσεις
Από το Παρίσι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες φήμες για ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν για τον Τοσκανό, αλλά η πραγματικότητα λέει ότι το feeling με το κλαμπ του Ανιέλι είναι συνδεδεμένο περισσότερο με την ποιότητα του μελλοντικού προγραμματισμού.

Παρεμβαίνοντας χθες στο Radio Anch'io lo Sport ο γενικός διευθυντής των μπιανκονέρι έδιωξε κάθε αμφιβολία: «Ο Αλέγκρι θα μείνει σίγουρα. Το καθήκον της διοίκησης είναι να υποστηρίζει τον προπονητή στην καθημερινότητα του. Οπως με τον Κόντε, έτσι το κάναμε και με τον Αλέγκρι. Η αξία του φαίνεται στο πώς χειρίστηκε μια βαριά κληρονομιά, με σπουδαία ισορροπία στα αποδυτήρια και την δουλειά στον τρόπο παιχνιδιού. Οι χαρές του, είναι και δικές μας».

Το αστέρι
Οι προσεχείς μεταγραφικές κινήσεις της Γιουβέντους θα εξαρτηθούν από τον Πολ Πογκμπά. Χθες ο Μαρότα εμφανίστηκε ήρεμος: «Ο Πολ είναι καλά μαζί μας. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θέλει να φύγει». Προφανώς ο πιο ενδιαφερόμενος στο θέμα είναι ο προπονητής: Με τον Γάλλο στην ομάδα όλα είναι πιο εύκολα...

Διαφορετική περίπτωση, πάντως, ο Μοράτα: Η Ρεάλ έχει το δικαίωμα να τον αγοράσει ξανά με 30 εκατ. ευρώ και είναι λίγες οι πιθανότητες να μην κάνει την κίνηση της. Επομένως, στο τετ α τετ με την διοίκηση ο Μαξ περιμένει ξεκάθαρα λόγια στο πώς θα αντικατασταθεί. Αλλο θέμα της συζήτησης θα είναι το όνομα του Λεονάρντο Μπονούτσι. Ο Κόντε θα τον ήθελε στην Τσέλσι αλλά η Γιούβε δεν σκοπεύει να το συζητήσει. Αυτή είναι η ξεκάθαρη επιθυμία και του προπονητή.

Οι μεταγραφές
Οταν παρθούν οι αποφάσεις για το ποιος θα φύγει, αν φύγει, θα είναι το ίδιο σημαντικό να ξεκαθαριστούν τα πράγματα για τις αφίξεις. Ο τραυματισμός του Μαρκίσιο, για παράδειγμα, βάζει ένα νέο πρόβλημα για το πρώτο μέρος της επόμενης σεζόν. Ok, η αποχώρηση του Ερνάνες δεν θα τρόμαζε τον προπονητή, στον οποίο όμως δεν αρκεί και το να μπει στην ομάδα μόνο ο πιτσιρικάς Μαντραγκόρα.

Γι' αυτό τον λόγο ο τεχνικός των μπιανκονέρι περιμένει ποιοτικές αφίξεις. Σίγουρα του αρέσει ο Αρμένιος Μχιταριάν, το 10άρι της Ντόρτμουντ, στο στόχαστρο για καιρό. Με τον ίδιο τρόπο, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αξίζουν προσοχής ο Πορτογάλος Αντρέ Γκόμες της Βαλένθια ή ο Γάλλος Ν' Γκολό Καντέ της Λέστερ.

Ειδικά ο τελευταίος θα έδινε δυναμισμό  στη μεσαία γραμμή, αντισταθμίζοντας έτσι την απουσία του Μαρκίσιο. Αυτή την περίοδο, όμως, δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ποιοι θα έρθουν και τι κινήσεις θα γίνουν αφού ακόμη είναι πολύ νωρίς. Δύσκολο, επομένως, να διακρίνεις ένα πλάνο Α από ένα πλάνο Β. Ας πάρουμε το θέμα του Μπεράρντι (για το οποίο απομένει το «ναι»): Ο άσος της Σασουόλο αρέσει πολύ στον Μαξ αλλά τι θέση θα είχε στην ιεραρχία της Γιούβε;

Σίγουρα είναι πιο σημαντική η υποψηφιότητα του Εντίνσον Καβάνι, πρώτος στόχος για να αντικαταστήσει τον Μοράτα. Η επίθεση στον Ουρουγουανό θα χρειαστεί μια επένδυση μεγαλύτερη των 30 εκατ. ευρώ (τόσα θα πρέπει να δώσει η Ρεάλ για τον Μοράτα) και σχεδόν διπλάσιο συμβόλαιο (εννοεί από τον Μοράτα).

Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, με δεδομένο και το ενδιαφέρον από Αγγλία. Σίγουρα, με αυτόν στην επίθεση ως δίδυμο με τον Ντιμπάλα, όλα θα ήταν πιο απλά. Να γιατί οι Μαρότα και Παράτιτσι δουλεύουν για καιρό πάνω σε αυτό το θέμα. Και όχι μόνο για να κάνουν χαρούμενο τον Αλέγκρι.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


2 σχόλια:

  1. Ακούω πολλά για τον Μπεράρντι... Η Γιουβέντους πρέπει να τον αποκτήσει κατ'αρχας για την ποιότητα του, δεύτερον λόγω ηλικίας και τρίτον λόγω καταγωγής... Όσοι έχουν ενδοιασμούς για τον χαρακτήρα του πιστεύω πως λόγω ηλικίας στην Γιουβέντους θα μάθει πολλά και άλλωστε η Γιούβε διδάσκει πάνω απ'ολα πειθαρχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχουν γραφτεί πολλά για τον Ντομένικο Μπεράρντι. Και εμείς καλή άποψη έχουμε και μάλλον μπορεί να προσφέρει. Οσο για τον χαρακτήρα, λέγονται διάφορα αλλά δε θυμόμαστε να έχουν συμβεί και σχετικά περιστατικά μέχρι τώρα. Θα δούμε…

      Forza Juve!

      Διαγραφή